2013-14 : ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ : ΑΕΛ - Κοζάνη 3-1

Φάση ομίλων : ΑΕΛ - Κοζάνη 3-1

15 Δεκεμβρίου 2013

Scorers: 29', 71' Στεφανίδης, 86' Ρούσσης – 62' Τσικόπουλος

ΑΕΛ (Γιώργος Στράντζαλης): Καρακούτσης, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Βοσκόπουλος, Νεμπεγλέρας, Παπαϊωάννου (63’ Κόιτς), Σαββίδης (42’ Ρούσσης), Στεφανίδης, Γκούρτσας, Μπλέντι (84’ Ανδριόπουλος)

Κοζάνη (Θανάσης Τζηκαλιός): Αμπατζίδης, Στεργιόπουλος (46’ Ντεμιράι), Τραυλός, Τσικόπουλος Η., Κάλφας, Μαλούτας, Τσικόπουλος Ι., Μπουλγκουρίδης, Πιπινίκας (77’ Σαμαράς), Ταφαρλής, Βασίλιεβιτς.

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)
Επόπτες: Ρούμπης (Εύβοιας), Κωνστάντιος (Εύβοιας)
4ος: Κανούλης (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Η ΑΕΛ έκανε το καθήκον της σε έναν αγώνα με αντι-κίνητρο που οφέλη έχει ο ηττημένος και όχι ο νικητής, κερδίζοντας στο Αλκαζάρ την Κοζάνη με σκορ 3-1 στο τελικό του 2ου ομίλου. Έτσι στα προημιτελικά της 29ης Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει ξανά την ίδια ομάδα, αλλά αυτή τη φορά εκτός έδρας, σε νοκ άουτ αγώνα. Ήταν μια νίκη χωρίς αγωνιστικό κέρδος, αλλά – εκ των πραγμάτων – αναγκαία για τη διασφάλιση την αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειάς της.
Οι «βυσσινί» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Στεφανίδη μετά από σέντρα του Καρανίκα στο 28’, σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ρυθμό και ιδιαίτερες φάσεις. Η ισοφάριση σε μια στημένη φάση (στο 61’ με πλασέ του Ηλία Τσικόπουλου) και κόντρα στη ροή του αγώνα (στο 55’ και στο 59’ Νεμπεγλέρα και Στεφανίδης έχασαν ισάριθμες κλασικές ευκαιρίες για το 2-0) έδωσε άλλη μορφή στο παιχνίδι.
Η ΑΕΛ ανέβασε ταχύτητα, πίεσε περισσότερο και σωστότερα και κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο71’ με πλασέ του Στεφανίδη μετά από σέντρα του Καρανίκα και πάσα-γύρισμα του Κόιτς στο ύψος του πέναλτι. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Ρούσσης με κεφαλιά στο88’ μετά από κόρνερ του Νεμπεγλέρα.
Την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με τα βυσσινί έκαναν οι Τάσος Καρακούτσης και Πάρης Ανδριόπουλος.
Στο 42’ έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Σαββίδης λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Δηλώσεις

Γιώργος Στράντζαλης:

«Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για τη νίκη που έκαναν σήμερα και για το στοιχείο που επικράτησε όλη την εβδομάδα. Την αξιοπρέπεια της ομάδας. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό. Να πω ότι επηρέασε η όλη διαδικασία; Να το πω ως μια δικαιολογία. Ο τρόπος με τον οποίο αντίπαλος έπαιξε και οι παίκτες του πανηγύρισαν το γκολ έδειξε ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Για ακόμη μία φορά δεν κινδυνεύσαμε σε κανένα σημείο, αλλά θέλω να έχουμε καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι μας. Κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, πετύχαμε τρία γκολ και πιστεύω ότι μπορούμε μέσα και από νέα πρόσωπα να διαχειριστούμε τον ρυθμό μας. Το πιστεύω γιατί στην προπόνηση υπάρχει ένας πολύ καλός ρυθμός. Κοιτάμε το επόμενο ματς που έχει έναν βαθμό δυσκολίας και με ταπεινότητα και σεβασμό θα δουλέψουμε κι αυτή την εβδομάδα».




ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ 2013-14



Το Κύπελλο Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου ήταν μία νέα διοργάνωση που ξεκίνησε τη σεζόν 2013-14, παρόμοια με την αντίστοιχη του Κυπέλλου Ελλάδος, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο νικητής της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος για το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών Ελλάδος.
Συμμετέχουν οι 93 ομάδες της Γ΄ Εθνικής σε κάθε όμιλο. Οι αγώνες είναι μονοί. Τα παιχνίδια που λήγουν ισόπαλα οδηγούνται στην παράταση. Αν η παράταση λήξει με ισοπαλία, τότε ο νικητής κρίνεται στα πέναλτι.

Η πορεία των βυσσινί προς τον τελικό δεν θα λέγαμε πως ήταν και στρωμένη με ροδοπέταλα και σίγουρα ήταν πιο δύσκολη και επίπονη από αυτή της Ελευσίνας. Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν στους ομίλους με πρόκριση στην παράταση επί του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα, έκαναν πλάκα επί της Δόξας κερδίζοντας με 4-0 στο Πεντάλοφο, ενώ στον τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα, νίκησαν και στην Φιλιππιάδα τον Εθνικό με 1-0. Μετά είχαμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την Κοζάνη, με το παράλογο να είναι πως όποιος κέρδιζε στο πρώτο, να έχανε το προβάδισμα έδρας στο δεύτερο που ήταν και πιο σημαντικό. Για τους ομίλους η ΑΕΛ επικράτησε στο Αλκαζάρ με 3-1, ενώ στα προημιτελικά και στο ματς που διεξήχθη στην Κοζάνη, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια (1-1), για να περάσουν οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ του Κάλφα στο 96'.  
Και αν στα προημιτελικά τα πράγματα ήταν δύσκολα, στον ημιτελικό με τον Αγροτικό Αστέρα που είχε αφήσει εκτός την ΑΕΚ, έγιναν δύο μεγάλες... μάχες. Στην Λάρισα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, ενώ ούτε η αναμέτρηση στον Εύοσμο έβγαλε νικητή. Ωστόσο το 2-2 έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, μια πρόκριση που πήραν με γκολ του Μούτσα στο 90'.

Τα ματς της ΑΕΛ συγκεντρωτικά


Στατιστικά παικτών ΑΕΛ για το Κύπελλο Γ' Εθνικής


*1 αυτογκόλ υπέρ της ΑΕΛ - ο Κάλφας στο Κοζάνη - ΑΕΛ (1-2) 


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων