2014-15 : 25η : ΑΕΛ - Ζάκυνθος 2-0

25η Αγωνιστική : ΑΕΛ - Ζάκυνθος 2-0

28 Μαρτίου 2015

Scorers: 51' Νεμπεγλέρας, 77' Μπόγιοβιτς


ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Δεληζήσης (85' Μπανούσης), Καρανίκας, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σέρτζιο, Ελιομάρ (46' Πινδώνης), Πίντο (68' Γιάντσης), Μπόγιοβιτς


Ζάκυνθος (Ντάνι Ακίνο): Πολίτης, Τσοπέλας, Ουνγιαλίδης, Νόνης, Καλλιβωκάς, Κρισμάρεβιτς, Οικονόμου (70' Βυθούλκας), Μπλέτσας, Κυριακίδης, Λέκκας (62' Πιτταράς), Κρολ (82' Αποστόλου)


Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Επόπτες: Νικόλαδος (Αθηνών), Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Κεκλεισμένων των θυρών

Η ΑΕΛ, στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι λόγω τιμωρίας, δείχνοντας κατά διαστήματα καλά στοιχεία, κέρδισε δίκαια τη μαχητική Ζάκυνθο με 2-0 σε έναν αγχωτικό αγώνα που είχε μεγάλη κατοχή μπάλας (60/40), ωραίες επιθέσεις με κυρίως κάτω τη μπάλα και χωρίς μεγάλες απειλές στην άμυνα. Τα γκολ πέτυχαν οι Νεμπεγλέρας και Μπόγιοβιτς. Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ κατέλαβε οριστικά την 4η θέση και μετά την ισοπαλία της Λαμίας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-1) οι "βυσσινί" θέλουν την τελευταία αγωνιστική μόνο νίκη απέναντι στον Ηρακλή. Όλα θα κριθούν την 26η και τελευταία αγωνιστική για την είσοδο στα play off με μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη. Ο γηραιός είναι αήττητος αλλά η ανεβασμένη ΑΕΛ πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και το δώρο της Λαμίας για να μπει αυτή στην τριάδα και να συνεχίσει στο μίνι πρωτάθλημα που ακολουθεί.


Πρώτη και τεράστια ευκαιρία στο 5ο λεπτό όταν ο Καρανίκας έκανε κούρσα από τα δεξιά, ο Σέρτζιο δεν σούταρε σωστά και η μπάλα εξ επαφής κατέληξε άουτ. Στο 18ο λεπτό ακόμη μια απίθανη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Οικονόμου να χάνει την μπάλα μέσα στην περιοχή και τον Μπόγιοβιτς να πλασάρει αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα της Ζακύνθου Πολίτη. Στο 28ο λεπτό ο Κυριακίδης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή άουτ. Στο 37ο ο Καρανίκας σέντραρε, μέσα στην περιοχή υπήρξε κράτημα στον Μπόγιοβιτς αλλά ο διαιτητής Ευαγγέλου εν μέσω διαμαρτυριών δεν υπέδειξε πέναλτυ. 


Στο 51ο ήρθε το 1-0 για την ΑΕΛ μετά από σέντρα του Σέρτζιο όπου ο Νεμπεγλέρας στο ύψος του πέναλτυ σούταρε πολύ δυνατά και πέτυχε ένα όμορφο γκολ. Στο επόμενο λεπτό ο Σέρτζιο έκανε προβολή με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 76ο με κάθετη μπαλιά στον Μπόγιοβιτς άνοιξε ο δρόμος για το ιδανικό τελείωμα με το αριστερό κάνοντας το 2-0. Στο 78ο σέντρα του Γιάντση, σουτ του Σέτζιο με τον Πολίτη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα ο Καρανίκας σέντραρε με δυσκολία, ο Μπόγιοβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε άλλη μια φορά τον κίνδυνο. Στο 85 ο Πιτταράς σε διεκδίκηση βγήκε νικητής, πλάσαρε, αλλά ο Αποστολίδης μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο. Η ΑΕΛ πανηγύρισε μια σημαντική νίκη που σε συνδυασμό με το 1-1 της Λαμίας έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Γενικότερα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ και να αποφύγει από νωρίς το άγχος για πιθανό στραβοπάτημα. Ανησυχία υπήρξε για αρκετούς τραυματισμούς, ειδικά για τον Δεληζήση, όπως και για την κίτρινη που δέχθηκε στο τέλος ο Σαρακατσάνος και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι. 








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων