2002-03 : 38η : ΑΕΛ - Νίκη Βόλου 1-0

38η αγωνιστική : ΑΕΛ - Νίκη Βόλου 1-0

1 Ιουνίου 2003

Scorer : 64' Τσάγγαρης

ΑΕΛ (Τάκης Παραφέστας): Νούσιας, Κανοτίδης(64' Πουλιόπουλος), Κακαζούκης(60' Τσάγγαρης), Σωτρίνης, Κατσάρας, Φλώρος, Θεοδοσιάδης, Κοντοδήμος, Παγκαρλιώτας, Παπακώστας (76' Χρόνης), Παπαβασιλείου.

Νίκη Βόλου (Κ.Σταματίου): Τζέκας, Ρουμελιώτης (78' Κάιας), Μπαλάφας, Πέτρου, Πιζάτης, Κάγκας, Παππάς, Νούσιας, Λαΐτσος, (68' Ζαρκάδας), Κακόφσκι (88' Ταχτιντής), Λέντζος.

Διαιτητής : Γκούντας (Κοζάνης)
Επόπτες: Σιώμος (Ηπείρου) Μήτσιος (Ηπείρου) 
4ος: Κοζανίτης (Ηπείρου).

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις : 4.566 - 27.880€ (θεατές : ~10.000)

Στιγμές από τη δεκαετία του '80 έζησε το στάδιο Αλκαζάρ στον αγώνα της Λάρισας με τη Νίκη Βόλου, όπου οι βυσσινί επικράτησαν με 1-0 και εξασφάλισαν την παραμονή τους στη Γ'Εθνική. Περίπου 10.000 φίλαθλοι της ομάδας του θεσσαλικού κάμπου βρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα στη πολύ δύσκολη τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα είχαν πουληθεί όλα τα εισιτήρια, αλλά έξω από το γήπεδο βρισκόντουσαν περίπου 2.000 φίλαθλοι. Τότε οι υπεύθυνοι του γηπέδου αποφάσισαν ότι όλοι αυτοί οι φίλαθλοι δεν έπρεπε να μείνουν εκτός, οπότε άνοιξαν τις θύρες και μπήκαν κι αυτοί μέσα. 

Το μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ήταν λίγη ώρα πριν την έναρξη, όταν μερικοί από τους λιγοστούς φίλαθλους της Νίκης Βόλου εισχώρησαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι φίλαθλοι της Λάρισας απάντησαν, μπήκαν κι αυτοί μέσα και για μερικά λεπτά δημιουργήθηκε πανικός. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν στο γήπεδο, καθυστέρησαν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά τελικά επέβαλαν την τάξη. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, διεξήχθη ένα αρκετά κάλο ματς με καλές φάσεις, που σίγουρα άφησε ικανοποιημένους τους φίλους και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή, αλλά έδειξαν ότι είχαν και αρκετό άγχος. Τελικά κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που ζητούσαν και να παραμείνουν στην κατηγορία. Μόλις στο 12' η Λάρισα έχασε μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ ο Ρουμελιώτης συγκρούστηκε με τον Τζέκα, από τη φάση ευνοήθηκε ο Παπακώστας, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης στο 26' έκανε μια πολύ καλή ενέργεια μέσα στη περιοχή αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγο άουτ. Παρ' όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου όταν ο Παππάς έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή αλλά ο Παγκαρλιώτας απομάκρυνε ακριβώς πάνω στη γραμμή. 

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 64', όταν ο Κανωτίδης από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Παπακώστας άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Τσαγκάρης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Να σημειωθεί ότι ο Τσαγκάρης είχε περάσει στον αγώνα μόλις τέσσερα λεπτά πριν. Ακριβώς με την επίτευξη του τέρματος, οι φίλοι της ομάδας εισχώρησαν στον αγωνιστικό χώρο. Για πέντε λεπτά οι φίλαθλοι της ομάδας περιφέρονταν στο γήπεδο, απλά για να πανηγυρίσουν το γκολ της ομάδας τους, ενώ από τα μεγάφωνα του γηπέδου γινόντουσαν εκκλήσεις για να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι. Τέλος με την λήξη του αγώνα, όλοι οι φίλαθλοι μπήκαν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν την παραμονή της ομάδας στη Γ' Εθνική. Πολύ καλή η διαιτησία του Γκούντα (Κοζάνης).




Η ηρωική 11αδα της ΑΕΛ, σε αναμνηστική φωτογραφία, έτσι όπως παρατάχθηκε στον αγώνα που έκρινε την μοίρα της, για να παραμείνει στην Γ' εθνική, κόντρα στη Νίκη Βόλου την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Γ' εθνικής.

ΟΡΘΙΟΙ : Κατσάρας, Νούσιας, Παπαβασιλείου, Σωτρίνης, Παλαιολόγος, Θεοδοσιάδης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Παγκαρλιώτας, Κακαζούκης, Παπακώστας, Κανωτίδης, Φλώρος.


Αναμνηστική φωτογραφία αρχηγών πριν την έναρξη του αγώνα.



Πανηγυρισμοί των φιλάθλων κατά την επίτευξη του τέρματος που έκρινε τον αγώνα.



Η κατάσταση που επικρατούσε μετά το τέλος της αναμέτρησης.



Απο την εφημερίδα "Αθλητική Ηχώ"


Απο την εφημερίδα "Πρώτη των σπόρ"


Απο την εφημερίδα "Ημερήσιος Κήρυκας"



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων