2013-14 : ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ : Εθνικός Φιλιππιάδας - ΑΕΛ 0-1

Φάση ομίλων : Εθνικός Φιλιππιάδας - ΑΕΛ 0-1 

16 Νοεμβρίου 2013

Scorer: 53' Γκούρτσας

Εθνικός Φιλιππιάδας: Μπαντής, Μούτας (67’ Μούτος), Θεοδώρου, Σιαπέρας, Παπαβασιλείου, Δάρδας, Γιάτσε (80’ Κοντογιώργος), Τσακανίκας (67’ Σιαπανίδης), Κολιάκης, Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου.

ΑΕΛ: Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (77’ Πιά), Σαββίδης (93’ Πάνος), Στεφανίδης, Γκούρτσας (58’ Αραμπατζής), Μπλέντι.

Διαιτητής: Κολύτας (Κέρκυρας)
Επόπτες: Σκορδίλης  (Κέρκυρας), Γραικός (Κέρκυρας)
4ος: Τομαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Γήπεδο: Φιλιππιάδας

Ένα γκολ ήταν αρκετό για να πάρει η ΑΕΛ την πρόκριση στην επόμενη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στον τελικό του 2ου ομίλου. 0-1 στη Φιλιππιάδα κόντρα στον τοπικό Εθνικό με σκόρερ τον Δημήτρη Γκούρτσα, στο ντεμπούτο του Γιώργου Στράντζαλη στον πάγκο της ομάδας μας.
Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και ρυθμό, η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της, σκόραρε με τον Γκούρτσα στο 53’ και παρότι τρία λεπτά αργότερα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καρανίκα (μετά από γενική σύρραξη με αφορμή φάουλ πάνω στον Νεμπεγλέρα), όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το σκορ, αλλά φλέρταρε και με ένα δεύτερο γκολ στη διπλή ευκαιρία του 66’ (με Νεμπεγλέρα-Πλιάγκα) και στη φάση του 71’ με το διαγώνιο σουτ του Μπλέντι.
Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, ωστόσο, είχαν οι γηπεδούχοι στο 42΄με το κοντινό σουτ του Παναγιωτόπουλου που απέκρουσε σωτήρια ο Σικαλιάς.
Την πρώτη του εμφάνιση με την ΑΕΛ έκανε ο Ινάσιο Πιά.

Δηλώσεις

Γιώργος Στράντζαλης:
«Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Ντε Νίγκρις και από σεβασμό στη μνήμη ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε με τα χρώματά μας, δεν θα ήθελα να μιλήσω για το παιχνίδι. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συνεργάτες μου γιατί σε αυτούς ανήκει η νίκη. Κοιτάμε το επόμενο ματς για το πρωτάθλημα με την Κοζάνη. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Εθνικού».




ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ 2013-14



Το Κύπελλο Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου ήταν μία νέα διοργάνωση που ξεκίνησε τη σεζόν 2013-14, παρόμοια με την αντίστοιχη του Κυπέλλου Ελλάδος, στην οποία συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Ο νικητής της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει το νικητή του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος για το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών Ελλάδος.
Συμμετέχουν οι 93 ομάδες της Γ΄ Εθνικής σε κάθε όμιλο. Οι αγώνες είναι μονοί. Τα παιχνίδια που λήγουν ισόπαλα οδηγούνται στην παράταση. Αν η παράταση λήξει με ισοπαλία, τότε ο νικητής κρίνεται στα πέναλτι.

Η πορεία των βυσσινί προς τον τελικό δεν θα λέγαμε πως ήταν και στρωμένη με ροδοπέταλα και σίγουρα ήταν πιο δύσκολη και επίπονη από αυτή της Ελευσίνας. Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν στους ομίλους με πρόκριση στην παράταση επί του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα, έκαναν πλάκα επί της Δόξας κερδίζοντας με 4-0 στο Πεντάλοφο, ενώ στον τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα, νίκησαν και στην Φιλιππιάδα τον Εθνικό με 1-0. Μετά είχαμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με την Κοζάνη, με το παράλογο να είναι πως όποιος κέρδιζε στο πρώτο, να έχανε το προβάδισμα έδρας στο δεύτερο που ήταν και πιο σημαντικό. Για τους ομίλους η ΑΕΛ επικράτησε στο Αλκαζάρ με 3-1, ενώ στα προημιτελικά και στο ματς που διεξήχθη στην Κοζάνη, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια (1-1), για να περάσουν οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ του Κάλφα στο 96'.  
Και αν στα προημιτελικά τα πράγματα ήταν δύσκολα, στον ημιτελικό με τον Αγροτικό Αστέρα που είχε αφήσει εκτός την ΑΕΚ, έγιναν δύο μεγάλες... μάχες. Στην Λάρισα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, ενώ ούτε η αναμέτρηση στον Εύοσμο έβγαλε νικητή. Ωστόσο το 2-2 έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, μια πρόκριση που πήραν με γκολ του Μούτσα στο 90'.

Τα ματς της ΑΕΛ συγκεντρωτικά


Στατιστικά παικτών ΑΕΛ για το Κύπελλο Γ' Εθνικής


*1 αυτογκόλ υπέρ της ΑΕΛ - ο Κάλφας στο Κοζάνη - ΑΕΛ (1-2) 


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων