2013-14 : ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ : ΑΕΛ - Πανελευσινιακός 2-1

Τελικός : ΑΕΛ - Πανελευσινιακός 2-1

5 Απριλίου 2014

Scorers: 3'(πεν.), 28' Στεφανίδης - 21' Κουσκουνάς 

ΑΕΛ (Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης (71' Σαββίδης), Τσεμπερίδης, Στεφανίδης, Γκούρτσας (89' Αραμπατζής), Καρακατσάνης (59' Πλιάγκας).

Πανελευσινιακός (Ψιμουλάκης): Τσακιλτσίδης, Ριζογιάννης (59' Δουκάκης), Κοκκίνης, Κουμπαρούλης, Παπαπαναγιώτου, Στουρνάρας, Σουλελές (70' Ουέλινγκτον), Μακρίδης, Κουσκούνας, Γιαννούλης (46' Κωνσταντινίδης), Αλεξανδρόπουλος.

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας), Δημήτριος Βεργέτης (Λακωνίας)
4ος : Διαμαντόπουλος

Γήπεδο : Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς





Η 11άδα της ΑΕΛ έτσι όπως παρατάχθηκε στον τελικό κυπέλλου Γ' εθνικής κόντρα στον Πανελευσινιακό στο γήπεδο της Λιβαδειάς.

ΟΡΘΙΟΙ : Γκούρτσας, Στεφανίδης, Ρούσσης, Σιάκκας, Σικαλιάς, Καρακατσάνης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης, Τσεμπερίδης, Καρανίκας, Μήτσης.




Κυπελλούχος Γ’ Εθνικής η ΑΕΛ, νίκησε μπροστά σε 1.500 φίλους της 2-1 τον Πανελευσινιακό στη Λιβαδειά και κατέκτησε έναν τίτλο γοήτρου, που έρχεται να δηλώσει την υπεροχή της στην 3η κατηγορία και να συμπληρώσει την επικείμενη επιστροφή της στη FootballLeague.

Πιάνοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης μόνο κατά διαστήματα και μόνο στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ έφτασε σε αγχωτική νίκη, παρότι το ενθουσιώδες ξεκίνημα προϊδέαζε για εμφάνιση αντάξια των πραγματικών της δυνατοτήτων.
Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο καθώς η Λάρισα ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος όπου και πέτυχε δυο τέρματα ενώ είχε ευκαιρίες και για να τελειώσει το ματς. Σε αντίθεση στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοση της έδωσε χώρους και ο Πανελευσινιακός που ήταν καλύτερος βρήκε μπροστά του τον Σικαλιά και δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.
Έτσι η Λάρισα κατέκτησε το Κύπελλο της Γ' Εθνικής και πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο ενώ είναι το φαβορί και για την άνοδο στην Β' Εθνική από τον όμιλο της.
Η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 4' ο Νεμπεγλέρας έκανε όμορφη πάσα στον Καρακατσάνη, αυτός ανατράπηκε με κράτημα από τη φανέλα και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και την κάρτα στον Στουρνάρα. Ο Στεφανίδης ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τσακιλτσίδη.
Το ματς διακόπηκε στο 5' μετά από ένταση που υπήρξε κατά την αργοπορημένη είσοδο των οπαδών της Λάρισας και η διακοπή κράτησε για δέκα περίπου λεπτά με τον διαιτητή να περιμένει να ηρεμήσουν τελείως τα πράγματα για να δώσει συνέχεια στην αναμέτρηση.

Ο λόγος που ξεκίνησαν τα επεισόδια ήταν ότι η αστυνομία καθυστέρησε να βάλει στις κερκίδες του γηπέδου τους οπαδούς της ΑΕΛ επιδιώκοντας αυτοί να μπουν στο γήπεδο με το γνωστό και ως «ντου» καθώς το παιχνίδι όχι μόνον είχε ξεκινήσει, αλλά η ΑΕΛ είχε ανοίξει ήδη το σκορ.


Αυτό είχε ως αποτελέσμα την δημιουργία επεισοδίων στην «βυσσινί» κερκίδα με τους φιλάθλους της ΑΕΛ μεταξύ άλλων να πετούν και καρεκλάκια στις αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτελέσμα την διακοπή του αγώνα για δέκα λεπτά.







Πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης η ΑΕΛ είχε μια πολύ καλή στιγμή για να κάνει 2-0 τα τέρματα της. Κόρνερ από τον Νεμπεγλέρα, ο τερματοφύλακας την Ελευσίνας θα χάσει τη μπάλα μέσα από τα χέρι. Ο Γκούρμα αρχικά και ο Στεφανίδης μετά δεν θα μπορέσουν να σκοράρουν. 
Στην αντεπίθεση η Ελευσίνα κέρδισε πέναλτι με τον Ρούση να ανατρέπει τον Κουσκουνά. Ο ίδιος ανέλαβε και την εσχάτη των ποινών και έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1. 
Μετά την ισοφάριση η Λάρισα πίεση για να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Στο 26' ο Γκούρτσας πήρε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή με τον Τσαλκιτζίδη να διώχνει σε κόρνερ πέφτοντας σωτήρια στην δεξιά του γωνία. Με την εκτέλεση του κόρνερ πάλι νέα κεφαλιά αυτή τη φορά από τον Στεφανίδη απομάκρυναν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί της Ελευσίνας.

Οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 29' σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με τον Νεμπεγλέρα. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Στεφανίδη και αυτός εύκολα με κεφαλιά έκανε το 2-1. 
Δυο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το 3-1 όταν σε γύρισμα από τα αριστερά ο Στεφανίδης βρέθηκε απέναντι από το τέρμα αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Η ομάδα της Ελευσίνας έγινε απειλητική ξανά στο 35' όταν ο Σουλελές μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ αλλά ο Σικαλιάς μπλόκαρε.
Εν συνεχεία ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε καμία καλή στιγμή μπροστά από τις εστίες των δυο ομάδων.




Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Λάρισα και πάλι να πιέζει με σκοπό να τελειώσει το ματς. Στο 53' είχαμε νέα εκτέλεση κόρνερ από τον Νεμπεγλέρα με τον Στεφανίδη να παίρνει την κεφαλιά αλλά τον τερματοφύλακα της Ελευσίνας να μπλοκάρει.
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 54' όταν ο Αλεξανδρόπουλος έκανε ωραία ενέργεια, πέρασε 1-2 αντιπάλους αλλά το σουτ που επιχείρησε έπιασε εύκολα ο Σικαλιάς.
Στο 55' η Λάρισα είχε μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Γκούρτσας έκανε το κοντρόλ μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ελευσίνας. Νέα καλή στιγμή για τους "βυσσινί" στο 57' με τον Μήτση να κάνει το σουτ, η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Στεφανίδη που σούταρε από κοντά με την μπάλα να φεύγει έξω. Η Ελευσίνα προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 62΄αλλά το σουτ Σουλελέ από καλό σημείο έφυγε έξω.
Εν συνεχεία και για τα επόμενα δέκα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Λάρισα να οπισθοχωρεί και να δίνει χώρο στον Πανελευσινιακό που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την κατοχή της μπάλας που είχε. Μάλιστα και οι οπαδοί των "βυσσινί" ζητούσαν από τους παίκτες τους να ανέβουν και να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 77' σε μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα της Ελευσίνας ο Ρούσσης έκανε λάθος σε πλάγια θέση με τον Κουσκουνά να παίρνει την μπάλα να μπαίνει από τα αριστερά να σουτάρει αλλά τον Σικαλιά να πέφτει σωτήρια και να διώχνει σε κόρνερ.
Με την εκτέλεση του κόρνερ είχαμε νέα διπλή ευκαιρία για τον Πανελευσινιακό αρχικά με σουτ του Αλεξανδρόπουλου και εν συνεχεία με σουτ του Στουρνάρα αλλά και στις δυο φάσεις ο Σικαλιάς είπε όχι και επενέβη σωτήρια για την ομάδα του. Στο 82' οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν φάουλ του Ουέλινγτον έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σικαλιά.











Δηλώσεις

Τζαναβάρας:
«Ήταν μια πολύ δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική νίκη κατακτώντας το Κύπελλο και δίνοντας χαρά στους φιλάθλους μας. Είχα πει όλη την εβδομάδα ότι θέλαμε πολύ αυτό το Κύπελλο. Η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα, περνάει την περιπέτειά της στη Γ’ Εθνική, αλλά παραμένει μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο προηγούμενους προπονητές. Γιατί μπορεί εγώ να είμαι σήμερα εδώ, αλλά την ομάδα την έφτασαν στον τελικό ο Κώστας ο Παναγόπουλος και ο Γιώργος ο Στράντζαλης. Και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε όλοι. Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες. Ξέραμε ότι το αγωνιστικό μας πρόβλημα θα ήταν στην ταχύτητα και στη μετάβαση. Εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ισορροπία όσο μπορούσαμε. Αγχώθηκε πάρα πολύ η ομάδα. Γενικά η ομάδα αγχώνεται, αλλά η φανέλα της ΑΕΛ είναι βαριά και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα μας ευχαριστεί πολύ. Όμως, η απόδοση της ομάδας εμένα δεν με ευχαρίστησε. Περίμενα άλλα, περισσότερα πράγματα ειδικά στην κυκλοφορία, στο κράτημα της μπάλας και στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Δεν τα είδα και σίγουρα χρειαζόμαστε πολύ δουλειά σε κάποιους τομείς. Μη ξεχνάτε, όμως, ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο ματς την περασμένη εβδομάδα με την Κοζάνη που παιζόταν πολλά όσον αφορά στο πρωτάθλημα. Εκεί ήμασταν πολύ καλύτερη και στην ταχύτητα και στην κυκλοφορία και στο πρέσινγκ και στη μετάβαση. Σήμερα φανήκαμε πιο κουρασμένοι και πιο αγχωμένοι. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι πήραμε το Κύπελλο που ήταν σημαντικό για το γόητρο μας. Να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο για τη βοήθειά του, στους παίκτες μου, στους διαιτητές και στην ΕΠΟ για την οργάνωση. Εκτός ενός επεισοδίου στην αρχή όλα κύλησαν ήρεμα». 
-Ο ανασταλτικός χαρακτήρας που είχαν οι αλλαγές ήταν θέμα στρατηγικής άποψής σας για το παιχνίδι ή επειδή βλέπατε ότι η ομάδα δεν λειτουργούσε όπως θέλατε, προτιμήσατε να την προστατεύσετε;  «Το δεύτερο. Η ομάδα δεν μπορούσε να λειτουργήσει και να κρατήσει την μπάλα. Κι έβλεπα τον Πανελευσινιακό να βάζει επιθετικογενείς παίκτες κι οπωσδήποτε κοιτάξαμε να ασφαλίσουμε τα μετόπισθεν. Αλλά αν το δείτε το ματς, στην πραγματικότητα κινδυνέψαμε από λάθη δικά μας. Αυτό δείχνει το άγχος και ίσως τη μέτρια αυτοπεποίθηση που έχουν μερικοί παίκτες. Περίμενα, κι αυτό είπαμε στο ημίχρονο, ότι δεν θα κρατήσουμε την μπάλα ψηλά και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ ώστε να καθαρίσουμε το ματς. Αλλά είπαμε ότι αν δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον δεν έπρεπε να δεχτούμε γκολ». 
-Είπατε ότι φάνηκαν οι παίκτες κουρασμένοι. Γιατί; «Είπα κουρασμένοι από την άποψη ότι είδα παίκτες να πηγαίνουν δεύτεροι στη μπάλα και ο Πανελευσινιακός να έχει καλύτερη ταχύτητα από μας. Με αυτή την έννοια το είπα. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Γιατί προσέξαμε πολύ όλες τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, κοιτάξαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα και πίστευα ότι θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση. Όμως, αυτό δεν το είδα και με προβληματίζει. Θα το συζητήσω μαζί τους και πρέπει να ξεκουραστούμε γρήγορα γιατί έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Τετάρτη».



Στεφανίδης:
«Είναι μεγάλη χαρά όταν καταφέρνεις να πάρεις ένα τέτοιο κύπελλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στο προπονητικό τιμ, στους δύο προπονητές που είχαμε από την αρχή της χρονιάς, αλλά και στα παιδιά που ήταν από την αρχή της χρονιάς κι έφυγαν τον Δεκέμβριο γιατί όλοι συνεισφέρανε ώστε η ομάδα να βρίσκεται αυτήν την στιγμή εδώ και να πανηγυρίζουμε τον τίτλο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γιατί από την πρώτη προπόνηση της φετινής χρονιάς είναι δίπλα μας, είναι ο δωδέκατος παίκτης και τον ευχαριστούμε πραγματικά. Είναι η δύναμη μας κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να του δίνουμε χαρά».
Νεμπεγλέρας:
«Ήταν ένας στόχος που είχαμε βάλει από την αρχή της σεζόν. Ήταν ο τελικός για να μπορέσουμε να πάρουμε το κύπελλο στην Γ΄εθνική και τα καταφέραμε. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο, τώρα ο στόχος που απομένει είναι το πρωτάθλημα. Απομένουν ακόμη επτά παιχνίδια και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα».

Ανακοίνωση της AEL FC Καναδά

«Η AEL FC Καναδά θα ήθελε να συγχαρεί τους αδελφούς της στην Ελλάδα (ΑΕΛ) που κατάφεραν την κατάκτηση του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής. Είμαστε πολύ περήφανοι για την αντοχή σας και πνεύμα πολεμιστή που δείξατε, έστω και σε αυτή την διοργάνωση! Μας δίνεται πολύ περισσότερα κίνητρα για την επόμενη σεζόν, και την γρήγορη επιστροφή στην Superleahue. Θα είναι νικηφόρα αυτή η χρονιά! Σας ευχόμαστε συνεχή επιτυχία και μόνο νίκες στα λίγα παιχνίδια που απομένουν. Ο στόχος είναι κοντά τώρα. Μπορείτε να ελέγξετε το πεπρωμένο σας. Ήρθε η ώρα να κερδίσει ΑΕΛ!»
Αγάπη και σεβασμός
ΑΕΛ Καναδάς







ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ 2013-14



Το Κύπελλο Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου ήταν μία νέα διοργάνωση που ξεκίνησε τη σεζόν 2013-14, παρόμοια με την αντίστοιχη του Κυπέλλου Ελλάδος, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο νικητής της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος για το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών Ελλάδος.
Συμμετέχουν οι 93 ομάδες της Γ΄ Εθνικής σε κάθε όμιλο. Οι αγώνες είναι μονοί. Τα παιχνίδια που λήγουν ισόπαλα οδηγούνται στην παράταση. Αν η παράταση λήξει με ισοπαλία, τότε ο νικητής κρίνεται στα πέναλτι.

Η πορεία των βυσσινί προς τον τελικό δεν θα λέγαμε πως ήταν και στρωμένη με ροδοπέταλα και σίγουρα ήταν πιο δύσκολη και επίπονη από αυτή της Ελευσίνας. Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν στους ομίλους με πρόκριση στην παράταση επί του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα, έκαναν πλάκα επί της Δόξας κερδίζοντας με 4-0 στο Πεντάλοφο, ενώ στον τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα, νίκησαν και στην Φιλιππιάδα τον Εθνικό με 1-0. Μετά είχαμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την Κοζάνη, με το παράλογο να είναι πως όποιος κέρδιζε στο πρώτο, να έχανε το προβάδισμα έδρας στο δεύτερο που ήταν και πιο σημαντικό. Για τους ομίλους η ΑΕΛ επικράτησε στο Αλκαζάρ με 3-1, ενώ στα προημιτελικά και στο ματς που διεξήχθη στην Κοζάνη, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια (1-1), για να περάσουν οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ του Κάλφα στο 96'.  
Και αν στα προημιτελικά τα πράγματα ήταν δύσκολα, στον ημιτελικό με τον Αγροτικό Αστέρα που είχε αφήσει εκτός την ΑΕΚ, έγιναν δύο μεγάλες... μάχες. Στην Λάρισα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, ενώ ούτε η αναμέτρηση στον Εύοσμο έβγαλε νικητή. Ωστόσο το 2-2 έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, μια πρόκριση που πήραν με γκολ του Μούτσα στο 90'.

Τα ματς της ΑΕΛ συγκεντρωτικά


Στατιστικά παικτών ΑΕΛ για το Κύπελλο Γ' Εθνικής


*1 αυτογκόλ υπέρ της ΑΕΛ - ο Κάλφας στο Κοζάνη - ΑΕΛ (1-2) 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων