2014-15 : 4η Play Off : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1

4η αγωνιστική Play Off : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-1

13 Μαΐου 2015

Scorer: 42' Πλατέλλας

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος (45' Πινδώνης), Νεμπεγλέρας, Μπανούσης (83' Ρίστοβιτς), Σερζίνιο (72' Γιάντσης), Eνγκεσάν, Πίντο, Ελιομάρ

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85' Γροντής), Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (70' Γεωργέας), Μπαρμπόσα (59' Κρισάντους), Αραβίδης

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Επόπτες: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
4ος: Φώτης (Εύβοιας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Μια μάχη που θύμισε παλαιότερες όμορφες εποχές και με περίπου 9.000 φίλους της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ διεξήχθη η σημαντική αναμέτρηση με την ΑΕΚ που θα προσδιόριζε αρκετά τη συνέχεια στα play off σχετικά με τις πρώτες θέσεις. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ έδειξε αποφασισμένη κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ με όρεξη για δημιουργία και αρκετές στημένες φάσεις. Η ΑΕΚ είχε ανούσια την κατοχή της μπάλας και δεν απείλησε αισθητά. Στο 42ο λεπτό και μετά από πάσα "δώρο" της άμυνας ο Πλατέλλας με πολύ ωραίο δυνατό σουτ πέτυχε το 0-1 για την ΑΕΚ κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού. Σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος, πριν το τέλος του οποίου οι γηπεδούχοι έκαναν και αναγκαστική αλλαγή (ο Πινδώνης αντικατέστησε τον Κοντοδήμο).

Ο Πινδώνης, άγγιξε την ισοφάριση για την ΑΕΛ στο 49' με κεφαλιά αλλά ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 0-1. Η εικόνα της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε και έγινε πιο επιθετική και πιεστική με την ΑΕΚ σε μόνιμη θέση άμυνας... Οι κιτρινόμαυροι δυσκολεύονταν αρκετά να κρατήσουν μπάλα και έτσι ήταν αναγκασμένοι να αμύνονται, με τον Πινδώνη να έχει νέα μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 65', αυτή τη φορά με πλασέ στην κίνηση από κοντά, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε ξανά!


Ο Δέλλας προσπάθησε με τις αλλαγές του να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του αλλά δεν το κατάφερε, όπως δεν κατάφερε και ο Γιάντσης να ισοφαρίσει στο 73', με σουτ εντός περιοχής, αφού ο Ανέστης αντέδρασε και πάλι σωστά! Ο Σούλης Παπαδόπουλος αντίστοιχα με τις δικές του κινήσεις δεν πήρε αυτό που τελικά ήθελε σε ένα παιχνίδι που μπορούσε η ομάδα του να βρίσκεται μπροστά με 2-3 γκολ αλλά έχανε με 0-1. Ο αγώνας πήγε ως το τέλος με την ΑΕΛ στην επίθεση και την ΑΕΚ στην άμυνα, με το 0-1 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Το φινάλε άφησε ανακουφισμένους τους φιλοξενούμενους και πικραμένους για την ατυχία τους βυσσινί. Ο κόσμος παρότι δεν πανηγύρισε ένα γκολ χειροκρότησε την πολύ καλή εμφάνιση και το πάθος που έδειξε η ΑΕΛ. 


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων