1989-90 : League Cup : Άρης - ΑΕΛ 2-0

Α' Γύρος (ΝΟΚ ΑΟΥΤ) : Άρης - ΑΕΛ 2-0

31 Ιανουαρίου 1990 

Σκόρερ
: 15', 73' Δημητριάδης

ΑΕΛ (Μάρτσιν Μπόχινεκ): Κυριακούλης, Παπαντωνίου, Γκουντουβάς, Νασιάκος, Μάγγος Τ., Δοδοντσάκης, Τσιμπίνης, Αθανασίου, Κεραμίδας, Σαμαράς (46' Χαΐνης), Κωνσταντινίδης (65' Κακανούλιας)

Γήπεδο: Χαριλάου
Εισιτήρια: 1353
Εισπράξεις: 735.000 δρχ.

Διαιτητής: Βασίλης Κουγιός (Δωδεκανήσου)

Η ΑΕΛ στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτού του παρθενικού (και τελευταίου) για την Ελλάδα θεσμού, χρησιμοποίησε παίκτες με λίγες ή και καθόλου συμμετοχές σε αντίθεση με τον Άρη που αγωνίστηκε με φυσιολογική εντεκάδα. Ντεμπούτο με τα βυσσινί χρώματα έκανε ο Τριαντάφυλλος Μάγγος στον συγκεκριμένο αγώνα. Στο 78ο λεπτό ο Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να κάνει hat-trick σε πέναλτι που κέρδισε, αλλά το εκτέλεσε στο δοκάρι.



Κύπελλο ΕΠΑΕ 1989–90 

Το κύπελλο της ΕΠΑΕ, πιο γνωστό ως Λιγκ Καπ, διοργανώθηκε για μία μόνο χρονιά από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ) την αγωνιστική περίοδο 1989–90 και το κατέκτησε η ΑΕΚ νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου με σκορ 3–2. 


Στη μοναδική αυτή διοργάνωση συμμετείχαν μόνο οι 18 ομάδες του πρωταθλήματος Α' εθνικής 1989–90 ενώ οι αγώνες των προκριματικών καθώς και ο τελικός ήταν μονοί αγώνες, πλην των ημιτελικών που υπήρξαν διπλοί. Η διοργάνωση ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1990.






Οικογενειακή φωτογραφία της ΑΕΛ 1989-90

ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ από αριστερά : Κολομητρούσης, Κεραμιδάς, Νασιάκος, Γκαλίτσιος, Μπάραν, Αθανασίου, Δοδοντσάκης, Βαλαώρας, Τσιμπίνης. 
ΜΕΣΑΙΑ ΣΕΙΡΑ : Κυριακούλης, Παπαντωνίου, Πουλτσιάκης, Χρ.Σαμαράς, Παπαγιαννόπουλος, Τρ.Μάγγος, Γκουντουβάς, Κάρας, Μιχαήλ, Μπόχινεκ (προπονητής). 
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Καραπιάλης, Τάνας, Κωνσταντινίδης, Τσιλιάκος, Κυριλλίδης, Αγορογιάννης, Βουτυρίτσας, Ντραγκόλοφ, Χαϊνης, Κακανούλιας
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων