2005-06 : 5η : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-2

5η αγωνιστική : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-2

2 Οκτωβρίου 2005

Scorers: 61' (πέν.) Σαλπιγγίδης, 78' Μαλαδένης - 2' (αυτ.) Καρυπίδης, 90+3' Κυπαρίσσης

Αποβολή: 82' Νταμπίζας (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ:(Γιώργος Κωστίκος): Φερνάντες, Καρυπίδης (31' Χριστοδουλόπουλος), Ουντέζε, Χαραλάμπους, Χασιώτης, Μπαλάφας (46' Μαλαδένης), Ζαγοράκης, Φουτσίνι, Κωνσταντινίδης, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (81' Ηλιάδης).

ΑΕΛ: (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Σίμος, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Παπακώστας, Σέρμπαν (64' Σπάσιτς), Βέλα Τζούνιορ, Αλωνεύτης ( 64' Γκίκας), Γαβριλόπουλος (70' Κυπαρίσσης,), Διγκόζης, Κατσιαρός.

Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Καλάβρια (Αττικής), Τρύφων (Ξάνθης)

Γήπεδο: Τούμπα

Ο ενθουσιασμός των οπαδών του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στο UEFA μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε «παγωμάρα», καθώς μόλις στο 2ο λεπτό η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ… από το πουθενά.
Ο Καρυπίδης γύρισε τη μπάλα στον Φερνάντεζ, αυτός προσπάθησε να τη διώξει όμως… βρήκε αέρα και η μπάλα κύλησε αργά-αργά στα δίχτυα του, δίνοντας απρόσμενο προβάδισμα στη Λάρισα.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όμως το δυνατό σουτ του Φουτσίνι στο 10 απομάκρυνε με υπερένταση ο Κοτσόλης.
Προς το τέλος του ημιχρόνου πάντως ο ΠΑΟΚ έχασε δύο καλές ευκαιρίες, όμως η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 35 έφυγε άουτ, ενώ στο 40 ο Κοτσόλης αντέδρασε και πάλι σωστά στο δυνατό σουτ του Κωνσταντινίδη.
Τελικά, η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 61, όταν ο διαιτητής Κοντογιαννίδης καταλόγισε (μάλλον αυστηρό) πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κωνσταντινίδη από τον Νταμπίζα.
Ο Σαλπιγγίδης ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 72 ο Μίετσελ ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και ξεμαρκαρίστηκε, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, όμως έξι λεπτά αργότερα ο Χρήστος Μαλαδένης ήταν πιο εύστοχος.
Η κεφαλιά του έμπειρου μεσοεπιθετικού μετά από εκτέλεση φάουλ του Φουτσίνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη και έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.
Στο 83 η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νταμπίζα και όλα φάνηκαν να τελειώνουν. Ομως, κι ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, το νέο σοκ τους περίμενε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο Κυπαρίσσης έπιασε ένα «ξερό» σουτ μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Φερνάντεζ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αφού σχεδόν στην εκπνοή η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη από καλή θέση έφυγε άουτ.


Δηλώσεις

Δώνης:

Πολλοί θα μιλήσουν σήμερα για τύχη, αλλά είχα πει και την προηγούμενη βδομάδα πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ότι όλα στο ποδόσφαιρο είναι δανεικά. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν άτυχοι, ένα παιχνίδι που για εμάς εύκολα θα μπορούσε να είναι 3-0, η τύχη σήμερα ήταν με το μέρος μας και πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στο 93ο λεπτό.

Γαβριλόπουλος:

Η τύχη μας χρωστούσε κάτι από το προηγούμενο ματς, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, μας βοήθησε σε αυτό το παιχνίδι.

Κυπαρίσσης:
Είσαι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής; "Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, έτυχε να είμαι εγώ σήμερα. Θεωρώ οτι ήτανε δίκαιο το αποτέλεσμα, θεωρώ οτι ο ΠΑΟΚ μπορεί να μας πίεζε σε αρκετά μεγάλο διάστημα του αγώνα αλλά πίεζε με πολύ ανορθόδοξο τρόπο, δεν νομίζω οτι γίνανε οι πολύ μεγάλες φάσεις μπροστα στην εστία μας αν εξεραίσουμε 2-3 περιπτώσεις, αλλά πιστεύω οτι ήμασταν και λίγο τυχεροί στο τέλος που πετύχαμε το γκολ, γιατι όπως και να το κάνουμε, όπως και να είναι ενα παιχνίδι, όταν πετυχαίνεις ενα γκολ στα τελευταία λεπτά χρειάζεται και τύχη."

Νταμπίζας:
Αναφερόμενος για τον Χριστοδουλόπουλο "Εντάξει, υπάρχει λάθος νοοτροπία και λάθος παιδεία, το παιδί είναι ένα νεαρό παιδί, το ρώτησα, γιατί έπεσες κάτω, δεν τον έχω βρει, έχω κάνει τάκλιν, μπορούσε να συνεχίσει την προσπάθειά του, ενδεχομένως να κάνει και ευκαιρία για την ομάδα του και μου λέει ότι "κάνω την δουλειά μου" εντάξει τώρα αν η δουλειά του είναι να πέφτει χωρίς να τον έχω βρει, αν τον έβρισκα θα ήταν πραγματικά κόκκινη κάρτα"

Σπάσιτς:
Σχετικά με το χειροκρότημα των φιλάθλων "Ο κόσμος ήταν υπέροχος, μας ευχαρήστησε, μας χειροκρότησε, ήμουν ευχαριστημένος, εντάξει μετά από 5 χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ, αγαπάω συνέχεια αυτή την ομάδα, αλλά τώρα είμαι σε άλλη μεγάλη ομάδα και πρέπει να συνεχίζω έτσι.







Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κρέμασαν άκρως εμετικό πανό με το σύνθημα 
"για κάθε καρωτίδα και 1 φωτοβολίδα. Τυριά"

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων