2002-03 : 37η : Χανιά - ΑΕΛ 3-3

37η αγωνιστική : Χανιά - ΑΕΛ 3-3

28 Μαΐου 2003

Scorers : 44' Μπουγάς, 50' Μαρκουλάκης, 67' Παπαδόπουλος - 19', 80' (πέν.) Παπαβασιλείου, 22' Κοντοδήμος

Χανιά (Γιώργος Προμπονάς): Λεκίδης, Πυρένης, Δοξάκης, Ατανάσοφ, Μπουγάς, Παρλάκογλου (80΄ Βέρμπης), Μισαηλίδης, Καλαγκάνης, Περάκης, Μαρκουλάκης, Παπαδόπουλος. 

ΑΕΛ (Τάκης Παραφέστας): Νούσιας, Κανωτίδης, Κατσάρας, Φλώρος (72΄Λιάπης), Σωτρίνης, Κακαζούκης, Παγκαρλιώτας, Θεοδοσιάδης, Παπακώστας, (52΄Χρόνης), Παπαβασιλείου, Κοντοδήμος (63΄ Τσάγγαρης)

Διαιτητής : Παπασταμάτης (Αθηνών)
Επόπτες: Ιωσηφόγλου (Αθηνών), Τσέκερης (Αθηνών) 
4ος: Συριγωνάκης (Ηρακλείου).

Γήπεδο : Περιβόλια Χανίων

Ένα μεγάλο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, όπου η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Λάρισα. Και οι δυο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία και προσπάθησαν έως το τέλος για να το καταφέρουν. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό, βολεύει τους Θεσσαλούς, που στάθηκαν «όρθιοι» στην έδρα των Κρητικών και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση παραμονής, αφού διατήρησαν τον ένα βαθμό διαφορά που είχαν πριν από την χθεσινή αναμέτρηση και τώρα θα τα παίξουν όλα για όλα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου και θα αντιμετωπίσουν στο Αλκαζάρ τη Νίκη Βόλου, η οποία είναι βαθμολογικά αδιάφορη.

Στο χθεσινό παιχνίδι, η Λάρισα μπήκε με πολύ πόθος και δύναμη, δείχνοντας ότι θα «πουλήσει ακριβά» το «τομάρι» της. Μάλιστα, κατάφερε να αιφνιδιάσει πλήρως του γηπεδούχους, αφού προηγήθηκε με 2-0 πριν καλά, καλά συμπληρωθεί το μισάωρο. Στο 18ο λεπτό ο Παπαβασιλείου, επιχείρησε την σέντρα, ο τερματοφύλακας Λεκίδης την διώχνει σθεναρά τη μπάλα αφού εκτίμησε λάθος την πορεία της και στη συνέχεια μπήκε στα δίκτυα . Και πριν περάσουν τρία λεπτά, πέτυχε και δεύτερο γκολ. 'Ήταν το 21ο λεπτό όταν ο Κοντοδήμος βγήκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει. 

Το σκορ αυτό φαίνεται πως έκανε τους φιλοξενούμενους να επαναπαυτούν, πιστεύοντας ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Και παραλίγο να το πληρώσουν. Στο 44' ο Ατανάσοφ εκτέλεσε το φάουλ, ο Νούσιας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και με κοντινή προβολή ο Μπουγάς την προώθησε στο τέρμα. Και πριν καταλάβουν οι «βυσσινί» τι είχε συμβεί, τα Χανιά με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Συγκεκριμένα στο 50' ο Μαρκουλάκης με κεφαλιά, ύστερα από την σέντρα του Παπαδόπουλου έκανε το 2-2. Η αντεπίθεση των Κρητικών συνεχίστηκε και στο 66' έφεραν τα «πάνω κάτω» πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ. 0 Μαρκουλάκης από εκτελεστής μετατράπηκε σε δημιουργό και με ωραία σέντρα βρήκε τον Παπαδόπουλο, ο οποιος με άψογη κεφαλιά έκανε το 3-2. 

Ωστόσο, τα ψυχικά αποθέματα της Λάρισας ήταν μεγάλα και στο 79' παρ' όλη την ψυχρολουσία που δέχθηκε κατάφερε να ισοφαρίσει όταν από λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων, ο Τσάγγαρης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όπου και ανατράπηκε από τον Δοξάκη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπαβασιλείου, ο οποίος έκανε το 3-3. Στο 82' τα Χανιά πέτυχαν και τέταρτο γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Περάκη δεν κατοχυρώθηκε ως γκολ, αφού ο διαιτητής Παπασταμάτης (Αθηνών) είδε ότι ο παίκτης χρησιμοποίησε το χέρι του.

Δηλώσεις

Παραφέστας:
«Ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το παιχνίδι και προηγηθήκαμε με 2-0. Τα λάθη μας, όμως, εκμεταλλεύθηκαν τα Χανιά και γύρισαν τον αγώνα. Εμείς με εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές, κατορθώσαμε να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε τον πολύτιμο βαθμό. Χρειάζεται να υπάρχει αυτοσυγκέντρωση και στα 90’ ενός αγώνα. Μένει ακόμη ένα ματς, όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να κερδηθεί και να σωθεί η ομάδα».



Απο την εφημερίδα "Αθλητική Ηχώ"



Απο την εφημερίδα "Ελευθερία"


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων