2014-15 : 9η Play Off : ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-1

9η αγωνιστική Play Off : ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-1

7 Ιουνίου  2015

Scorers: 31' Αραβίδης - 41' Κοντοδήμος

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Κορδέρο (64’ Ανάκογλου), Μπαρμπόσα (80’ Γροντής), Πλατέλλας, Αραβίδης, Κρισάντους (70’ Ντακόλ).

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ (79’ Σταθάκης), Μουλόπουλος( 86’ Παυλίδης), Μπόγιοβιτς, Σερζίζιο.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Επόπτες: Κουράκης (Ηράκλειο), Βασιλόπουλος (Έβρου)
4ος: Λάμπρου (Εύβοιας)

Στάδιο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 3.215

Παρά το γεγονός πως η υπόθεση άνοδος είχε "κλειδώσει" η ΑΕΚ και η ΑΕΛ δεν εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο αδιάφορες. Η "Ένωση" ήθελε το τρίποντο για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Football League ΟΠΑΠ, ενώ η ΑΕΛ ήθελε τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης που -υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσε να δώσει το εισιτήριο για τη Super League.
Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε για το γκολ. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα ισορρόπησαν άμεσα και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως τα σουτ των Χρήστου Αραβίδη, Έλντερ Μπαρμπόσα και Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο δεν ανησύχησαν τον Αποστολίδη. Στο 31' οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Αραβίδη. Ο πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου" δέχθηκε την κάθετη πάσα του Μπαρμπόσα, βρέθηκε απέναντι στον Αποστολίδη και δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-0, αν και το ριπλέι αποδεικνύει πως ήταν σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα, έχασε μία τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του, όμως η λόμπα που επιχείρησε αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Αποστολίδη. Η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα με τον Δημήτρη Κοντοδήμο. Ο Σερζίνιο εκτέλεσε το φάουλ, ο έμπειρος αμυντικός πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Γιάννη Ανέστη για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν για το γκολ, όμως η ΑΕΛ έκλεισε τους χώρους και προσπάθησε μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσει την εστία του Ανέστη. Οι πολλές αλλαγές έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα η μοναδική αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο να είναι ένα πλασέ του Βαγγέλη Πλατέλλα, το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αποστολίδη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπανούση. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να κατακτά και μαθητικά την πρώτη θέση, παρά την ισοπαλία, αφού ο Ηρακλής γνώρισε την ήττα στο Καυτανζόγλειο με 0-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ΑΕΛ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί ιδιαίτερα το θετικό αποτέλεσμα αφού ο στόχος ήταν 6 βαθμοί στα δύο τελευταία παιχνίδια για να κλείσει τη χρονιά ιδανικά και να ελπίζει για κάποιο θαύμα σχετικά με την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων