Αντόνιο Ντε Νίγκρις 1/4/1978 - 16/9/2009


Ο Αντόνιο ντε Νίγκρις γεννήθηκε στο Μοντερρέι του Μεξικού την 1η Απριλίου 1978. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός και αναδείχθηκε μέσα από την ομάδα της γενέτειράς του, στην οποία αγωνίστηκε τρεις σεζόν πετυχαίνοντας 37 γκολ σε 65 ματς. Ως παίκτης της Μοντερρέι κλήθηκε στην εθνική ομάδα του Μεξικού, στην οποία έκανε ντεμπούτο το 2001.

Από το 2002 άρχισε να περιπλανιέται ανά τον κόσμο και ως το 2009 αγωνίστηκε σε έξι διαφορετικά πρωταθλήματα, με 12 διαφορετικούς συλλόγους, σε τρεις ηπείρους. Αγωνιζόταν ως κεντρικός επιθετικός, συχνά με το νούμερο 9, και είχε γεμάτες σεζόν με τις περισσότερες ομάδες που έπαιξε. Μεταξύ άλλων αγωνίστηκε στις μεξικανικές ΚΦ Μοντερρέι, Αμέρικα, Πουέμπλα και Νασιονάλ (ή UNAM), με την οποία έπαιξε στον τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα το 2005, όπου η ομάδα του ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μπόκα Τζούνιορς της Αργεντινής.

Στην Ισπανία έπαιξε στις Βιγιαρρεάλ, Πόλι Εχίδο και στην Κολομβία στην Όνσε Κάλδας, με την οποία αγωνίστηκε στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου το 2004 και σκόραρε στη διαδικασία των πέναλτι στο τέταρτο από τα οκτώ της ομάδας του, η οποία τελικά ηττήθηκε με 7-8, έπειτα από έναν άγονο με 0-0 αγώνα.

Το 2006 μεσολάβησε ένα σύντομο πέρασμα από τη Σάντος της Βραζιλίας και την κινεζική Λανόνγκ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε τρία χρόνια στην Τουρκία, σε τρεις διαφορετικούς συλλόγους: Γκαζιάντεσπορ, Άνκαρασπορ και Ανκαραγκουτσού. Στην Τουρκία ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του, σε τρεις σεζόν πέτυχε 24 γκολ σε 78 ματς, με αποτέλεσμα το 2008 να κληθεί ξανά στην εθνική ομάδα.

Πρόβλημα υγείας

Το καλοκαίρι του 2009 το ιατρικό επιτελείο της Ανκαραγκιουτσού τον ενημέρωσε ότι είχε γενετική δυσπλασία στην καρδιά, πρόβλημα το οποίο μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν συνεχίσει να αγωνίζεται μετά την ηλικία των 30 ετών. Όμως, θέλησε να συνεχίσει να αγωνίζεται, προσδοκώντας να κληθεί στην εθνική ομάδα για τους αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010. Όμως, η τουρκική ομάδα δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη και δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο.

Έτσι ο ντε Νίγκρις έφυγε από την Τουρκία και στις 27 Αυγούστου 2009 υπέγραψε στην ΑΕΛ. Με την ελληνική ομάδα πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε επτά ματς της Σούπερ Λίγκα. Τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου 2009 η γυναίκα του Σόνια διαπίστωσε πως είχε δυσφορία. Ειδοποίησε για βοήθεια αλλά πριν φτάσει, ο Αντόνιο άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι τελευταίες στιγμές του Ντε Νίγκρις 

Ώρα 3.30 ξημερώματα Δευτέρας ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις κοιμάται με τη σύζυγό του Σόνια αφού πριν τρεις ώρες είχαν δειπνήσει μαζί (έχοντας κοιμηθεί η 5χρονη κόρη τους Μιράντα) και η τελευταία αντιλαμβάνεται ότι ο σύζυγός της έχει ένα περίεργο ροχαλητό, τον ακουμπάει και αυτός πέφτει στα πλάγια και στη συνέχεια διαπιστώνει ότι έχει χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως παίρνει τηλέφωνο ένα φιλικό ζευγάρι ενός Λαρισαίου που έχει παντρευτεί μια Μεξικάνα που είναι και μακρινή συγγενής του Ντε Νίγκρις. Αυτός αμέσως τρέχει στο σπίτι του Μεξικάνου παίκτη της ΑΕΛ που βρίσκεται στο δρόμο προς τη Νίκαια και ο σύζυγος πέφτει πάνω στο Ντε Νίγκρις και προσπαθεί να τον συνεφέρει ενώ καλεί αμέσως ασθενοφόρο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα καλούν στο σπίτι και τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΛ Σωτήρη Μάρκου. Το ασθενοφόρο φθάνει και παραλαμβάνει τον 31χρονο Ντε Νίγκρις όπου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μιλήσαμε με τον επιστήθιο φίλο του Ντε Νίγκρις ο οποίος μας άνοιξε την καρδιά του έξω από το σπίτι του Ντε Νίγκρις. Μας είπε ότι ήταν από τους καλύτερους χαρακτήρες που είχε γνωρίσει και αποτελούσε κλασικό παράδειγμα οικογενειάρχη. Η γυναίκα του δεν ήξερε πολύ κόσμο όπως και ο ίδιος που όπως μας είπε έκανε παρέα με τον Γκαστόν Κάσας, τη σύζυγό αυτού και τα δύο του παιδιά το μεγαλύτερο είναι συνομήλικο με τη μικρή Μιράντα που είχε ο συγχωρεμένος Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο Ντε Νίγκρις στενοχωριόταν για την κριτική που είχε δεχθεί από ορισμένους (ευτυχώς λίγους αλλά
κάποιοι χρησιμοποίησαν καυστικές εκφράσεις...) για το γεγονός ότι αισθανόταν αδικημένος στην Ελλάδα και δεν μπορούσε να σκοράρει. Τη μία αδικήθηκε στον αγώνα ΑΕΛ-Ξάνθη όταν του ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ που πέτυχε (θα ήταν το πρώτο του και θα του ανέβαζε την ψυχολογία) και την άλλη στην αποβολή που δέχθηκε στον αγώνα ΑΕΛ-Άρη σε μια μονομαχία του με τον Φερνάντεζ. Από την παραμονή του στη Λάρισα ήταν πολύ ευχαριστημένος και αυτός και η οικογένειά του και μάλιστα σκεφτόταν να μείνει μόνιμα στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Στο μεταξύ το Σάββατο το πρωί μετά το οικογενειακό διπλό πήγε με το φίλο του που μας εκμυστηρεύτηκε τις τελευταίες στιγμές και τον Κάσας και βγήκαν μαζί έξω ενώ ήταν χαρούμενος που είχε καλή απόδοση και πέτυχε και δύο γκολ. Ο ίδιος είχε καημό να κληθεί στην εθνική Μεξικού για τα τελικά του Μουντιάλ 2010 και έλεγε και στους δύο ότι θέλει να κερδίσει η ομάδα τον Εργοτέλη την ερχόμενη Κυριακή και προέβλεπε ότι θα είναι 1-0 υπέρ της λαρισινής ομάδας με τέρμα δικό του και αυτό το γκολ θα ήταν διαβατήριο για την κλήση του στην εθνική. Ο Ντε Νίγκρις σχεδίαζε μάλιστα όπως μας αποκαλύπτει ο φίλος του ακόμα και τους πανηγυρισμούς που θα έκανε (άλλωστε είχε συνηθίσει σε περίεργους με τη μάσκα στο πρόσωπο). Ο ίδιος αισθανόταν την ανάγκη να μιλήσει σε κόσμο και γι’ αυτό ήθελε να δώσει και μία συνέντευξη ρωτώντας τον Λαρισαίο που εμπιστεύονταν πότε θα ήταν η στιγμή που θα το έκανε μια και ήθελε να δώσει μερικές απαντήσεις για τις εμφανίσεις του. Όμως δεν πρόλαβε όπως δεν πρόλαβε να τον χαρεί και η οικογένειά του. 

Μια οικογένεια που αποτέλεσε τραγική φιγούρα χθες το πρωί και δέχθηκε αμέσως τη συμπαράσταση της ΠΑΕ ΑΕΛ (βρέθηκαν αμέσως στο σπίτι του Ντε Νίγκρις ο γενικός διευθυντής διοίκησης Γιάννης Τζήμας, ο υπεύθυνος ασφαλείας Σωτήρης Μάρκου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Χρήστος Τσούμαρης, η υπεύθυνη μάρκετινγκ Δήμητρα Βασιλάκου και ο υπεύθυνος Τύπου Χάρης Γεωργούλας). Επίσης ήρθαν γρήγορα οι συμπαίκτες του Ματίας Ιγγλέσιας και Γκαστόν Κάσας που έκαναν έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να πάρουν τη μικρή του αδικοχαμένου Ντε Nίγκρις ώστε να μην πληροφορηθεί το τραγικό νέο χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Ο Κάσας έφερε την οικογένειά του και το παιδί του ώστε να πάρει τη μικρή Μιράντα και στη συνέχεια η Αστυνομία και η Πταισματοδίκης που είχαν πολύ διακριτική παρουσία και ήταν αρκετά μέτρα από το σπίτι ώστε το παιδί να μην καταλάβει τίποτα (υποδειγματική στάση όπως και αυτή της ΠΑΕ ΑΕΛ) έκαναν μια επίσκεψη στο χώρο του θανάτου του ποδοσφαιριστή της Λαρισινής ομάδας. Η σύζυγος του Κάσας, ο Ιγγλέσιας, οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΛ και το φιλικό ζευγάρι που είχε γνωρίσει στη Λάρισα ο Ντε Νίγκρις προσπάθησαν να συμπαρασταθούν στη σύζυγο του παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιθυμία της οικογένειας είναι ο παίκτης να ταφεί στην πατρίδα του το Μεξικό και σήμερα αναμένεται να είναι οι γονείς του άτυχου ποδοσφαιριστή στη Λάρισα και τα δύο του αδέλφια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η είδηση του θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις ανακοινώθηκε πρώτα στο Μεξικό και από μέλη της οικογένειάς του το έμαθε ο Τύπος του Μοντερέι. Ο Ντε Νίγκρις είχε δύο αδέλφια εκ των οποίων ο ένας είναι ποδοσφαιριστής και ο άλλος μοντέλο.


Φόρος τιμής

Ράγισαν και οι... πέτρες. Οι φίλοι της ΑΕΛ και οι συμπαίκτες του Αντόνιο Ντε Νίγκρις απότισαν φόρο τιμής στις 16 Νοεμβρίου 2009 το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ, για τον αδικοχαμένο Μεξικάνο ποδοσφαιριστή.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, γυναίκες και μικρά παιδιά εναπόθεσαν λίγα λουλούδια στη φωτογραφία ενός ποδοσφαιριστή, που ήρθε στην πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου, για να βοηθήσει τη «βασίλισσα».
Δυστυχώς όμως πολύ νωρίς η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και δεν τον άφησε, να εκπληρώσει τα όνειρά του.
«Ήταν ένας καταπληκτικός χαρακτήρας, αγάπησε τους φιλάθλους, την πόλη, την ομάδα και ήθελε να προσφέρει πάρα πολλά, αλλά δεν πρόλαβε. Πόσο άδικο είναι, γιατί τόσο κακό φέτος;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Κωνστάντος, ενώ λίγο πιο δίπλα ένα πρώην διοικητικό στέλεχος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ ο Κώστας Γραμματίκας, γύρισε τη μνήμη του 30 χρόνια πίσω και θυμήθηκε τους αδικοχαμένους παίκτες των «βυσσινί», τον Δημήτρη Μουσιάρη και τον Δημήτρη Κουκολίτσιο.
Το τραγικό συμβάν με το θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, όπως ήταν λογικό λοιπόν, επισκίασε κάθε αθλητική δραστηριότητα για την ΑΕΛ, με τους παίκτες να συγκεντρώνονται αρχικά στις εγκαταστάσεις των Δένδρων, αλλά χωρίς να κάνουν προπόνηση, όντας σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι με αυτό που συνέβη. Αφού συνομίλησαν για λίγη ώρα, μετέβησαν στο Στάδιο Αλκαζάρ, εκεί, όπου έξω από τη Θύρα 3 στήθηκε ένας βωμός, με μια φωτογραφία του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή και απέτισαν φόρο τιμής.
Όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα με τους Νίκο Νταμπίζα και Στέλιο Βενετίδη να κρατούν από μια φανέλα (βυσσινί και άσπρη) του Ντε Νίγκρις, η τεχνική ηγεσία και ο αντιπρόεδρος Κώστας Κωνστάντος, που ήρθε εσπευσμένα από την Αθήνα και εκπροσώπησε τον Κώστα Πηλαδάκη, που βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους στην Αμερική έδωσαν το "παρών" στον εν λόγω χώρο που στήθηκε για να τιμήσουν τον μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ιδιαίτερα συγκινητική και η στιγμή όπου ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης, εναπόθεσε τα παπούτσια του Ντε Νίγκρις, που φορούσε σχεδόν ένα 48ωρο πιο πριν, στην πρωινή προπόνηση του Σαββάτου.
Στο σημείο βρέθηκε και αρκετός κόσμος της Λάρισας, για να αφήσουν ένα λουλούδι και ένα σημείωμα στο κυτίο συλλυπητηρίων ενώ οι σύνδεσμοι "Monsters", ΣΦ AΛΚΑΖΑΡ, ΒΥΣΣΙΝΟΚΙΠΠΟΣ, "Βυσσινί Αμαζόνες" κατέθεσαν στεφάνια μπροστά στη φωτογραφία του Ντε Νίγκρις. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο, με τα δάκρυα να μην μπορούν να συγκρατηθούν από τα πρόσωπα των ανθρώπων που βρέθηκαν έξω από τη Θύρα 3 του Αλκαζάρ.

*Μέλη των "Monsters" που βρέθηκαν έξω από τη Θύρα 3 του Αλκαζάρ, αποκάλυψαν πως σκοπεύουν να στείλουν αντιπροσωπεία του συνδέσμου στο Μεξικό, όπου θα γίνει η κηδεία του αδικοχαμένου Ντε Νίγκρις.





Το κλίμα ήταν βαρύ και στο γήπεδο των Δένδρων, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το απόγευμα η προπόνηση και βέβαια αναβλήθηκε.
Από τις 3 περίπου κατέφθαναν οι παίκτες, φανερά σοκαρισμένοι και στεναχωρημένοι, καθώς εντελώς ξαφνικά ένας συμπαίκτης τους με χαμόγελο και αισιοδοξία, δεν υπήρχε ανάμεσά τους.
Η θλίψη ήταν εμφανής σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στην τεχνική ηγεσία, ενώ κάποιοι από αυτούς όπως ο Μετίν, δύσκολα συγκρατούσε τα δάκρυά του και ο Μάλαρτζ, δεν ήθελε να το πιστέψει.
Σε δηλώσεις τους ο τεχνικός της ΑΕΛ και τρεις ποδοσφαιριστές, ανέφεραν τα εξής:
 ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: «Ήταν ένα πολύ μεγάλο σοκ για όλους μας, είναι πραγματικά μια δύσκολη ημέρα. Έφυγε από κοντά μας, ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Αν και ήταν πολύ λίγο χρονικό διάστημα κοντά μας, κατόρθωσε να γίνει αγαπητός από όλους μας.
Δυστυχώς τα πράγματα στη ζωή δεν έρχονται πολλές φορές όπως τα θέλουμε και είναι πολύ άδικο αυτό που συνέβη.
Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συλλυπηθούμε την οικογένειά του και να σταθούμε κοντά τους όσο μπορούμε, από την πλευρά μας.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω, είναι πραγματικά δύσκολες οι στιγμές που περνάμε.
Έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά μας και όπως είπα, κουράγιο στην οικογένειά του πάνω από όλα».
-Παραπονέθηκε ποτέ για κάποιο πρόβλημα ή πόνο;
«Όχι, καμία φορά. Ήταν πολύ φιλότιμος ποδοσφαιριστής και είχε μεγάλη διάθεση για να μπει γρήγορα στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα. Κρίμα».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΑΡΟΣ: «Σε κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο νόημα έχει η ζωή και πόσο ασήμαντα, είναι τα υπόλοιπα.
Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, πραγματικά να είναι δυνατοί και να είναι καλά το κοριτσάκι και η γυναίκα του.
Είναι πραγματικά δύσκολες οι στιγμές και για εμάς, πολύ σοκαριστικό αυτό που πληροφορηθήκαμε το πρωί και αντιλαμβανόμαστε ότι είναι τελείως διαφορετικό το νόημα της ζωής, από αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι».
ΑΡΚΑΝΤΙΟΥΣ ΜΑΛΑΡΤΖ: «Είναι δύσκολο για εμάς, αυτό που ακούσαμε το πρωί. Εγώ ακόμη πιστεύω ότι δεν είναι αλήθεια, αυτό που μας είπαν για τον Αντόνιο. Τι να πω άλλο, δεν θέλω να το πιστέψω με τίποτα.
Μιλήσαμε με τον Αντόνιο δυο ημέρες πριν και μου είπε ότι όλα είναι καλά.
Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί μου είπαν ότι δεν είναι ανάμεσά μας. Δεν το πιστεύω...».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΙΣΣΗΣ: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες δεν μπορείς να πεις πολλά. Είναι τραγικά γεγονότα αυτά που συνέβησαν και όταν το έμαθα σοκαρίστηκα.
Ο Αντόνιο ήταν πολύ ζωντανός και χαμογελαστός άνθρωπος. Στις προπονήσεις ήταν πάντα από τους πιο δραστήριους παίκτες και το τελευταίο διάστημα είχα αρχίσει να ανεβάζει την απόδοσή του.
Τον τελευταίο καιρό είχε προσαρμοστεί στην ομάδα και την πόλη της Λάρισας και όλα έδειχναν ότι θα μας βοηθούσε αρκετά στη συνέχεια. Όμως τον πρόλαβε ο θάνατος. Είναι πραγματικά τραγικό».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ 
Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΕΛ που ανέλαβε τα έξοδα της μεταφοράς της σορού του παίκτη από τη Λάρισα στο Μοντερέι του Μεξικού όπου θα ταφεί εξέφρασε την οδύνη της για τον χαμό του άτυχου ποδοσφαιριστή, ενώ απηύθυνε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μεξικανού. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η οικογένεια της ΑΕΛ θρηνεί από σήμερα τα ξημερώματα για τον αδόκητο χαμό του 31χρονου διεθνή Μεξικανού ποδοσφαιριστή της, Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Με βαθύτατη οδύνη, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ, απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και ειδικότερα στη σύζυγό του Σόνια και την 5χρονη κορούλα του, Μιράντα». 

Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 
Με αφορμή τον απρόσμενο θάνατο του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα και σύσσωμη η οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου της κορυφαίας εθνικής κατηγορίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και την ΠΑΕ ΑΕΛ, για τον ξαφνικό θάνατο του άτυχου ποδοσφαιριστή. Σε όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, τιμώντας τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις». Ακόμη, η ανακοίνωση της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής αναφέρει: «Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και στην ΠΑΕ Λάρισα, για τον αδόκητο χαμό του». 

Η ΕΠΟ 
Η ΕΠΟ για το θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Αντόνιο Ντε Νίγκρις και την ποδοσφαιρική οικογένεια της ΠΑΕ Λάρισα, για τον αδόκητο χαμό του». Συλλυπητήρια επιστολή προς την ΠΑΕ ΑΕΛ έστειλε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών την οποία υπογράφει ο Αντώνης Νικοπολίδης, και αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο αδόκητος χαμός του συναδέλφου μας ποδοσφαιριστή της Λάρισας Αντόνιο Ντε Νίγκρις μας έχει συγκλονίσει καθώς κυριολεκτικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η απέραντη θλίψη που νιώθουμε για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, ενός αθλητή που έσβησε τόσο ξαφνικά και πρόωρα, ενός φίλου μας και μέλους του Συνδέσμου μας. Παρακαλώ όπως δεχθείτε και διαβιβάσετε και στην οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του ΠΣΑΠ και τα δικά μου προσωπικά. Εύχομαι να είναι αυτό το τελευταίο κακό για την οικογένεια των ποδοσφαιριστών αλλά και για την ιστορική ομάδα της Λάρισας την οποία έχει σημαδέψει η μοίρα και με άλλες απώλειες σπουδαίων συναδέλφων μας, ποδοσφαιριστών με ποιότητα κι αξία, στοιχεία που διέκριναν και τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις». 




Κάτω απο κλίμα έντονης συγκίνησης διεξήχθη το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής στις 29/11/2009 στο Αλκαζάρ κόντρα στην Καβάλα. Το ένα και μοναδικό τέρμα που έκρινε και την συνάντηση, επιτεύχθηκε απο τον Γκαστόν Κάσας και αφιερώθηκε στον Αντόνιο.









Αντίστοιχο κλίμα, έντονης συγκίνησης υπήρχε και στον αγώνα της 11ης αγωνιστικής στις 2/12/2009 στην αναμέτρηση Εργοτέλης - ΑΕΛ 0-0.






Αγώνες 

Οι 8 αγώνες του Αντόνιο Ντε Νίγκρις με τη βυσσινί φανέλα αναλυτικά:





2009-10 : Α'Εθνική
2η αγωνιστική : 30/8/2009 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-2


Σκόρερ: 22' Λεονάρντο, 32' Μαρέσκα
Αποβολές:

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (76’ Ντε Νίγκρις), Βενετίδης (54’ Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ααράμπ, Ρομέου (58’ Σίμιτς), Ιγκλέσιας, Γιαννακόπουλος, Τουάμα, Μετίν, Αμπουχατζίρα.

Ολυμπιακός (Τιμούρ Κετσπάγια) : Νικοπολίδης, Πάντος (46’ Γκαλίτσιος), Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Λεντέσμα (78’ Κυρ.Παπαδόπουλος), Μαρέσκα, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Μήτρογλου (58’ Ντιόγκο).

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 5018
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκκος (Κέρκυρας)
Επόπτες: Σπυρίδων Τρύφωνας (Κέρκυρας), Κωνσταντίνος Δάλλας (Ηπείρου)
4ος: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)





2009-10 : Α'Εθνική
3η αγωνιστική : 12/9/2009 : ΑΕΛ - Ατρόμητος 2-2


Σκόρερ: 24' Μετίν, 38' Ρομέου - 45' Καλαντζής, 49' Φαβάλι
Αποβολές:

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (58’ Μελίσσης), Βενετίδης, Νταμπίζας, Φερέϊρα, Ντε Νίγκρις (60’ Κάσας), Τουάμα (65’ Γιαννακόπουλος), Μετίν, Ααράμπ, Ρομέου, Αμπουχατζίρα.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Περόνε (60’ Αναστασάκος), Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής (53’ Σφακιανάκης), Τάτος (68’ Μπρίτο), Ολιβέιρα.

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 2580
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Επόπτες: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Νίκος Δημόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)


 





2009-10 : Α'Εθνική
5η αγωνιστική : 26/9/2009 : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0


Σκόρερ: Δεν σημειώθηκαν τέρματα
Αποβολές:

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ (24' Σέρεμετ), Μπουκουβάλας, Βενετίδης (40' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος, Βλασόπουλος (76' Κάσας), Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ, Μελίσσης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Μπαλάφας, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Μπακαγιόκο (76' Σαϊτιώτης), Βαγγελής (51' Μιχαλόπουλος), Τζανής, Σκαρντουέλι, Γεωργιάδης (72' Στάθης).

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 2782
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Επόπτες: Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Σπυρίδων Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
4ος: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)







2009-10 : Α'Εθνική
6η αγωνιστική : 5/10/2009 : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 4-0


Σκόρερ: 45' + 1' Βύντρα, 66' Κατσουράνης, 69', 87' Σισέ
Αποβολές:

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι (22 Γκάμπριελ), Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (75 Ρουκάβινα), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Καραγκούνης (61 Νίνης), Κατσουράνης.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Σίμιτς (73' Σιατραβάνης), Ααράμπ, Ρομέου (73' Κυριακίδης), Μελίσσης, Κατσιαρός, Φερέιρα (63' Μετίν).

Γήπεδο: Ο.A.K.A. "Σπύρος Λούης"
Εισιτήρια: 23539
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Επόπτες: Λεωνίδας Βασιλειάδης (Θεσσαλονίκης), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
4ος: Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Παρατηρητής: Καλαθενός Μ. (Δωδ/νήσου)
 




2009-10 : Α'Εθνική
7η αγωνιστική : 18/10/2009 : ΑΕΛ - Ξάνθη 2-0


Σκόρερ: 52' Μετίν, 87' Αμπουχατζίρα
Αποβολές:

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις (63’ Ιγκλέσιας), Τουάμα (74’ Αμπουχατζίρα), Μετίν (80’ Κάσας), Σίμιτς, Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Κατσιαρός.

Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι (82’ Κουκιέλκα), Φαμπιανέσι (77’ Σουάνης), Μαρσελίνιο (61’ Στίβαρ).

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 2633
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Επόπτες: Γρηγόριος Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Παρατηρητής: Τσίκινης Η. (Μεσσηνίας)

 




2009-10 : Α'Εθνική
8η αγωνιστική : 25/10/2009 : Πανθρακικός - ΑΕΛ 1-3


Σκόρερ: 85' (πέν.) Ρομπέρ - 29' Μελίσσης, 32' Αμπουχατζίρα, 41' Σίμιτς
Αποβολές:

Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Βελάσκο (68’ Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροΐζι, Τζόκιτς, Οράκ (66’ Καζάκης), Μαρσελάο, Ρομπέρ, Φαγιάρδο (68’ Μίτου), Ντιαλό, Μπουβάλ.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Τουάμα (75’ Ντέλσον), Ααράμπ, Ρομέου (75’ Ιγκλέσιας), Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (61’ Κάσας), Σίμιτς.

Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής
Εισιτήρια: 2713
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Μιχαήλ Τσινιάρης (Αθηνών)
Επόπτες: Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών), Φ. Ελευθερίου (Αθηνών)
4ος: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)






2009-10 : Κύπελλο Ελλάδας
Δ' γύρος : 28/10/2009 : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 2-1


Σκόρερ: 6' Ροτζεριο, 90+ 1' Ούμπιντεζ - 42' (αυτ.) Κακαράς
Αποβολές:

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοτίτσας, Αρβανίτης, Κακαράς, Ψυχογιός (58’ Πλιάγκας), Άλβαρεζ (74’ Αμπράμοβιτς), Μπουλούτ, Κοντέων, Ούμπιντες, Ροτζέριο (95’ Χανιώτης), Μόνχε.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Τουάμα (74’ Ααράμπ), Σίμιτς, Μετίν (74’ Φερέιρα), Ντε Νίγκρις (63’ Κάσας).

Γήπεδο: ΕΑΚ Βόλου
Εισιτήρια:
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)
Επόπτες: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Παπαδόπουλος Δ. (Μακεδονίας)
4ος: Γιώργος Χατζής (Δυτικής Αττικής) 
Παρατηρητής: Ηλίας Χατζής (Καρδίτσας)

Ο Αντόνιο έδωσε την ασιστ για το αυτογκολ που σημείωσε ο Κακαράς και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.   




2009-10 : Α'Εθνική
9η αγωνιστική : 31/10/2009 : ΑΕΛ - Άρης 2-2


Σκόρερ: 8' Σίμιτς, 27' Τουάμα - 25' Αμπρέου, 33' Κόκε
Αποβολές: 44' Ντε Νίγκρις (κόκκινη)

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης (46΄ Ιγκλέσιας), Ντε Νίγκρις, Τουάμα (86΄ Μετίν), Σίμιτς (72΄ Γιαννακόπουλος), Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Αμπουχατζίρα.

Άρης (Ιομάρ Μαζίνιο): Σηφάκης, Αράνο, Κουλουχέρης (72΄ Λαμπριάκος), Ναφτί, Κάλβο (55΄ Χαβίτο), Φερνάντεζ (46΄ Γκρατσιάν), Αμπρέου, Νασούτι, Κόκε, Γκαρσία, Φλάβιο.

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3510
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Επόπτες: Χρήστος Γενναίος (Αθηνών), Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)
4ος: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Ο κ. Σπάθας του Συνδέσμου Πειραιά τίναξε το παιχνίδι στον... «αέρα» με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του και η αποβολή του Αντόνιο Ντε Νίγκρις ήταν άδικη, ενώ θα έπρεπε να αποβάλει τον Φερνάντεζ, που και επιτέθηκε εναντίον του Ντε Νίγκρις, αλλά και στη συνέχεια ξέσπασε σε ό,τι έβρισκε μπροστά στον πάγκο της ομάδας. Ο βοηθός Γενναίος ήταν αυτός που υπέδειξε την αποβολή του Ντε Νίγκρις αν και μετά ο Σπάθας πήρε πάνω του τη φάση όπως έδειξε να λέει. 




Ο Αντόνιο μετά την άδικη αποβολή του, ρίχνει ματιές στην εξέλιξη του αγώνα, απο την καταπακτη των αποδυτηρίων. 

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων