2005-06 : 30η : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-3

30η αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-3

14 Μαΐου 2006 

Scorers: 61' Γκούμας, 63' Μάντζιος, 80' Άντριτς

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Σίμος, Κατσιαρός, Ζιάγκας (65΄ Κυπαρίσσης), Γαβριλόπουλος, Μπαχράμης, Σέρμπαν (72΄ Πούτας), Καλαντζής (55΄Χλωρός), Αλωνεύτης. 

Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος, Μόρις, Γκούμας, Αντριτς, Τζιόλης (60΄ Μάντζιος), Χαραλαμπίδης, Γκονζάλες, Γκέκας (66΄ Δάρλας), Παπαδόπουλος (74΄ Νίλσον).

Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 8.748

Μπορεί να επικράτησε με 3-0 της Λάρισας στο «Αλκαζάρ» αλλά άλλο... 0-3 του έμεινε να θυμάται ο Παναθηναϊκός. Και αυτό δεν είναι άλλο από το σκορ με το οποίο ηττήθηκε από την ΑΕΚ, ήττα που τελικά του στέρησε την δεύτερη θέση. Οι «πράσινοι» έκαναν αυτό που μπορούσαν στο φινάλε, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Η ΑΕΚ την ίδια στιγμή, πήρε το ελάχιστο, στο δικό της ματς με την Skoda Ξάνθη και... αφιέρωσε την συμμετοχή της στα προκριματικά του Αυγούστου σ΄ εκείνο το, όπως εξελίχτηκε, απίθανο σκορ σε βάρος του ΠΑΟ την 7η αγωνιστική. Το εφιαλτικό πεντάλεπτο που έζησε το «τριφύλλι»,από το 85ο έως το 90ο λεπτό, το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου τους περιόρισε στην 3η θέση, όπως και το 2002 όταν και τότε, στο τελευταίο παιχνίδι, περίμεναν <δώρα> από άλλες ομάδες για να τερματίσουν 2οι αλλά μάταια. Σχεδόν ανάλογη <μαγική> εικόνα σημάδεψε και την αποχαιρετιστήρια -σε Μαλεζάνι και κόσμο-νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή χρονιά. Περνώντας «δια πυρός και σιδήρου», στο διάστημα 30΄-60’, οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν σε αρκετές περιπτώσεις την παραβίαση της εστίας τους και στην πρώτη τους επίσκεψη στην εστία του Χριστόπουλου ευτύχησαν να προηγηθούν. Στο 61΄, σε κόρνερ του Χαραλαμπίδη, ο Γκούμας πέτυχε το 4ο προσωπικό γκολ και άλλαξε τις ισορροπίες της συνάντησης.Ο, τι δεν κατάφερε η Λάρισα στο 30΄ σε διπλή φάση με τους Αλωνεύτη, Μπαχράμη, στο 38΄ με τον Σέρμπαν, στο 49΄ με τον Αλωνεύτη, στο 51΄ με τον Γαβριλόπουλο και στο 58΄ με τον Χλωρό, το πέτυχε ο ΠΑΟ σε διάστημα δύο λεπτών! Στην επόμενη φάση, οι Γκέκας, Μάντζιος έφυγαν σε <κόντρα ? επίθεση> και ο δεύτερος, στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς και μόλις τρία λεπτά μετά την αλλαγή του με τον Τζιόλη, διπλασίασε το σκορ και «σφράγισε» το τρίποντο για την ομάδα του. Ηταν το 8ο γκολ του νεαρού φορ στην «παρθενική» του συμμετοχή στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των «πρασίνων».Με την Λάρισα να εξαντλεί τα περιθώρια για ν΄ αποφύγει την δεύτερη ήττα στο γήπεδο της (είχε να χάσει από τις 25 Σεπτεμβρίου στον αγώνα με την ΑΕΚ) και να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά στον Γκαλίνοβιτς, το μόνο που άλλαξε στη συνέχεια ήταν η έκταση του σκορ... Με καθαρή σκέψη στο τελευταίο 20λεπτο, ο ΠΑΟ έφθασε στο 3-0, στη μεγαλύτερη διαφορά, σε αγώνα μακριά από την Αθήνα, με τον Μαλεζάνι στον πάγκο του αλλά και πάλι αποχώρησε με ανεκπλήρωτη την ελπίδα. Ηταν η σειρά του Αντριτς να πανηγυρίσει και να συντηρήσει την αισιοδοξία του να έχει περισσότερες ευκαιρίες από το νέο προπονητή την ερχόμενη περίοδο.Οι «βυσσινί» έμειναν με την ικανοποίηση της καλής πορείας ένα χρόνο μετά την άνοδό τους στους «μεγάλους», κάτι που πιστοποιείται από το γεγονός ότι μέχρι την εκπνοή της σεζόν «απαίτησαν» τη θέση που οδηγεί στο Ιντερτότο.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων