2002-03 : 36η : ΑΕΛ - Ποσειδών Νέων Πόρων 3-0

36η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ποσειδών Νέων Πόρων 3-0

22 Μαΐου 2003

Scorers: 39' Πουλιόπουλος, 78' Τόνκοβιτς, 90' Κανωτίδης

ΑΕΛ (Παραφέστας): Νούσιας, Κανουτίδης, Θεοδοσιάδης, Κατσάρας, Σοτρίνης, Κοντοδημας (70' Χρόνης), Φλώρος, Πουλιόπουλος (55' Κοτζαφίλιος), Τόνκοβιτς (Παπαβασιλείου), Κακαζούκης, Παπακώστας. 

Ποσειδών : Κυριακούλης, Κουρδής, Χατζηρίζος, Βαγγελόπουλος, Παπαντωνίου, Σεού (80' Πραματάροφ), Σταλίκας (57' Καρκολέτσης), Μπουντούρης (66' Δ. Τσακμακίδης), Κοντοθανάσης, Κυπαρίσσης, Μαυρίδης. 

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Επόπτες: Παυλίδης (Χαλκιδικής), Κουσκουρίδας (Θεσσαλίας) 
4ος: Αθηναίος (Θεσσαλίας).

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 1.606

Τεράστιο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η Λάρισα, η οποία κατάφερε να επιβληθεί του Ποσειδώνα Νέων Πόρων με 3-0. Βέβαια, με τη νίκη της αυτή κατάφερε να βάλει εκ νέου... φωτιά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς πλέον δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, η πρώτη θέση παραμένει ρευστή, αφού οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο έχουν διαφορά μόλις δύο βαθμών.

Όσον αφορά την αναμέτρηση, η Λάρισα θύμισε παλιές καλές εποχές και εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, πήρε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι ίσως να αποδειχθούν χρυσοί. Παράλληλα το Αλκαζάρ έμοιαζε με αυτό της δεκαετίας του '80, αφού στις κερκίδες του βρέθηκε πολύς κόσμος, ο οποίος μάλλον έφυγε ευχαριστημένος.
Χθες ωστόσο, οι γηπεδούχοι πάρα το γεγονός ότι νίκησαν με 3-0 τον πρωτοπόρο, μάλλον θα πρέπει να ευγνωμονούν την τύχη τους, καθώς οι φιλοξενούμενοι πρώτα στο 10ο λεπτό με την κεφαλιά του Μπουντούρη και στο 29ο με τον Κουρδή σημάδεψαν τα δοκάρια των γηπεδούχων. Βέβαια, η «βασίλισσα» δικαιούται να φωνάζει, αφού στο 22' ο Κουρδής απομάκρυνε τη μπάλα με το χέρι προ του τέρματος, ωστόσο ο επόπτης Καλόπουλος (που αν το παιχνίδι τελείωνε με άλλο σκορ, ίσως να είπε πρόβλημα) δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Η Λάρισα όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 38' κατάφερε να σκοράρει με τον Πουλιόπουλο, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης του ωραίου συνδυασμού του Παπακώστα και του Κανοτίδη. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «βυσσινί» ευτύχησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ και μάλιστα σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ήταν το 77ο λεπτό όταν ο Τόνκοβιτς σούταρε, η μπάλα βρήκε και σε κάποια σώματα και κατέληξε στα δίχτυα. Εννιά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 86' ο Κακαζούκης με ένα ασύλητο σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Κυριακούλη. Όμως χθες τα ψυχικά αποθέματα που είχε ήταν αστείρευτα και έτσι στο 90ο λεπτό ο Κανοτίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. 


Συνέντευξη τύπου

Παραφέστας:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, που είχαν διαφορετικούς στόχους. Η Λάρισα για να σωθεί και ο Ποσειδών για να ανέβει κατηγορία. Ήταν πολύ καλή η ομάδα των Πόρων και δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Εμείς είχαμε αγωνιστική πειθαρχία, πάθος και αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 5 λεπτά κάθε ημιχρόνου, είχαμε προγραμματισμό στο παιχνίδι μας και κερδίσαμε δίκαια ένα μεγάλο αντίπαλο. Βέβαια δεν παραγνωρίζουμε ότι σταθήκαμε τυχεροί σε δυο φάσεις, σε αυτές των δοκαριών». 

Δηλώσεις

Παραφέστας:
«Δεν κάναμε τίποτα ακόμα. Πριν από αυτό το ματς είχαμε 3 τελικούς μπροστά μας. Κερδίσαμε τον έναν, επομένως απομένουν ακόμα δύο. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τα Χανιά, που είναι μια πολύ καλή ομάδα στην έδρα τους. Χρειάζεται προσοχή. πρέπει να δώσουμε συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου «Ήταν συγκλονιστικός. Για πρώτη φορά φέτος είχαμε τέτοια ατμόσφαιρα. Τέτοιες στιγμές που θύμισαν την εποχή που ήμουν παίκτης της ΑΕΛ».

Τόνκοβιτς
«θέλω να το αφιερώσω στο γιο μου, που περιμένω σε μερικές ημέρες να γεννηθεί».

Σωτηρούλης
«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Ας τελειώσουμε το πρωτάθλημα και θα πανηγυρίσουμε μια και καλή την παραμονή, όπως αυτή της αρμόζει». 




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων