2014-15 : 26η : Ηρακλής - ΑΕΛ 0-1

26η Αγωνιστική : Ηρακλής - ΑΕΛ 0-1

5 Απριλίου 2015

Scorer: 83' Γιάντσης


Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Κυριακίδης (88' Τσιλιανίδης), Λουκίνας (60' Περόνε), Πασάς, Σιατραβάνης (64' Τσιλιγκίρης), Ρομάνο


ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος, Νεμπεγλέρας (82' Γιάντσης), Μπανούσης, Πινδώνης, Πίντο (51' Ενγκεσάν), Σερζίνιο (77' Ελιομάρ), Μπόγιοβιτς


Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)

Επόπτες: Δόσης (Αθηνών), Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής)
4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο


Σε ένα αξέχαστο παιχνίδι η ΑΕΛ πέτυχε τελικά αυτό που ήθελε. Ο αγώνας κρίθηκε στο 16'  των καθυστερήσεων με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Μανώλη Αποστολίδη που κράτησε ζωντανή την ΑΕΛ, καθώς απόκρουσε πέναλτι του Περόνε. Οι "βυσσινί" στην αναμέτρηση του Καυτανζογλείου, ήθελαν μόνο τη νίκη για την είσοδο στα play off και για να κοιτούν πλέον τις πιθανότητες για άνοδο στη Super League.


O Ηρακλής είχε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Η ΑΕΛ, φρόντισε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και σε κάποια αντεπίθεση, να αιφνιδιάσει και να σκοράρει. Αυτό φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει ο Σούλης Παπαδόπουλος. Η ΑΕΛ έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο και είχε τις περισσότερες αξιόλογες φάσεις. Ο Ηρακλής, δεν έχασε μόνο το αήττητο, αλλά και ένα πόντο, στην βαθμολογία των playoff. Ο Γηραιός θα ξεκινήσει την διαδικασία, των playoff με 7 βαθμούς, η ΑΕΚ με 10 και χωρίς βαθμό οι ΑΕΛ, Απόλλων Αθηνών, Παναχαϊκή και Ολυμπιακός Βόλου. 


Ο Ηρακλής ανέβασε στροφές με την είσοδο του Περόνε, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει τον Αποστολίδη. Στο 60’ υπήρξε ένταση και αποβλήθηκε από τον διαιτητή ο προπονητής της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος. Το χρυσό γκολ της ΑΕΛ πέτυχε στο 83′ ο Γιάντσης που δευτερόλεπτα πριν πέρασε στο παιχνίδι με κεφαλιά «ψαράκι», νίκησε τον Χουάντερσον μετά από την καταπληκτική κούρσα και σέντρα του Ενγκεσάν. Ο Ηρακλής, στα τελευταία λεπτά της συνάντησης προσπάθησε για την ισοφάριση. Όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ θα έφευγε με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη. Από το γκολ της ΑΕΛ και ύστερα ο διαιτητής Αντωνίου σφύριζε εμφανώς υπέρ του Ηρακλή και τον έβαζε με κάθε τρόπο στην περιοχή της ΑΕΛ, έδωσε 5 λεπτά καθυστερήσεις, κράτησε ακόμη περισσότερες και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων σφύριξε ένα πέναλτι που είδε μόνο αυτός σε μαρκάρισμα του Δεληζήση στον Πασά. Το πέναλτι ξεσήκωσε όλους τους Λαρισαίους. Όλος ο πάγκος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί. Ο Αντωνίου, απείλησε με διακοπή. Με αποχώρηση απείλησαν οι βυσσινί. Τελικά επικράτησε η ψυχραιμία. Μετά από δέκα λεπτά, ο Περόνε ανέλαβε να εκτελέσει αλα πανενκα και ο Αποστολίδης μπλόκαρε τη μπάλα κι έστειλε τη Λάρισα στα ουράνια και στα play off.   


Το παιχνίδι σημάδεψαν επεισόδια που έγιναν νωρίς το μεσημέρι. Άγνωστοι επιτέθηκαν σε βαν του τηλεοπτικού σταθμού OTE TV που είχε προγραμματίσει να μεταδώσει τον αγώνα. Πέντε εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ενώ το βαν υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Το συνδρομητικό κανάλι αποφάσισε να μη μεταδώσει την αναμέτρηση. 







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων