2009-10 : 24η : Άρης - ΑΕΛ 2-0

24η αγωνιστική : Άρης - ΑΕΛ 2-0 

28 Φεβρουαρίου 2010 

Scorers: 32' Ναφτί, 35' Κάμπορα

Αποβολή: 16' Ραντοσάβλιεβιτς (2η κίτρινη)

Άρης (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης (λ.τ. 50’ Πέσκοβιτς), Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Κάλβο, Φερνάντες (14 λ.τ. Ναφτί), Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Πρίττας (89' Κουλουχέρης)

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο (19’ Κυριακίδης), Βελάσκο, Σκάτσελ (61’ Πούρι), Ιγκλέσιας (78’ Ρομέου), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας) 
Επόπτες: Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας), Χρ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Εισιτήρια: 12.013

Μια «βυσσινί» εφαρμογή νόμου του Μέρφι («όταν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, θα γίνουν») αποτέλεσε το πρώτο ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν έφτανε στη Λάρισα το «στρίμωγμα» που υπέστη εξ αρχής από τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς του Άρη, δεν έφτανε η -ούτως ή άλλως δύσκολη- προσπάθεια της να αποσπάσει κάτι καλό σε μια δύσκολη έδρα, είδε και ένα δικό της παίκτη να τη μετατρέπει σε ακόμα μεγαλύτερο «βουνό».
Το κατόρθωμα του Ραντοσάβλιεβιτς να «εισπράξει» δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα τέταρτο (ειδικά η δεύτερη, για χέρι, δύσκολα δεν θα συμπεριληφθεί στις βλακωδέστερες της χρονιάς) έστειλε στα σκουπίδια τα πλάνα του Παπακώστα και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την κυριαρχία των γηπεδούχων. Έτσι, οι τελευταίοι δεν χρειάστηκαν πάνω από ένα τετράλεπτο (32’-35’) για να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα. Η «οβίδα» του Ναφτί και ο συνδυασμός «οξυδέρκεια Κάμπορα-κωμική άμυνα Λάρισας» έριξαν από το ημίχρονο τίτλους τέλους στο παιχνίδι.
Με τον Άρη δύο γκολ μπροστά, τη Λάρισα έναν παίκτη… πίσω και την ψυχολογία των φιλοξενούμενων «στα Τάρταρα», η εξέλιξη του δεύτερου ημιχρόνου θα εξαρτιόταν αποκλειστικά από τη διάθεση των «κίτρινων». Οι παίκτες του Κούπερ -περισσότερο από το να διευρύνουν το προβάδισμά τους- φάνηκαν να ενδιαφέρονται να το διαφυλάξουν και μοιραία ο ρυθμός πλησίασε επίπεδα πομπής σε κηδεία.
Μια «αναλαμπή» της Λάρισας (τετ α τετ που σπατάλησε ο Μπλάζεκ) και 1-2 καλές ευκαιρίες του Κάμπορα αποτέλεσαν τις μοναδικές στιγμές που διέκοψαν το «γλέντι» των οπαδών του Άρη στις εξέδρες -οι οποίες στο μοναδικό σημείο που αγχώθηκαν μέχρι το τέλος ήταν η αποχώρηση ενδιάμεσα του τραυματία Σηφάκη. Η λήξη βρήκε τον Άρη να επιστρέφει στις θέσεις των play off και τη Λάρισα -να αντικρίζει πλέον κατάματα το «μοιραίο»- μπαίνοντας για πρώτη φορά σε αυτές του υποβιβασμού.


Δηλώσεις

Γιάννης Παπακώστας:
«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Αντιμετωπίζαμε μια ομάδα φορμαρισμένη και ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό και το ματς έγινε ακόμη πιο δύσκολο με την αποβολή του παίκτη μας. Δεν είναι δυνατόν να παίζεις καθοριστικό ματς και να δέχεσαι δύο κίτρινες κάρτες με αυτόν τον τρόπο. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό ο Άρης, εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο 2ο γκολ. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας επιθετικό σχήμα αν και παίκτη λιγότερο και ρισκάροντας με δύο επιθετικούς. Παραμείναμε οργανωμένοι, αλλά ο Άρης δεν ρίσκαρε, δεν άφησε διαδρόμους. Οι δέκα ποδοσφαιριστές που έπαιξαν προσπάθησαν πολύ και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η ΑΕΛ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όμως, όλοι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Είναι δύσκολο να ανταποκριθείς σε έναν τέτοιο αγώνα με 10 παίκτες από τόσο νωρίς. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν κάτι γινόταν στη φάση με τον Μπλάζεκ ίσως να άλλαζε η εικόνα του αγώνα. Το καλό είναι ότι δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο, αλλά από την άλλη δεν κάναμε και ευκαιρίες».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Γιάννης Παπακώστας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Άρη και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις:
-Υπάρχουν θετικά στοιχεία από το παιχνίδι τα οποία κρατάτε και σαν κάνουν να αισιοδοξείτε;
«Δεν μπορώ να κρίνω το παιχνίδι γιατί παίζαμε με μια καλή ομάδα και μείναμε νωρίς με 10 παίκτες. Όταν έχει αριθμητικό μειονέκτημα αλλάζουν όλα τα πλάνα. Οι ποδοσφαιριστές στο δεύτερο ημίχρονο είχαν καλή παρουσία, αποφύγαμε να μας δημιουργήσει ο Άρης ρήγματα κρατήσαμε θέσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στο γκολ. Κάποιοι παίκτες με ευχαρίστησαν με την απόδοσή τους, κάποιοι όχι, όμως αυτή τη στιγμή έχουν μπροστά μας ένα καθοριστικό ματς. Πρέπει να αγκαλιάσουμε την ομάδα, δεν είναι ώρα για κριτική και ευθύνες. Όλοι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τεράστια προσπάθεια».
-Τα επόμενα δύο ματς θα κρίνουν την παραμονή της ΑΕΛ στην κατηγορία;
«Από εδώ και πέρα κάθε ματς είναι καθοριστικό. Εξυπακούεται πως είναι και το επόμενο».
-Ένας παίκτης που ετοιμάζεται να πάει στο Μουντιάλ αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα στο 16’, ο αρχηγός με αυτή την τεράστια εμπειρία κάνει αυτό το λάθος στο δεύτερο γκολ… Σας δίνουν την εικόνα ανθρώπων που έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης;
«Τις σχολίασα νωρίτερα και τις δύο φάσεις. Στην πρώτη είναι απαράδεκτο επαγγελματίας στον πιο κρίσιμο αγώνα να αποβάλλεται με αυτόν τον τρόπο. Το δεύτερο δεν θέλω να το προσωποποιήσω, αλλά σε αντίστοιχες φάσεις ο Άρης έδιωχνε τη μπάλα από την περιοχή, το ίδιο θα έκανε και η Μπαρτσελόνα…».
-Για τη χρησιμοποίηση του Ιγκλέσιας;
«Η ομάδα κατέβηκε με 4-4-2. Θέλαμε δυο εξάρια για να κρατήσουμε το κέντρο και να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο με αντεπιθέσεις. Εκ των υστέρων πολλά μπορούμε να πούμε, αλλά δεν ξέραμε ότι θα μείνουμε με 10 παίκτες. Δεν έγινε ματς 11 εναντίον 11 για να βγάλουμε συμπεράσματα, αν καλώς χρησιμοποιήθηκε ο ένας παίκτης ή ο άλλος. Ο Ιγκλέσιας ανταποκρίθηκε στον ρόλο του».
-Η ΑΕΛ παίζει ένα πολύ κρίσιμο ματς με την ΑΕΚ και αυτή την εβδομάδα θα απουσιάσουν 5 διεθνείς. Πόσο δυσκολεύει τη δουλειά σας αυτό το γεγονός;
«Φυσικά μας δυσκολεύει και πάρα πολύ. Δεν γίνεται αλλιώς, όμως. Είναι αναπόφευκτο».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων