2007-08 : Ρεάλ Μούρθια - ΑΕΛ 2-0

Φιλικό : Ρεάλ Μούρθια - ΑΕΛ 2-0

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2007


Για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, μια ήττα της ΑΕΛ δεν προκαλεί προβληματισμό, αλλά βγάζει… αισιοδοξία για τη συνέχεια. Κόντρα στην Μούρθια, στα εγκαίνια του γηπέδου «Nueva Condomina», οι Κυπελλούχοι Ελλάδας ηττήθηκαν μεν 2-0, αλλά έδειξαν πολλά και καλά στοιχεία. Πιστοποίησαν ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία και ότι με την απόκτηση ενός επιθετικού, θα είναι απόλυτα έτοιμοι για τις φετινές τους υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ΟΥΕΦΑ. Το παιχνίδι στη Μούρθια έδειξε ξεκάθαρα ότι η φετινή ΑΕΛ έχει μεγάλες δυνατότητες. Χρειάζεται, όμως, ακόμα δουλειά ούτως ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που μετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, η ΑΕΛ άφησε καλές εντυπώσεις. Είχε ευκαιρίες, πέτυχε ένα τέρμα που δεν κατακυρώθηκε (28’) αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Κόζλεϊ και κόντραρε την Μούρθια. Οι Ισπανοί είδαν τον αγώνα με την ΑΕΛ ως ένα πολύ δυνατό τεστ, καθώς όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος έκαναν τη δική τους πρόβα τζενεράλε, ενόψει της αναμέτρησης της επόμενης Κυριακής (26/8) όταν και θα «υποδεχθούν» τη Σαραγόσα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Γι’ αυτό και ο Λούκας Αλκαράθ, τεχνικός της Μούρθια, δεν σταμάτησε να ζητάει από τους παίκτες του να παίζουν με τον ίδιο ρυθμό. Το σημαντικότερο κέρδος για την ΑΕΛ είναι ότι «πάλεψε» ένα παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό, έδειξε ότι χρειάζεται λίγο καιρό ακόμα για να αποκτήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια, όμως πάνω απ’ όλα πρέπει να βρει τον ποδοσφαιριστή που θα «τελειώνει» τις φάσεις και θα έχει συχνότερη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό λείπει και αν δεν… κοστίζει στα φιλικά, στις επίσημες υποχρεώσεις θα παίξει ρόλο. 

ΡΕΑΛ ΜΟΥΡΘΙΑ (Λούκας Αλκαράθ): Νοτάριο (46’ Καρίνι), Πινιόλ (46’ Κούρο Τόρες), Άρθο, Μεχία, Πάκο Πένια, Γκαγιάρδο (46’ Ντε Λούκας), Ρίτσι (72’ Άμπελ), Πάμπλο Γκαρσία, Ρεγκέιρο (83’ Πίκο), Γκοϊτόμ (76’ Ινίγιο), Μπαϊάνο (76’ Τζόφρε). 

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας (62’ Φέρστερ), Κώτσιος, Γκαλίτσιος (46’ Μπουκουβάλας), Κατσιαρός (81’ Βενέτης), Κυριακίδης (62’ Μπαχράμης), Φωτάκης (77’ Βεργώνης), Σαρμιέντο (81’ Ιγκλέσιας), Καλαντζής (77’ Λαμπρόπουλος), Κόζλεϊ (46’ Κλέιτον), Πάρα (62’ Μουνιόθ). 

Γήπεδο: Nueva Condomina  

** Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Μιγκέλ Άνχελ Αϊθα Γκάμεθ από την Βαλένθια, ο οποίος παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Νίκο Νταμπίζα (53’) για μαρκάρισμα στον Ρεγκέιρο. 

** Στις εξέδρες του γηπέδου της Μούρθια «Nueva Condomina» βρέθηκαν περίπου 20.000 θεατές.




Η προαναγγελία του αγώνα μέσα απο το επίσημο site της Real Murcia.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων