2021-22 : Κύπελλο Ελλάδας : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-1

6η φάση (2η αγ.) : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 3-1

22 Δεκεμβρίου 2021 

Σκόρερς: 23' (αυτ.) Γκοτζαμανίδης 82', 90 +1' Άκπομ - 60' Όγκμποε

Αποβολή: 90 +2' Άκπομ (2η κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89' Κούστα), Όγκμποε, Γλύνος (86' Μαυρίας)

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Επόπτες: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου), Παναγιώτης-Δημήτριος Σακκάς (Θεσσαλίας)
4ος: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) 
AVAR: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας) 
Παρατηρητής: Εμμανουήλ Ταπατζάς (Θράκης)

Γήπεδο: Τούμπας
Εισιτήρια: Κεκλεισμένων των θυρών
Εισπράξεις: χωρίς έσοδα

Τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος γνώρισε η αξιόμαχη ΑΕΛ, η οποία ηττήθηκε με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη στο 23ο λεπτό του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΛ. Συγκεκριμένα από σέντρα του Ζίβκοβιτς για τον Σφιντέρσκι, ο Γκοτζαμανίδης επιχείρησε να απομακρύνει με κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Mε γκολ με κεφαλιά του Όγκμποε η ΑΕΛ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα στο 62΄λεπτο με την κεφαλιά του Όγκμποε που βγήκε νικητής στον αέρα στην μονομαχία του με τον Ζίβκοβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά. Ο σκόρερ της ΑΕΛ, Μάριος Όγκμποε, λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης, βγήκε στην αντεπίθεση στο 68' και επιχείρησε να κρεμάσει τον Ζίβκοβιτς, η μπάλα όμως κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 82′ ο ΠΑΟΚ μετά από φάση διαρκείας ο Κούρτιτς με σέντρα βρήκε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά και στην συνέχεια ο Άκπομ που ακολουθούσε την πορεία της μπάλας με νέα κεφαλιά κέρδισε τον Σουλούκο και έγραψε το 2-1. Στο 91΄ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την πρόκριση, με σουτ εκτός περιοχής, ο Άκπομ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Σουλούκου.

Δηλώσεις

Ηλίας Φυντάνης:

«Πηγαίναμε καλά το παιχνίδι. Εξ' αρχής σκοπός μας ήταν να μη δεχτούμε γκολ και να πετύχουμε ένα σε κάποια δική μας φάση. Έτσι όπως παίζαμε ήταν δύσκολο για τον ΠΑΟΚ. Από μία άτυχη στιγμή μείναμε πίσω στο σκορ. Μετά το 1-0 αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού. Ανεβάσαμε τις γραμμές μας παίξαμε με δύο επιθετικούς σε ένα καθαρό 4-4-2. Ισοφαρίσαμε και ήμασταν άτυχοι στη φάση με το δοκάρι του Όγκμποε που αν έμπαινε, τότε θα ήμασταν κοντά στην πρόκριση γιατί ο ΠΑΟΚ θα ήθελε δύο γκολ για την πρόκριση. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ και του Άκπομ μέτρησε στο τέλος και αποκλειστήκαμε. Ρισκάραμε παίξαμε ακόμα και με τρεις επιθετικούς. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να έχει η ομάδα μου. Να έχουμε ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα που είναι και ο στόχος μας αρχής γενομένης από το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας στο ντέρμπι με τη Ξάνθη».

Θανάσης Παπαγεωργίου:
Αναφορικά με το πως αισθάνεται μετά το φινάλε του αγώνα κυπέλλου:
«Μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή, οι δύο ομάδες βρίσκονται σε άλλη κατηγορία, διεκδικήσαμε επί ίσους όρους τις πιθανότητές μας στο γήπεδο, αγχώσαμε τον ΠΑΟΚ με δύο κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθούμε και να του βάλουμε δύσκολα. Δεν τα καταφέραμε, είμαστε άτυχοι, το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε κατά διάνοια με το δικό μας αλλά παίξαμε στα ίσα και δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα».

Στέφανος Σουλούκος:
«Το πιστέψαμε μετά το γκολ, είχαμε ένα πλάνο πηγαίναμε βήμα βήμα, είχαμε ευκαιρίες, ήμασταν όμως άτυχοι. Πιστεύω μπορούσαμε δύο γκολ ακόμη με Ακούνια και Όγκμποε, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος ο ΠΑΟΚ. Ήρθε και το τρίτο γκολ και η πρόκριση είχε «καθαρίσει».










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων