2004-05 : 29η : Καστοριά - ΑΕΛ 1-1

29η αγωνιστική : Καστοριά - ΑΕΛ 1-1

15 Μαΐου 2005 

Σκόρερς: 81' Άγγος - 44' Κυπαρίσσης

Αποβολή: 89' Φέρστερ (2η κίτρινη) 

Καστοριά (Στόικο Μλαντένοφ): Συμεωνίδης, Κισκαμπάνης, Λαζαρίδης, Γουλέτας (57' Ντελμεκούρας), Καλαφάτης, Γκίλσον, Τζόσιτς (86' Τέλλος), Τζιόκας, Παντελιάδης, Μπρίτο (78' Βασιλειάδης), Άγγος.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Φέρστερ, Γκίκας (56' Μπαχράμης), Ζιάγκας, Κυπαρίσσης, Παλαιολόγος, Σέρμπαν (77' Παπακώστας), Στουρνάρας, Μακρής (65' Σίσιτς), Διγκόζης, Κατσιαρός.

Διαιτητής: Θεόφιλος Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης) 
Επόπτες: Λ. Βασιλειάδης (Θεσσαλονίκης), Γ. Μπέης (Θεσσαλονίκης) 
4ος: Νικολαΐδης (Θεσσαλονίκης) 
Παρατηρητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

Γήπεδο: Δημοτικό Καστοριάς
Εισιτήρια: 3700

Η «βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου, η ομάδα - πρότυπο της ελληνικής περιφέρειας, η Α.Ε.Λ. 1964, επιστρέφει στα «σαλόνια» της Α’ Εθνικής κατηγορίας, μετά την παλικαρίσια ισοπαλία που πήρε χθες στην Καστοριά με αντίπαλο την τοπική ομάδα (1-1), στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής τού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, το «βυσσινί» άλογο θα «ξανακαλπάσει» στα σαλόνια της Α' Εθνικής κατηγορίας, εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται, εκεί που ονειρεύονται οι χιλιάδες οπαδοί της να βρεθεί. Και στην Α' Εθνική μπορεί η άλλοτε πρωταθλήτρια Ελλάδος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή η ομάδα με τον υπέροχο φίλαθλο κόσμο δεν έχει οροφή.

Χθες, στη «βυσσινί» Καστοριά, καθώς από νωρίς το πρωί χιλιάδες Λαρισαίοι είχαν κατακλύσει την πόλη, η λαρισινή ομάδα απέδειξε ότι πανάξια ανεβαίνει στην Α' Εθνική. Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο απέναντι σ' έναν αντίπαλο που αν κέρδιζε θα βρισκόταν κι αυτός μάλλον στην Α' Εθνική, αδικείται από την ισοπαλία. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο του αγώνα, στη συνέχεια κυριάρχησε στο παιχνίδι. Κέρδισε ένα πέναλτι με το Μακρή στο 21', που είδε όλη η Ελλάδα πλην του διαιτητή κ. Φωτιάδη, αλλά δεν πτοήθηκε. Και ήρθε το 44', όταν ο Κυπαρίσσης «χόρεψε» όλη την άμυνα της Καστοριάς και με το γκολ που πέτυχε έδωσε φτερά ανόδου.
Στο β' μέρος οι Καστοριανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 81' με τον Άγγο, αλλά παρά τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων δεν πέτυχαν τίποτα παραπάνω, αν και έπαιξαν για δύο λεπτά, λόγω αποβολής του Φέρστερ, με έναν επιπλέον παίκτη.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες της Α.Ε.Λ. να πανηγυρίζουν το βαθμό και, μόλις πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, την άνοδο στην Α' Εθνική κατηγορία, αφού ακόμα και αν χάσει (κάτι απίθανο) από την αδιάφορη Προοδευτική την τελευταία αγωνιστική (25 Μαίου), κανείς δεν μπορεί να της στερήσει τον προβιβασμό.

Βέβαια, τώρα ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του ζητούν ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και θα το κατακτήσουν. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ την ομάδα αυτή, που στην Καστοριά έδειξε να έχει αποβάλει και τον εφιάλτη των δύο προηγούμενων αγώνων, με Παναχαϊκή 2005 (εντός) και Ατρόμητο Αθ. (εκτός), το άγχος της νίκης.

Η Α.Ε.Λ. χθες έδειξε ποιος είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ στη Β' Εθνική κατηγορία και τώρα ετοιμάζεται για νέους... «καλπασμούς» στην Α' Εθνική.

ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
Οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ στη χθεσινή αναμέτρηση έχουν ως εξής:
2' Σέντρα επιχείρησε ο Παλαιολόγος, έπιασε την κεφαλιά ο Κυπαρίσσης και εύκολα ο τερματοφύλακας Συμεωνίδης μπλόκαρε την μπάλα.
15' Σουτ επιχείρησε ο Παντελιάδης, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Άγγο και στη συνέχεια την απομάκρυναν αμυντικοί της Λάρισας.
16' Σε μπροστινή μπαλιά του Μπρίτο, προ του Γιόσιτς, βγήκε και έδιωξε με τα πόδια ο Χριστόπουλος.
17' Δυνατό σουτ έπιασε έξω από την περιοχή ο Ζιάγκας και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Συμεωνίδη.
21' Ο Κατσιαρός τροφοδότησε το Μακρή, αυτός ανατράπηκε καθαρά από τον Μπρίτο, αλλά δεν καταλογίστηκε το πέναλτι.
39' Κόρνερ εκτέλεσε ο Σερμπάν και στην κεφαλιά του Φέρστερ η μπάλα πέρασε άουτ.
43' Σουτ επιχείρησε έξω από την περιοχή ο Σερμπάν και μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας της Καστοριάς.
44' Ο Μακρής τροφοδότησε το Σερμπάν, αυτός με τακουνάκι βρήκε τον Κυπαρίσση, η μπάλα κόντραρε στους Τζιόκα, Κισκαμπάνη και εν συνεχεία ο Κυπαρίσσης με πλασέ έκανε το 0-1.
50' Σουτ επιχείρησε ο Γιόσιτς και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
55' Ο Διγκόζης τροφοδότησε τον Παλαιολόγο, όμως στο σουτ που έκανε απέκρουσε την μπάλα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
68' Κόρνερ εκτέλεσε ο Γιόσιτς, ο Κισκαμπάνης έπιασε την κεφαλιά και ο Χριστόπουλος στη δεξιά του γωνία μπλόκαρε την μπάλα.
80' Σέντρα από δεξιά επιχείρησε ο Παντελιάδης και με κεφαλιά ο Άγγος ισοφάρισε σε 1-1. Στο σημείο αυτό η Α.Ε.Λ. έπαιζε με 10 παίκτες, λόγω τραυματισμού του Κυπαρίσση.
87' Σέντρα από αριστερά έκανε ο Κατσιαρός και ο Σίσιτς, που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, με κεφαλιά την έστειλε άουτ.


Δηλώσεις

Δώνης:
«Πλέον, το σύνθημά μας από ξαναρχόμαστε γίνεται ξαναήρθαμε. Ξαναήρθαμε και θα παραμείνουμε. Μετά από πολλά χρόνια, ύστερα από μια δεκαετία σχεδόν, η ομάδα επιστρέφει στην Α' Εθνική και μαθηματικά. Κάναμε το τελευταίο παιχνίδι αδιάφορο για μας, σε ό,τι αφορά στην άνοδό μας.
Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στη διοίκηση, στους ποδοσφαιριστές μας, στο προπονητικό τιμ και τον κόσμο μας. Από την αρχή βάλαμε ένα μεγάλο στόχο, οι καλές προθέσεις και η εμπιστοσύνη που υπήρχε μεταξύ μας δημιούργησαν ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, που μία αγωνιστική πριν το τέλος μας δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζουμε την άνοδο. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και πάρα πολύ χαρούμενοι. 
Εύχομαι στην Καστοριά, μετά τη σημερινή ισοπαλία και από ό,τι έμαθα από τα άλλα αποτελέσματα, να πετύχει τους στόχους της. Θεωρώ ότι με την παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα αδικείται αν δεν είναι μέσα στις τρεις πρώτες ομάδες. Νομίζω ότι με τη Λάρισα και τον Ακράτητο έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και προσωπικά, και μέσα από την καρδιά μου, της εύχομαι καλή συνέχεια».

Κυπαρίσσης
«Είναι μεγάλη η χαρά, η συγκίνηση και όλοι οι συμπαίκτες μου νιώθουμε δικαιωμένοι, γι' αυτό που καταφέραμε. Νιώθουμε υπερήφανοι που κάναμε ευτυχισμένους όλους τους φιλάθλους που ήρθαν στην Καστοριά και τους χιλιάδες φίλους της ομάδας».

Φέρστερ
«Κάναμε το όνειρο πραγματικότητα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, τόσο εμείς όσο και ο υπέροχος αυτός κόσμος που γιορτάζει την άνοδό του στην Α' Εθνική».

Παλαιολόγος
«Εγώ έχω περάσει και τα δύσκολα χρόνια της Λάρισας, η άνοδος ήταν ένα όνειρο για μένα που πραγματοποιήθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου πραγματικά τον υπέροχο κόσμο που μας συμπαραστάθηκε και αυτό που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να κερδίσουμε και την Προοδευτική και να αναδειχθούμε πρωταθλητές στη Β' Εθνική».

Πηλαδάκης:
«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ανόδου, τους παίκτες, τον προπονητή, τους συνεργάτες μου και πάνω απ’ όλα στον υπέροχο φίλαθλο κόσμο. Είναι μια μεγάλη μέρα για την Α.Ε.Λ. και άξιζε η πόλη να είναι στην Α’ Εθνική. Άργησε κιόλας θα έλεγα να έρθει αυτή η στιγμή. Η τύχη ήθελε να είμαι εγώ στο τιμόνι αυτής της ομάδας που έχει μια καταπληκτική δυναμική. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. Εύχομαι στην Καστοριά που έχει μια πολύ καλή ομάδα να βγει στην Α’ Εθνική στην τελευταία αγωνιστική.
Εμείς, αποδείξαμε και στο γήπεδο της Καστοριάς ότι δίκαια ανεβαίνουμε».





 





Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ πανηγυρίζουν μπροστά στον κόσμο της ομάδας, στο γήπεδο της Καστοριάς.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων