2015-16 : 18η : Λαμία - ΑΕΛ 1-0

18η αγωνιστική : Λαμία - ΑΕΛ 1-0 

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Scorer: 52' Μίλιεβιτς 

Αποβολές : 72' Ζουλιώτης (2η κίτρινη) - 72' Πάτο (2η κίτρινη)

Λαμία (Δημήτρης Σπανός):Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος (84’ Παπαργυρίου), Ντάσιος, Κοτσώνης, Σιλιγαρδάκης, Μπαλού (80’ Λεάντρο), Καραγιάννης, Σιατραβάνης, Μίλιεβιτς (72’ Τόσκας), Πίντο

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος (60’ Μαρουκάκης), Ουρτάδο (67’ Βαρέλα), Ροβίθης (67’ Αναστασόπουλος), Πάτο, Μπόγιοβιτς

Διαιτητής: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Κορτέσης (Αθηνών), A.Δασκαλάκης (Ηρακλείου)
4ος: I.Δασκαλάκης (Αθηνών)

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας
Εισιτήρια: 3.472

Νικήτρια στο σπουδαίο ματς της 18ης αγωνιστικής της Football League η Λαμία. Έριξε στο καναβάτσο την ΑΕΛ με 1-0, στη Φθιώτιδα, και έφτασε τους 27 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα των "βυσσινί" στο πρωτάθλημα, έπειτα από την εντός έδρας από την Κέρκυρα.

Στο κατάμεστο στάδιο της Λαμίας, οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού έπαιξαν με πάθος και πυγμή, φτάνοντας στο σημαντικό τρίποντο, που τους επιτρέπει να ελπίζουν στο θαύμα της δυάδας. Ο Μίλιεβιτς με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή, στο 53', νίκησε τον Ξενοδόχοφ, και άνοιξε το σκορ, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα (1-0).

Επρόκειτο για αμφίρροπο παιχνίδι, με πολύ δυνατά μαρκαρίσματα και δύο κόκκινες κάρτες (Πάτο - Ζουλιώτης). Στο δεύτερο ημίχρονο, μάλιστα, όχι μόνο οι οπαδοί των δύο ομάδων (οπαδοί της Λάρισας πέταξαν φωτοβολίδα σε αυτούς της Λαμίας), αλλά και οι παράγοντες και οι παίκτες ήρθαν στα χέρια (αποβλήθηκαν οι τεχνικοί διευθυντές Μυροφορίδης - Κυπαρίσσης).

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα επεισόδια που πήγαν να δημιουργηθούν έληξαν. Η ΑΕΛ όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος του, πίεσε ασφυκτικά, αλλά ο Πίτκας κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Το ματς, πάντως, έπρεπε να διακοπεί, σύμφωνα με το νέο νόμο, εξαιτίας της φωτοβολίδας ευθείας βολής που προσγειώθηκε στην εξέδρα των γηπεδούχων.
 
Η βαθμολογία της 18ης αγωνιστικής
1. ΑΕΛ 38, 2. Κέρκυρα 36, 3. Απόλλων 36, 4. Τρίκαλα 32, 5. Καλλιθέα 30



 



Δηλώσεις

Ντόστανιτς:
«Καλησπέρα σε όλους. Ο σημερινός αγώνα ήταν ένα ντέρμπι, ένας δυνατός και σκληρός αγώνας. Η Λαμία ήξερε το παιχνίδι μας και εμείς ξέραμε το δικό της. Ένα τέτοιο ματς θα κρινόταν στο γκολ. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο αντίπαλος αμύνθηκε καλά μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στη Λαμία και τον προπονητή της. Ξέρουμε ότι για να πετύχουμε της άνοδο στην Superleague έχουμε πολλούς δύσκολους αγώνες και θα δουλέψουμε πάνω σ'αυτό. Οι παίκτες το γνωρίζουν και θα δώσουν το μάξιμουμ το δυνατοτήτων τους για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.»
Για το αν έμεινε ικανοποιημένος:
«Δεν ήμασταν καλοί, μπορούμε καλύτερα. Ξέρουμε ότι θα υπάρχει πίεση μετά από αυτό το αποτέλεσμα και αυτό είναι λογικό. Πιστεύω στην ομάδα, όπως είμαστε τώρα πρώτη θέση και αυτό θα συνεχίσουμε. Ξέρουμε ότι κάθε αγώνας στην Football League παίρνετε με πολύ δύναμη.»



Μασούρας:
«Σίγουρα δεν πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο χρόνο προσπαθήσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, δεν τα καταφέραμε αλλά το δεχτήκαμε. Είχαμε δύο τρεις φάσεις να ισοφαρίσουμε για να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας αλλά δεν πετύχαμε κάποιο γκολ. Σίγουρα η Λαμία έπαιξε καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Εμείς το μόνο που κοιτάμε είναι ο στόχος που έχουμε από την αρχή της χρονιάς να ανέβουμε στην Superleague».





Ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΛ 
10/05/2016

Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι ο αθλητικός δικαστής κ. Βόμβας εξέδωσε την απόφασή του στην υπόθεση όπου 1) ήταν κατηγορούμενη η ΠΑΕ ΑΕΛ για τη ρήψη της φωτοβολίδας από το μέρος που ευρίσκοντο οι οπαδοί της στο παιχνίδι με την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ και 2) ήταν κατηγορούμενος ο Θωμάς Κυπαρίσσης για το επεισόδιο με τον Μυροφορίδη στο ίδιο παιχνίδι.
Ο αθλητικός δικαστής αφενός μεν απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΕΛ για τη ρίψη της φωτοβολίδας αφετέρου δε τιμώρησε τον Θωμά Κυπαρίσση με πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Για το ίδιο παιχνίδι ήταν κατηγορούμενος και ο γενικός αρχηγός της Λαμίας Παύλος Μυροφορίδης για το επεισόδιο που προκάλεσε στον Θωμά Κυπαρίσση και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων