2004-05 : 25η : Νίκη Βόλου - ΑΕΛ 1-0

25η αγωνιστική : Νίκη Βόλου - ΑΕΛ 1-0

11 Απριλίου 2005 

Σκόρερ: 6' Κοντεων

Νίκη Βόλου (Γιάννης Γούναρης): Κοντοβάς, Μπρένζι, Ανδρουτσόπουλος, Μπαλάφας, Κοντεων (69' Ρατζέλοβιτς), Πέτρου, Ρουμελιώτης, Γκάγκας, Πίκλ, Τσάγγαρης (56' Λουμπαρδέας), Ντικουμέ (78' Αναστασιάδης).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Γκίκας, Σίσιτς, Κυπαρίσσης, Πάσσιος, Παπακώστας (46' Γιανκόφσκι), Στουρνάρας, Μπαχράμης (46' Σέρμπαν), Μακρής (62' Νεντέλκοβιτς), Διγκόζης, Κατσιαρός.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Παπασταμάτης (Αθηνών)
Επόπτες: Μαστροδήμας (Αθηνών), Ακρίβος (Αθηνών) 
4ος: Γιαννόπουλος (Αθηνών) 
Παρατηρητής: Υφαντής (Αθηνών)

Γήπεδο: Παντελής Μαγουλάς
Εισιτήρια: 3150

Τέτοιο κλίµα αντιπαλότητας µεταξύ Λάρισας - Νίκης Βόλου είχαμε χρόνια να βιώσουµε. Η αποστολή της ΑΕΛ κυριολεκτικά πριν τον αγώνα έγινε βορά φανατικών οπαδών της Νίκης Βόλου, καθώς, μόλις έφθασε το πούλμαν στο γήπεδο «Π. Μαγουλάς» της Ν. Ιωνίας δέχθηκε πέτρα που έσπασε ένα τζάμι. Ο τεχνικός Γ. Δώνης και οι παίκτες µόλις κατέβηκαν δέχθηκαν επίθεση που κατέληξε σε προπηλακισμούς και όταν κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια βρήκαν εκεί µέσα φιλάθλους.
Όταν βγήκαν για ζέσταµα αρκετοί φίλαθλοι της Νίκης Βόλου περιφέρονταν ανάµεσά τους με το αιτιολογικό της εμψύχωσης της εξέδρας, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα όλη η Ελλάδα είδε τι συνέβη. Καφέδες, μπουκάλια µε νερό δεχόταν κάθε παίκτης της ΑΕΛ που πήγαινε κοντά στις γραµµές του άουτ, ενώ πλαστικά κοντάρια από σημαίες έπεφταν διαρκώς στο Χριστόπουλο (δηλαδή όταν δε δείχνει τα παιχνίδια η τηλεόραση τι γίνεται;). Και η αποκορύφωση ήρθε στο 99’, όταν ο γυμναστής της Νίκης Βόλου, Τάκης Αναγνωστόπουλος, έπιασε από το χέρι τον Στουρνάρα, τη στιγµή που εκτελούσε ένα πλάγιο άουτ µπροστά από τον πάγκο της βολιώτικης ομάδας!
Βέβαια, έγινε και αγώνας... Η λαρισινή ομάδα µπήκε σαφώς επηρεασµένη απ’ όσα είχαν προηγηθεί
σε βάρος της όταν έφθασε στο γήπεδο, µε αποτέλεσµα στα πρώτα είκοσι λεπτά να είναι εκτός ...αγώνα, και το «πλήρωσε» μ’ ένα γκολ, που έμελλε να καθορίσει και το αποτέλεσµά του.
Στο β’ µέρος, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ έκανε µία από τις καλύτερες εμφανίσεις της σε εκτός έδρας
παιχνίδι, δεν κατάφερε είτε λόγω ατυχίας είτε για µια υπόδειξη οφσαιντ να ισσοφαρίσει. Έτσι λοιπόν, η Νίκη Βόλου µπήκε στο κόλπο της ανόδου, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε στη δεύτερη θέση, κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλα βέβαια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί ούτε ένας βαθμός στο Αλκαζάρ.

Το φύλλο αγώνα αναγράφει, τη διακοπή δύο φορές του αγώνα για τη ρίψη µπουκαλιών, επίσης την πτώση αντικειµένων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και την αποβολή του γυµναστή Τάκη Αναγνωστόπουλου που έπιασε το χέρι του Στουρνάρα κατά την εκτέλεση πλάγιου άουτ.

Τριάντα ηρωικοί οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας μας πήγαν στην "κλούβα" για να στηρίξουν την ΑΕΛ, οι οποίοι αν και προστατευόμενοι απο ισχυρές Λαρισαϊκές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, δέχθεικαν πληθώρα αντικειμένων.

Τριάντα περίπου φίλαθλοι περίμεναν την αποστολή της ΑΕΛ στα διόδια του Μοσχοχωρίου, που αναγνώρισαν την προσπάθεια της ομάδας. Στη συνέχεια συνόδευσαν το λεωφορείο της ΑΕΛ μέχρι το Αλκαζάρ που τους περίμεναν ακόμη 200 φίλαθλοι της ομάδας μας.

Δηλώσεις

Δώνης:
«Σέβοµαι την ομάδα µου και την ιδιότητά µου, γι αυτό και παρευρίσκομαι στη συνέντευξη Τύπου. Η ιδιότητά µου είναι για να κρίνω ποδοσφαιρικούς αγώνες που γίνονται κάτω από κανονικές συνθήκες. Νομίζω ότι σήµερα δε διεξήχθη παιχνίδι µε κανονικές συνθήκες και δεν κάνω την παραµικρή  δήλωση».

Κυπαρίσσης:
«Κι εγώ από την πλευρά µου δε θέλω να πω τίποτα για το παιχνίδι. Δυστυχώς, οι συνθήκες µιάµιση ώρα πριν που έφτασε η αποστολή, στο ζέσταμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν ήταν οι κατάλληλες για ποδοσφαιρικό αγώνα. Εμείς αν θέλουμε να λεγόµαστε ποδοσφαιριστές, θα τα ξαναπούµε σε αυτό το χώρο το Σάββατο στο Αλκαζάρ και σε κάποιο άλλο γήπεδο που θα είναι ποδοσφαιρικές και ανθρώπινες οι συνθήκες».











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων