2021-22 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1

6η φάση (1ος αγ.) : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1

1 Δεκεμβρίου 2021

Σκόρερς: 65' Ταχάρ - 90+ 5' Κούρτιτς

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ., Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73' Ηλιάδης), Γιάκος (62' Συμελίδης), Κούστα (62' Ακούνια), Μαυριάς (62' Παπαγεωργίου Κ.), Γλυνός (82' Μπαντιμπαγκά).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης (62' Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι (62' Κούρτιτς), Σβαμπ (75' Μπίσεσβαρ), Μουργκ (62' Α. Ζίβκοβιτς), Ελ Καντουρί, Άκπομ (83' Κούτσιας), Σφιντέρσκι.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Επόπτες: Δημήτρης Βεργέτης (Αργολίδας), Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών)
4ος: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Πολύ κακό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να έχει σε τεράστιο ποσοστό την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους. Είχε, βέβαια, μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούπα Άκπομ να φεύγει «στην πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων και να αστοχεί σε τετ-α-τετ στο 40΄. Λίγο νωρίτερα (35΄) ο Μουργκ εκτέλεσε ένα από τα γνωστά του τρομέρα φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Αυτές ήταν οι μοναδικές στιγμές που ο ΠΑΟΚ έγινε «αισθητός» από την άμυνα της ΑΕΛ η οποία περίμενε να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση.

Στο 55΄ πάλι ο Άκπομ έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς σούταρε ψηλά άουτ, σε απόσταση 6-7 μέτρων από την εστία, ενώ ο ΠΑΟΚ αύξανε συνεχώς την πίεση γύρω από την περιοχή του Σουλούκου. Λίγο μετά, όμως, η ΑΕΛ πήρε «κεφάλι» στο σκορ στην πρώτη της «επίσκεψη» στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Γλυνός έβγαλε μια σέντρα από δεξιά, ο Παπαγεωργίου πήρε την κεφαλία και ο Ταχάρ από κοντά έγραψε το 1-0. Τραγική αμυντική αντίδραση απ΄όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν στη φάση, αφού οι «βυσσινί» έκαναν… ό,τι ήθελαν στη συγκεκριμένη φάση. Εμφανώς σοκαρισμένος ο ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να αντιδράσει. Απείλησε ελάχιστα, αλλά κατάφερε να «αποδράσει» στο 90+5΄ με απευθείας φάουλ του Κούρτιτς που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.



Δηλώσεις

Ο Μιχάλης Ζιώγας που απόντος του τιμωρημένου, Ηλία Φυντάνη εκτέλεση χρέη πρώτου προπονητή, μίλησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Μιχάλης Ζιώγας: 
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Αποδείξαμε πως έχουμε βάθος ως ομάδα. Σήμερα παίξανε έντεκα διαφορετικοί παίκτες συγκριτικά με το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Αξίζει συγχαρητήρια και ο κόσμος μας. Αγωνίστηκαν δύο μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και είμαστε απογοητευμένοι, γιατί πρέπει να σέβονται την ομάδα και τη φανέλα της ΑΕΛ. Και την Κυριακή είχαμε μια κατάφορη αδικία σε βάρος μας, αλλά και σήμερα. Σφυρίχτηκε ένα φάουλ που δεν υπήρχε. Θύμισε εποχές της παντοδυναμίας του Παναθηναϊκού, που κάποιοι λέγανε ‘Μήτσο πέσε, Μάικ πέσε’. Σήμερα υπάρχει κατάφωρη αδικία για την ομάδα μας. Εμείς είχαμε πειθαρχία ήταν κοντά οι γραμμές μας. Οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης είμαστε εμείς. Απαιτούμε σεβασμό γιατί είμαστε από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ποδοσφαίρου».
Για τη ρεβάνς: 
«Εμείς θα ανασυνταχθούμε θα κοιτάξουμε το παιχνίδι της Κυριακής στο πρωτάθλημα. Το βάρος μας είναι εκεί. Η ΑΕΛ πρέπει να γυρίσει στη Σούπερ Λιγκ. Όταν έρθει η ώρα της ρεβάνς τότε θα κοιτάξουμε εκείνο το παιχνίδι».
Πρόσθεσε: 
«Ο ΠΑΟΚ έχει ικανότητα στις στατικές φάσεις. Έχει ικανούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι. Δουλέψαμε καλά, με σοβαρότητα και σε καμία φάση του παιχνιδιού δεν απειληθήκαμε. Το γκολ είναι άλλη φάση, είναι θέμα ικανότητας του παίκτη. Μας στεναχωρεί η αδικία γιατί ένα επιθετικό φάουλ που το έδειξε ο διαιτητής έγινε αμυντικό και δεχτήκαμε γκολ».













Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων