2004-05 : 22η : Πανηλειακός - ΑΕΛ 0-0

22η αγωνιστική : Πανηλειακός - ΑΕΛ 0-0

13 Μαρτίου 2005 

Πανηλειακός (Σούλης Παπαδόπουλος): Μπαλτιμάς, Γκουζιώτης, Ευθυμιάδης, Κολοτούρος, Καράμπελας, Κωταρέλας, Λιβέρης, Κόγιογλου, Νέτο, Νταρσί, Μανίκας (76' Γούρμος).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Φέρστερ, Κατσιαρός, Στουρνάρας, Διγκόζης, Γκίκας, Τσιάτσιος, Μπαχράμης (54' Ζιάγκας), Νεντέλκοβιτς, Σίσιτς (46' Αμπούνα), Μακρής (64' Σέρμπαν).

Διαιτητής: Χ. Ιατράκης (Αθηνών) 
Επόπτες: Σ. Ζερβός (Αθηνών), Κ. Χατζόπουλος (Αθηνών) 
4ος: Παναγόπουλος (Αθηνών) 
Παρατηρητής: Α. Νικολίτσας

Γήπεδο: Δημοτικό Πύργου
Εισιτήρια: 2220
Εισπράξεις: 19.290 ευρώ.

Ο Πύργος που έχει στήσει η Α.Ε.Λ. για να φθάσει στην άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία συνεχίζει να ψηλώνει, χάρη στους καλούς... φρουρούς που έχει. Ένας απ’ αυτούς είναι ο τερματοφύλακας Σπύρος Χριστόπουλος, που στον Πύργο με αντίπαλο τον Πανηλειακό ήταν ο καλύτερος φρουρός της εστίας των «βυσσινί» και κράτησε τον πολύτιμο βαθμό (0-0), δίνοντας το δικαίωμα στη λαρισινή ομάδα να παραμείνει στην τρίτη προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα (έχοντας αποκτήσει, όμως, συγκάτοικο την Καλαμάτα).
Ο Χριστόπουλος νίκησε στο 24' σε εκτέλεση πέναλτι το Μανίκα, ενώ δύο φορές η... σκιά του ανάγκασε τον ικανότατο φορ της ομάδας τού Πύργου να αστοχήσει σε τετ - α - τετ.
Η ουσία είναι ότι σ' ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι η Α.Ε.Λ., έχοντας τη συμπαράσταση εξακοσίων περίπου φιλάθλων της, παρότι ατύχησε στο ξεκίνημα του αγώνα (τραυματίστηκε ο Κυπαρίσσης πριν το παιχνίδι, τη στιγμή που πήγε να υπογράψει το φύλλο αγώνα), κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό και τώρα, αν εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα στα πέντε παιχνίδια που θα δώσει στο Αλκαζάρ, η ΑΝΟΔΟΣ δε χάνεται με τίποτα (δεδομένο ότι θα κερδίσει τον ήδη υποβιβασμένο Ατρόμητο Αθηνών εκτός έδρας).
Η λαρισινή ομάδα όλα δείχνουν ότι θα είναι μία από τις τρεις ομάδες που θα ανέβουν στην Α' Εθνική κατηγορία, καθώς και σε καλύτερη φόρμα είναι, και - πάνω απ' όλα -έχει ευνοϊκό πρόγραμμα.
Όμως, επειδή η μπάλα είναι στρογγυλή, χρειάζεται και μέσα
στον αγωνιστικό χώρο να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό του φαβορί. Η ουσία είναι ότι κρατά την τύχη στα χέρια της ή, για να ακριβολο-γούμε, στα πόδια των παικτών της.

Στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό η Α.Ε.Λ. είχε την ατυχία να χάσει στο... «ζέσταμα» τον Κυπαρίσση, με αποτέλεσμα ο Δώνης να αναγκασθεί να αλλάξει πολύ νωρίς τα σχέδιά του, βάζοντας στην επίθεση τον Ιβάν Νεντέλκοβιτς μαζί με το Μακρή.
Στο α' μέρος, οι γηπεδούχοι είχαν τη σούπερ ευκαιρία να προηγηθούν, όταν στο 24', σε χέρι του Στουρνάρα, κέρδισαν πέναλτι που απέκρουσε ο Χριστόπουλος (το εκτέλεσε ο Μανίκας). Εν τούτοις, και οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ, αφού έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες, με Διγκόζη, Μακρή, Μπαχράμη, αντίστοιχα.
Στο β' μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και στους παίκτες της Α.Ε.Λ. άρχισαν να φαίνονται σημάδια κόπωσης από τη μεγάλη υπερπροσπάθεια της περασμένης Πέμπτης στον αγώνα κυπέλλου στο Αλκαζάρ με αντίπαλο την Ξάνθη (1-0). Έτσι, οι παίκτες του Πύργου ήταν αυτοί που δύο φορές πλησίασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Μανίκας αναδείχθηκε μοιραίος παίκτης. Το τελικό 0-0 άφησε ευχαριστημένους τους παίκτες της Α.Ε.Λ., καθώς σε μια δύσκολη έδρα πήραν βαθμό που τους επιτρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στη μάχη της ανόδου.

Σε απολογία κλήθηκε η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. από τον αθλητικό δικαστή, γιατί φίλαθλοί της, στον αγώνα με τον Πανηλειακό, φώναζαν υβριστικά συνθήματα, απαντώντας σε αντίστοιχα των οπαδών του Πανηλειακού.

Δηλώσεις

Δώνης:
«όπως εξελίχθηκε για εμάς ο αγώνας, πήραμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Στην αρχή είχαμε ζωντάνια και διάθεση, όμως όσο περνούσε η ώρα φάνηκε η κούραση και μετά το 60' ήταν σαν να μη θέλαμε να βάλουμε γκολ! Έχουμε δύο κρίσιμα ντέρμπι στην έδρα μας και με αφετηρία από τον αγώνα με τον Ακράτητο, θέλουμε να κάνουμε τα δύο σημαντικά βήματα για την επίτευξη του στόχου μας».









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων