2005-06 : 12η : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-0

12η αγωνιστική : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-0

4 Δεκεμβρίου 2005 

Scorer: 66' Κυπαρίσσης

ΑΕΛ (Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Σίμος, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Σίσιτς (61΄ Αλωνεύτης), Διγκόζης, Σπάσιτς (79΄ Παπακώστας), Σέρμπαν (88΄ Τσιάτσιος), Κυπαρίσσης, Μπαχράμης.

Λεβαδειακός (Λεμονής): Ζαφειρόπουλος, Θεοδοσιάδης, Παστός, Δήμου, Καλλιμάνης, Μαχαίρας, Ρούσεφ, Ζησόπουλος, Χρυσάφης (82΄ Γκούρμα), Αλεξ, Μπούσι.

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)
Επόπτες: Παπαθανασίου, Χριστόπουλος

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 6.993

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 2’, με το σουτ του Μπαχράμη μέσα από την περιοχή, να απομακρύνεται από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Οι τελευταίοι είχαν την υπεροχή και δημιούργησαν ακόμη μια καλή φάση στο 26’, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Κυπαρίσσης πέρασε εκτός. Στη συνέχεια οι «βυσσινί» συνέχιζαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους, αλλά δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν το άκρως αμυντικογενές σχήμα που είχαν παρατάξει. Η ΑΕΛ όμως σε αυτό το διάστημα, είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο ενεργητικό της και πάλι με σουτ του Μπαχράμη στο 44’, το οποίο πέρασε άουτ. Έτσι, μοιραία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, «ανακάτεψε την τράπουλα» περνώντας τον Αλωνεύτη στο παιχνίδι. Αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο επιθετική η Λάρισα και στο 66’ ήρθε το γκολ. Ο Κύπριος διεθνής έκανε την «κούρσα» από τ’ αριστερά, έβγαλε τη σέντρα για τον Κυπαρίσση και αυτός με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ είχε χάσει σημαντική ευκαιρία δύο λεπτά πριν, όταν μετά από γύρισμα του Σπάσιτς έστειλε άουτ τη μπάλα από ευνοϊκή θέση. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ενέτειναν τις προσπάθειές τους και έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά με το δυνατό σουτ, του Κατσιαρού στο 74’ που πέρασε άουτ και λίγο αργότερα με τον Παπακώστα η προσπάθεια του οποίου είχε την ίδια κατάληξη. Στα αξιοσημείωτα, η επιθετική ανυπαρξία του Λεβαδειακού, ο οποίος επιδίωξε περισσότερο να διατηρήσει το μηδέν στα «μετόπισθεν» και λιγότερο ν’ απειλήσει την εστία του Κοτσόλη.


Δηλώσεις

Δώνης:
«Νομίζω ότι οι παίκτες μας προσπαθούν να μας γεράσουν γρήγορα. Κι αυτό γιατί, αν και ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, δεν μπορούμε να καθήσουμε χαλαροί στον πάγκο να το απολαύσουμε. Είμαστε ίσως η μοναδική ομάδα που κάνει τόσες ευκαιρίες και όμως δυσκολεύεται να πάρει τη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη».




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων