2005-06 : 2η : ΑΕΛ - Καλλιθέα 2-0

2η αγωνιστική : ΑΕΛ - Καλλιθέα 2-0

12 Σεπτεμβρίου 2005

Scorers: 27' Διγκόζης, 41' Αλωνεύτης

ΑΕΛ (Δώνης): Κοτσόλης, Παλαιολόγος (67 Φέρστερ), Νταμπίζας, Κατσιαρός, Σίμος, Διγκόζης, Γκίκας, Αλωνεύτης (55 Βέλα Τζούνιορ), Σπάσιτς, Σέρμπαν, Καλαντζής (63 Παπακώστας)

Καλλιθέα (Μλαντένοφ): Μπαρτζώκας, Γκεοργκίεφ, Ντραγκίσεβιτς (42 Κουτσοσπύρος), Μουζίρι, Αγγελόπουλος (76 Πέτκοβιτς), Κουλακιώτης, Βενέτης, Πασάς, Γιάντσεφ, Λαζανάς, Τζωρμπατζάκης (58 Τσιώλης).

Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 7.743

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιορτάστηκε η επιστροφή της Λάρισας στο «Αλκαζάρ» για το πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Παρουσία 10.000 θεατών, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη επικράτησαν της Καλλιθέας με 2-0, χάρη στα γκολ των Διγκόζη (27) και Αλωνεύτη (41).
Με κακούς οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τους γηπεδούχους. Η ατυχία «χτύπησε» τον Θωμά Κυπαρίσση λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς υπέστη τράβηγμα και έτσι τη θέση του στην 11άδα πήρε ο Σπάσιτς, ενώ το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Νίκος Νταμπίζας.
Η Λάρισα ωστόσο δεν πτοήθηκε και το πρώτο ημίχρονο τής ανήκε ολοκληρωτικά. Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά, εάν στο πρώτο μόλις λεπτό ο Λαζανάς είχε εκμεταλλευθεί το «δώρο» του Σίμου. Ο αμυντικός της Λάρισας έχασε τη μπάλα, ο Λαζανάς προχώρησε, βρέθηκε απέναντι στον Κοτσόλη σ ένα κλασικό τετ-α-τετ, όμως ο 26χρονος γκολκίπερ απέκρουσε.
Η συνέχεια ήταν «βυσσινί». Αμέσως μετά την ευκαιρία της Καλλιθέας, ο Μπαρτζώκας απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Καλαντζή, ενώ στα επόμενα λεπτά η ΑΕΛ είχε μόνιμα τη μπάλα στην κατοχή της και απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ.
Ένα απ αυτά ήταν και το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με το οποίο ο Αγγελος Διγκόζης άφησε «άγαλμα» τον Μπαρτζώκα και έγραψε το 1-0 στο 27. Ήταν το πρώτο γκολ της Λάρισας στο «Αλκαζάρ» για την Α Εθνική μετά από εννέα χρόνια και τέσσερις μήνες.
Οι γηπεδούχοι εξακολουθήσαν να πιέζουν και στο 41 ο Στάθης Αλωνεύτης με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έστειλε την ομάδα του με «αέρα» δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Η ΑΕΛ οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και η Καλλιθέα εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Οι παίκτες του Στόικο Μλαντένοφ όμως υστερούσαν στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Λαζανάς (47), Κουτσοσπύρος (56), Μουζίρι (64) και Γκεοργκίεφ (72).
Ο Δώνης προσπαθούσε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του, εξαντλώντας και τις τρεις αλλαγές του σχεδόν με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Στο τελευταίο 20λεπτο, η ΑΕΛ ισορρόπησε τον αγώνα και κράτησε την πολύτιμη νίκη. Στο 89 ο Νταμπίζας, στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κοτσόλη, που με τις θεαματικές αποκρούσεις του ήταν εκ των κορυφαίων των νικητών.









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων