2013-14 : Super Cup Ερασιτεχνών : ΑΕΛ - Πανερυθραϊκός 2-1

ΑΕΛ - Πανερυθραϊκός 2-1

8 Ιουνίου 2014 

Σκόρερς: 66' Μπουσινάκης, 99' Τσεμπερίδης - 90+ 3' Τσίπρας

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Καρανίκας, Αραμπατζής, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (61′ Μπουσινάκης), Τσεμπερίδης (105′ Κουλίδης), Στεφανίδης, Πατινιώτης, Γαρυφαλλόπουλος (75′ Σαββίδης).

Πανερυθραϊκός (Αντώνης Τσιμπάκης): Μολφέσης, Γλύνος (110′ Παπαδόπουλος), Γκριτζάς, Αδρακτάς, Γκόλιας, Χατζής, Κοπάνης, Μίκος (70′ Γιαννόπουλος), Τσίπρας, Αντωνιάδης, Παπαθανασίου (79′ Μπαστέας).

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης (Αχαΐας)
Επόπτες: Θεμιστοκλής Σπανός (Αχαΐας), Παναγιώτης Μεσσήνης (Αχαΐας)
4ος: Νικόλαος Μακρυπόδης (Αχαΐας)
Παρατηρητής: Κωνσταντίνος Φλωράκης (Φωκίδας)

Γήπεδο: Άμφισσας


Η ΑΕΛ επικράτησε του Πανερυθραϊκού με 2-1 και συμπλήρωσε το τρεμπλ, κατακτώντας το Super Cup Ερασιτεχνών, μετά το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής. 

Μόλις στο 5` η ΑΕΛ είχε σημαντική ευκαιρία με τον Πλιάγκα που σούταρε αλλά ο Μολφέσης μπλόκαρε όντας στην κατάλληλη θέση. Μετά από δύο λεπτά ο Στεφανίδης σέντραρε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι χωρίς όμως να καταλήξει στα δίχτυα. Σημαντικές ευκαιρίες είχε ο Πατινιώτηςστο 8΄ όπου σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και ο Αραμπατζής όπου πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα. Την πρώτη ευκαιρία του στο ματς ο Πανερυθριακός την είχε στο 29΄ με τον Τσίπρα να κάνει το σουτ που κατέληξε λίγο άουτ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Κογιάννης εκτέλεσε το φάουλ ο Σικαλιάς απέκρουσε εντυπωσιακά. Η ΑΕΛ κυριάρχησε στο α΄ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει έχοντας τον Πανερυθραϊκό κλεισμένο στα καρέ του.

Στο β ημίχρονο ο Στεφανίδης στο 64΄ σούταρε από καλή θέση που δεν βρήκε στόχο κάτι που κατάφερε η χρυσή αλλαγή του Παναγιώτη Τζαναβάρα. Ο Περικλής Μπουσινάκης με ωραίο σουτ από σέντρα του Πατινιώτη έκανε το 0-1. Μετά την επίτευξη του γκολ η ΑΕΛ έχασε ακόμα κάποιες ευκαιρίες με τους Μπουσινάκη που σούταρε αλλά ο γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Πατινιώτης που το σουτ μπλόκαρε ο Μολφέσης. Η ψυχρολουσία ήρθε στο 90΄ όπου ο Τσίπρας από αριστερά σούταρε νίκησε τον Σικαλιά και έκανε το 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση. Η ΑΕΛ επαναπαύτηκε και το πλήρωσε πηγαίνοντας το ματς στην παράταση.

Στην παράταση οι βυσσινί μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη αφού είχαν την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα ο Καρανίκας με δυνατό σουτ παραλίγο να σκοράρει αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Πατινιώτη είχε την ίδια τύχη. Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της,που μετά την πάσα του Νεμπεγλέρα ο Τσεμπερίδης «κεραυνοβόλησε» τον Μολφέση κάνοντας το 1-2. Στο 101΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Αραμπατζή όπου την κεφαλιά του την έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί του Πανερυθριακού.








ΣοΥπερ Καπ ΕρασιτεχνΩν  2013-14



Το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών ποδοσφαίρου αποτελεί διοργάνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Καθιερώθηκε από την περίοδο 2013-14 και είναι ένας μονός τελικός αγώνας που διεξάγεται σε γήπεδο ορίζει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Στον τελικό του Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών αγωνίζεται η νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής με τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών των κυπελλούχων των τοπικών Ενώσεων.

Στις τρεις διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί τα κύπελλα μοιράστηκαν το 2014 η κυπελλούχος Γ΄ Εθνικής ΑΕ Λάρισα και το 2015 ο κυπελλούχος Ερασιτεχνών Νέστος Χρυσούπολης και το 2017 ο κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ηρόδοτος Αλικαρνασσού.


   

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων