2004-05 : 19η : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 0-0

19η αγωνιστική : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 0-0

19 Φεβρουαρίου 2005 

Αποβολή: 83' Μακρής (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Παλαιολόγος, Κατσιαρός, Στουρνάρας, Διγκόζης (87' Φλώρος), Γκίκας, Μπαχράμης, Παπακώστας, Σίσιτς (61' Ζιάγκας), Κυπαρίσσης, Μακρής.

Λεβαδειακός (Μάκης Κατσαβάκης): Καρακώστας, Δήμου (89' Βελετάνης), Παπαδόπουλος, Παστός, Μαχαίρας, Μασσαρά, Θεοδωσιάδης, Κούμπικ, Τουρέ, Λάζορικ (83' Μαϊστρέλης), Σάβιτς (70' Καρακατσάνης).

Διαιτητής: Τσέλιος (Χαλκιδικής)  

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: Κεκλεισμένων των θυρών
Εισπράξεις: χωρίς έσοδα

Το προχθεσινό παιχνίδι που λαρισινη ομάδα αναδείχθηκε έδωσε η Α.Ε.Λ. στο Αλκαζάρ με ισόπαλη με 0-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας, ανήκει πλέον στο παρελθόν.Η απουσία φιλάθλων (το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών), η αρνητική διαιτησία του κ. Τσέλιου και οι λανθασμένες υποδείξεις του βοηθού κ. Κλημεντάκη σε δύο περιπτώσεις, οι απουσίες βασικών παικτών (Φέρστερ, Νεντέλκοβιτς), αλλά και το ασφυκτικό πρέσινγκ των παικτών του Λεβαδειακού, που έδειξε, ειδικά στο β' μέρος, ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, ήταν σίγουρα αιτίες γι' αυτήν την απώλεια των δύο βαθμών.
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η Α.Ε.Λ. βρέθηκε στην πέμπτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τη Νίκη Βόλου που βρίσκεται στην τρίτη προνομιούχο θέση.
Η λαρισινη ομάδα την ερχόμενη Κυριακή θα κερδίσει τρεις βαθμούς χωρίς... ιδρώτα, αφού βάσει προγράμματος θα έπρεπε να αγωνισθεί με τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων που ήδη έχει υποβιβασθεί στην Γ' Εθνική.
Η επιτυχία αυτή, έστω και στα χαρτιά, δεν αποκλείεται να φέρει την Α.Ε.Λ. και στην τρίτη προνομιούχο θέση, αλλά προσφέρει, παράλληλα, και μια μοναδική ευκαιρία να εκτίσουν την ποινή τους ο Αντώνης Μακρής (αποβλήθηκε στον αγώνα με το Λεβαδειακό) και ο Θωμάς Κυπαρίσσης, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες (την προκάλεσε την τέταρτη προχθές).
Από δω και πέρα αρχίζει ένα εύκολο πρόγραμμα θεωρητικά για την Α.Ε.Λ. με έξι αγώνες εντός έδρας και πέντε εκτός, εκ των οποίων οι δύο θεωρούνται σίγουροι, με Ποσειδώνα Πόρων και Ατρόμητο Αθηνών.
Η ομάδα, όμως, για να κάνει την τελική αντεπίθεση πρέπει να ανασυνταχθεί και ήδη έχει δείξει ότι με βάση τις μεταγραφές του Ιανουαρίου βρίσκεται σε καλό δρόμο και το αποτέλεσμα με το Λεβαδειακό θα αποτελέσει μια άσχημη παρένθεση.
Μάλιστα, θα πρέπει να σταθούμε και στην άνοδο των Στουρνάρα, Κηπουρού και την προσαρμογή του Μακρή, που δείχνει ότι η ομάδα πλέον έχει ένα γρήγορο επιθετικό, κάτι που της έλειπε στον πρώτο γύρο.

Στο μεταξύ, η αγάπη των Λαρισαίων φιλάθλων για την Α.Ε.Λ. φάνηκε και προχθές, καθώς, παρά την τηλεοπτική μετάδοση, αρκετοί έδιναν μάχη για να στριμωχθούν στις ταράτσες των σπιτιών γύρω από το Αλκαζάρ για να δουν ζωντανά τις προσπάθειες των παικτών για τη νίκη της Α.Ε.Λ. επί του Λεβαδειακού, αλλά και με τις φωνές τους να ενισχύσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ομάδας.


Δηλώσεις

Δώνης:
«Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, μέτριο ποιοτικά. Εμείς εγκλωβιστήκαμε στο ασφυκτικό πρέσινγκ της ομάδας του Λεβαδειακού. Είχαμε προβλήματα στην επιθετική μας ανάπτυξη και στο χώρο του κέντρου. Δεν μπορούσαμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και αυτό είχε ως συνέπεια οι δύο επιθετικοί μας να είναι αποκομμένοι, αλλά και δύσκολα βγάζαμε την μπάλα από πίσω. Θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο για μας, σ' ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, έπαιξαν οι πολλές απουσίες, που μας ανάγκασαν να μην έχουμε πολλές επιλογές, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα παραπάνω. Το αποτέλεσμα δε λέει τίποτα. Έχουμε ένα εύκολο Σαββατοκύριακο, το επόμενο, να ανασυνταχθούμε και να ξεκουραστούμε.
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες ομάδες που θ' ανέβουν στην Α' Εθνική. Καλή συνέχεια στο Λεβαδειακό και στον κ. Κατσαβάκη προσωπικά».
Σχετικά με τη μη παρουσία των φιλάθλων, ο κ. Δώνης επισήμανε τα εξής:
«Νομίζω ότι δεν ήταν και το πιο ωραίο θέαμα αυτό που είδαμε. Όταν μια ομάδα έχει τόσο λαό από πίσω της, επηρεάζεται σε τέτοιες συνθήκες. Έχουμε πρόσφατα παραδείγματα από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο κόσμος».

Γκίκας:
«Προσπαθήσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν κάναμε και το καλύτερό μας παιχνίδι. Έχουμε βάλει ένα σκοπό, προχωράμε και θα τα καταφέρουμε».










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων