2005-06 : 16η : ΑΕΛ - Πανιώνιος 1-0

16η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανιώνιος 1-0 

16 Ιανουαρίου 2006 

Scorer: 80' Φέρστερ

Αποβολή: 93' Καμπάνταης (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (46΄ Μπαχράμης), Νταμπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Διγκόζης, Βέλα Τζούνιορ (61΄ Σπάσιτς), Σέρμπαν, Αλωνεύτης, Καλαντζής (82΄ Γκίκας), Κυπαρίσσης

Πανιώνιος: Βάνιακ, Εξουζίδης, Γιαννόπουλος, Γκασπάρ, Μάκος, Ζωγραφάκης, Φερνάντες (66΄ Μαγκντί), Λάνγκερ, Κουτσόπουλος (88΄ Καμπάνταης), Γουνδουλάκης (77΄ Μανιάτης), Μπρέσκα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρα)
Επόπτες: Χυτήρης - Γούκος

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.696 

Με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησαν οι «βυσσινί» ανέβηκαν στην 9η θέση και πραγματοποίησαν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πραγμάτωση του πρωταρχικού τους στόχου, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα, ο ιστορικός Πανιώνιος προσέθεσε ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα στη φετινή συγκομιδή του και εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο από πλευράς θεάματος και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν δημιουργήθηκε ούτε μία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Μόνο μία «υποψία» ευκαιρίας για τους δύο αντιπάλους, όταν στο 31΄ ο Γκαλίτσιος πρόλαβε να απομακρύνει προ του Φερνάντες και στο 33΄ ο Γκασπάρ έκανε το ίδιο στην… απέναντι εστία, πριν προλάβουν οι «βυσσινί» να εκμεταλλευθούν την ολιγωρία των αμυντικών του Πανιωνίου.
Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, πίεσε κυρίως από τα άκρα με τον Στάθη Αλωνεύτη να «οργώνει» την αριστερή πτέρυγα, όμως η άμυνα των «κυανέρυθρων» ήταν καλά στημένη, ο Ντένις Σέρμπαν μπλοκαρισμένος, κι έτσι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΛ βελτιώθηκε και κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Παρ΄όλα αυτά, λίγο έλειψε να πάθει «ζημιά» όταν από λάθος του Φέρστερ ο Γουνδουλάκης βρέθηκε μόνος στην περιοχή, όμως δίστασε αδικαιολόγητα και απλώς… πάσαρε τη μπάλα στον Κοτσόλη στο 54΄. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 63΄ όταν ο Κυπαρίσσης δύο φορές προσπάθησε να νικήσει τον Βάνιακ, όμως σε αμφότερες περιπτώσεις ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε και κράτησε το «μηδέν» για την εστία του.
Στο 74΄ τη βολίδα του Μπαχράμη απέκρουσε και πάλι ο Βάνιακ, ενώ στο 80΄ οι «βυσσινί» πήραν αυτό που δικαιωματικά άξιζαν. Ο Μάρκο Φέρστερ, ένας παίκτης «παροπλισμένος» μέχρι πριν από λίγες ημέρες, με δυνατό βολέ έξω από την περιοχή «εκτέλεσε» τον Βάνιακ και χάρισε στη Λάρισα μια πολύ σημαντική νίκη. Ηταν το δεύτερο γκολ του Γερμανού μέσα σε λίγες ημέρες (σκόραρε και στο ματς κυπέλλου εναντίον της Καλαμαριάς) και το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα, όπου άλλωστε αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων