2005-06 : 19η : ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-0

19η αγωνιστική : ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-0

12 Φεβρουαρίου 2006 

Scorer: 13' Κατσουράνης

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Σορεντίνο, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Σοάρες (68' Τζιωρτζιόπουλος), Ίβιτς (68' Καπετάνος), Κατσουράνης, Λάκης (88' Βενλίνσκι), Κόντης, Τσάνκο, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Φέρστερ, Γκαλίτσιος (46' Μπαχράμης), Καλατζής, Σέρμπαν, Νταμπίζας (46' Έλντερ), Βέλα Τζούνιορ, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Κατσιαρός (77' Σπάσιτς), Χλωρός.

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκκος (Κέρκυρας)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 18.646

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, κατόρθωσαν να προηγηθούν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου να διευρύνουν το σκορ. Ωστόσο, η αδυναμία στην τελική προσπάθεια δεν επέτρεψε στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο 45λεπτό, αφού αστόχησαν από θέση για γκολ οι Σοάρες (43΄) και Λάκης (45΄+). Και αν οι δύο ακραίοι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» δεν κατάφεραν να σκοράρουν, δημιούργησαν πολλά προβλήματα, ο πρώτος στον Γκαλίτσιο (δεξιά) και ο δεύτερος στον Κατσιαρό (αριστερά). Τα αμυντικά κενά των Θεσσαλών δεν?περιορίστηκαν στις «πτέρυγες» αλλά και το κέντρο της οπισθοφυλακής, καθώς η παρουσία του Νταμπίζα δεν ήταν αρκετή για να συμμαζέψει την κατάσταση.Στην μεσαία γραμμή, η παρουσία των Τσάνκο (κάλυψε επάξια το κενό του τιμωρημένου Έμερσον), Ίβιτς και Κατσουράνη, χαρακτηρίζεται καταλυτική, αφού «έκοψαν» στη μέση τους «βυσσινί». Ειδικά, ο αρχηγός της ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, όσον αφορά τον ανασταλτικό τομέα και παράλληλα ήταν ο σκόρερ των γηπεδούχων. Στο 13ο λεπτό, στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία, ο Λάκης εκτέλεσε φάουλ και ο 27χρονος διεθνής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα βάθος της εστίας του Κοτσόλη.Σ΄ αυτό το διάστημα -του α΄ ημιχρόνου- οι φιλοξενούμενοι παρότι ήταν καλά στημένοι, κάτι που αποτελεί έργο του προπονητή, φάνηκε ότι δεν διαθέτουν τους ποιοτικούς παίκτες που θα μπορέσουν να «κοιτάξουν στα μάτια» τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες. Με λίγα λόγια, έτρεχαν, έτρεχαν και όλο στο ίδιο σημείο βρίσκονταν...Ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της Λάρισας ήταν ο Σέρμπαν, ωστόσο ο Ρουμάνος μέσος δύο φορές που βρέθηκε μπροστά από την εστία του Σορεντίνο δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Ιταλό τερματοφύλακα (39΄, 40΄).Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει κινδύνους στην αρχή και στο τέλος του β΄ μέρους. Στο 50΄, ο Σέρμπαν έβγαλε καταπληκτική ασίστ στον Καλαντζή, όμως από το σουτ του τελευταίου η μπάλα κατέληξε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Χλωρού στις καθυστερήσεις, αφού ο επιθετικός της ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του Σορεντίνο, ο οποίος έχασε την μπάλα, ίσως να του έγινε φάουλ από αντίπαλο.Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιώργος Δώνης στην προσπάθειά του να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, την άλλαξε κατά το ήμισυ και πράγματι η κατάσταση διορθώθηκε.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων