2004-05 : 15η : Προοδευτική - ΑΕΛ 0-0

15η αγωνιστική : Προοδευτική - ΑΕΛ 0-0

16 Ιανουαρίου 2005

Προοδευτική (Σπύρος Μαραγκός): Καραναστάσης, Κουτλούμπασης, Κουμεντάκος, Προβατίδης, Βαρτζιώτης, Δαγκουνάκης, Τόγιας, Λεωντίου (79' Φρατζέσκος), Αρχοντούλης (67' Ρόβας), Τάτσης, Ζαϊμί (87' Χανιώτης).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Διγκόζης, Κατσιαρός, Φέρστερ, Στουρνάρας, Τσιάτσιος, Παπακώστας, Μπαχράμης (78' Γεωργιάδης), Σίσιτς, Νεντέλκοβιτς (81' Ζιάγκας), Κυπαρίσσης (89' Γκίκας).

Διαιτητής: Απόστολος Νικολαΐδης (Θεσσαλονίκης) 
Επόπτες: Αγγέλου (Θεσσαλονίκης), Βασιλειάδης (Θεσσαλονίκης) 
4ος: Λουκάς (Αθηνών) 
Παρατηρητής: Κώστας Βράιλας

Γήπεδο: Δημοτικό Κορυδαλλου
Εισιτήρια: 1083

Σε ένα απίστευτα εχθρικό κλίμα που συνάντησε η ΑΕΛ στον Κορυδαλλό, η λαρισινή ομάδα απέδρασε μ’ ένα βαθμό (0-0) με αντίπαλο την Προοδευτική στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής ημέρας της Β’ Εθνικής κατηγορίας που ήταν η τελευταία του πρώτου γύρου.
Ενας βαθμός που είναι πολύτιμος στη μάχη της ανόδου, που όλα δείχνουν ότι θα είναι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος συγκλονιστική.
Η λαρισινή ομάδα αυτή τη στιγμή απέχει ένα... τρίποντο από την τρίτη προνομιούχα θέση, αλλά στο δεύτερο γύρο έχει ευνοϊκό πρόγραμμα, καθώς ήδη έχει δύο εκτός έδρας νίκες (με Ποσειδώνα Νέων Πόρων και Ατρόμητο, ενώ έχει οκτώ ματς στην έδρα της και ουσιαστικά πέντε εκτός). Ο χθεσινός βαθμός ήταν παλικαρίσιος, καθώς η ΑΕΛ είχε να αντιμετωπίσει μια παθιασμένη Προοδευτική που οι παίκτες χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο και όλη την σκληρότητά τους (τραυματίστηκαν Φέρστερ και Μπαχράμης) προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Και όταν δεν τα κατάφερναν άρχιζαν οι εκφοβισμοί του διαιτητή και των βοηθών του, είτε με πέταγμα κροτίδων (63’, 90’) ή είσοδο των παραγόντων της μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Και ελπίζουμε η δικαιοσύνη να δείξει το ίδιο αυστηρή με την απόφαση που πήρε για το μη διεξαχθέντα αγώνα Πανιωνίου-Ολυμπιακού Π. την περασμένη Κυριακή, για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας.
Βέβαια στο φύλλο αγώνα αναγράφτηκε και το πέταγμα μιας ομπρέλας από οπαδούς της ΑΕΛ που χτύπησε το γιατρό Σπύρο Κουτσουμπό της Προοδευτικής και ήταν το μόνο μελανό σημείο στη συμπεριφορά των διακοσίων περίπου Λαρισαίων φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νίκαιας (1.500 συνολικά).
Αλλά ίσως ήταν απόρροια της τρομερής αγανάκτησης για τα όσα είχαν συμβεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς βρέθηκε ένας διαιτητής (Νικολαίδης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης) που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν επηρεάστηκε από κανέναν.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, δείχνει να ... βρήκε ενδεκάδα, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ξεκίνησε με την ίδια. Δηλαδή το Χριστόπουλο τερματοφύλακα, τους Διγκόζη, Φέρστερ, Στουρνάρα, Κατσιαρό στην άμυνα, Τσιάτσιο, Μπαχράμη, Παπακώστα, Σίσιτς στο κέντρο του γηπέδου και στην επίθεση τους Νεντέλκοβιτς, Κυπαρίσση.
Η λαρισινή ομάδα που για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητη, είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία. Οι καλές της στιγμές ήταν τα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Και η εικόνα αυτή δεν αρέσει στον Δώνη, που μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε ότι η ομάδα του χρειάζεται έναν επιθετικό.
Μάλιστα, στο τέλος και αφού οι γηπεδούχοι είχαν εξαντλήσει κάθε... μέσο στο 80’ με το Ζαίμι, λίγο έλειψε να πάρουν τους τρεις βαθμούς, κάτι που ανάγκασε το Δώνη στα τελευταία λεπτά να προσέξει την άμυνά του (βάζοντας Ζιάγκα, Γκίκα), για να μη χαθεί ο βαθμός.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι το φύλλο αγώνα για την Προοδευτική, καθώς ο διαιτητής κ. Νικολαίδης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι στο 63’ και στο 90’ πετάχτηκαν κροτίδες προς το δεύτερο επόπτη κ. Βασιλειάδη. Επίσης, αναφέρει ότι δύο φορές, στο 23’ και στο ημίχρονο του αγώνα του πέταξαν αντικείμενα φίλαθλοι της Προοδευτικής. Τέλος, η ΑΕΛ κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο, καθώς ο διαιτητής αναφέρει ότι στο 90’+ 2’ φίλαθλος από την πλευρά της Λάρισας πέταξε ομπρέλα στον αγωνιστικό χώρο, που βρήκε το γιατρό του αγώνα κ. Σπύρο Κουτσουμπό.


Δηλώσεις

Δώνης:
«Κάθε φορά που παίζουμε σε τέτοιο γήπεδο και με τέτοιες συνθήκες είμαι περήφανος που είμαι στη ΛΑΡΙΣΑ, που έχει ξεφύγει και είναι σε άλλο επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από το βαθμό που πήραμε σε μια δύσκολη έδρα. Τώρα μας περιμένει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ενώ ψάχνουμε να βρούμε έναν επιθετικό».

Τσιάτσιος:
«Προετοιμασθήκαμε όλη την εβδομάδα γι' αυτό το παιχνίδι και ήμασταν αρκετά καλοί. Παίξαμε θεωρώ πολύ καλά σ' ένα δύσκολο γήπεδο και με άσχημες συνθήκες».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων