2005-06 : 18η : ΑΕΛ - Ακράτητος 2-1

18η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ακράτητος 2-1

5 Φεβρουαρίου 2006 

Scorers: 16' Χλωρός, 69' Καλατζής - 15' Λεντέσμα

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Κατσιαρός, Χέλντερ (58' Καλαντζής), Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Χλωρός, Γκίκας, Διγκόζης, Μπαχράμης, Σέρμπαν (73' Τσιάτσιος), Γκούγκα (9' Κυπαρίσσης).

Ακράτητος (Μ. Κεοσειάν): Λυμπερόπουλος, Μπαντάς (21' Ντιένγκ), Πένια, Πιπίνης, Αποστολάκης, Μακέ (76΄ Γκουστάβο), Σκούφαλης, Μαρινέσκου, Σάνσινγκ (63' Ντε Φραντζέσκο), Λεντέσμα, Σάλες.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3.912

Στους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου υπάρχει κι εκείνος που θέλει μία ομάδα να μη μπορεί να κερδίσει τον ίδιο αντίπαλο σε διάστημα λίγων ημερών. Η Λάρισα όμως τον διέψευσε, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος της σκορ
Το δεύτερο σε διάστημα μίας εβδμάδας παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Ακράτητο έμοιαζε σε πολλά με το πρώτο, την Τρίτη για το κύπελλο. Οι Θεσσαλοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία από την αρχή και οι φιλοξενούμενοι ζητούσαν στις αντεπιθέσεις κάποιο γκολ. Το πέτυχαν μάλιστα στο 16' "παγώνοντας" τους 4.000 φίλους των γηπεδούχων που παρά τη συνεχή βροχόπτωση βρέθηκαν στο Αλκαζάρ. Ο Γκαλίτσιος γλίστρησε, ο Λεντέσμα έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε σωστά τον Κοτσόλη γράφοντας το 0-1. Κλειδί για την ανατροπή της εικόνας ήταν η άμεση αντίδραση της ΑΕΛ. Στο 18' ο Χλωρός (στο ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος), σούταρε δυο φορές μέχρι να νικήσει το Λυμπερόπουλο για να κάνει το 1-1. Αφού ισορρόπησε το σκορ το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό γήπεδο του Ακράτητου, αλλά φάση για γκολ δεν έβγαινε.
Στην επανάληψη η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό και η πίεση έφερε καρπούς στο 70'. Ο Καλαντζής δικαίωσε την επιλογή του Δώνη να τον περάσει αλλαγή, αφού με δυνατό σουτ έκανε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν διαμαρτυρηθεί στην αμέσως προηγούμενη φάση όταν ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ντε Φραντζέσκο. Το 2-1 έδινε τη νίκη στην ΑΕΛ και στο τελευταίο 20λεπτο, οι παίκτες της οπισθοχώρησαν και κράτησαν το σκορ ως το τέλος. 


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων