2003-04 : 38η : ΑΕΛ - Ποντιακός Νέας Σάντας 5-1

38η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ποντιακός Νέας Σάντας 5-1

30 Μαΐου 2004 

Σκόρερς: 27', 32' Καπρινιώτης, 43' Κεχαγιάς, 69', 81' Κυπαρίσσης - 17' Ζέτουλα

ΑΕΛ (Τάκης Παραφέστας): Λεκίδης, Κεχαγιάς, Θεοδοσιάδης, Κατσάρας, Κακαζούκης, Παλαιολόγος, Κοντοδήμος (73' Λοκέλα), Ζιάγκας (79’ Ιγγλέζος), Μποζίλοφ, Καπρινιώτης (70’ Λάζορικ), Κυπαρίσσης.

Ποντιακός ΝΣ: Μπούρκας, Ακπαρίδης, Μωυσίδης, Μπαξεβάνης, Λαζαρίδης, Μανωλούδας (78' Ζάϊκος Π.), Νικοπολιτίδης, Θωμαΐδης (40' Γκορτσούλης), Γκέρτσος, Μονοσέλιτζε (79' Μαρτιναίος), Δούμας.

Διαιτητής: Δημήτρης Κωτούλας (Σερρών)
Επόπτες: Κουτσόπουλος (Καρδίτσας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Καρδίτσας)
4ος: Γελαδάρης (Τρικάλων)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 9039
Εισπράξεις: 74.431 ευρώ

Πανηγυρική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Αλκαζάρ και σφράγισμα της ανόδου μετά από τρία δύσκολα χρόνια στην Γ’ Εθνική. Η ΑΕΛ ήθελε τη νίκη κόντρα στον εκ των ουραγών και ήδη υποβιβασμένο Ποντιακό για να πάρει την απευθείας άνοδο, και να μη μπλέξει στο μπαράζ στο οποίο θα την οδηγούσε η κατάληψη της 3ης θέσης. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζέζουλα, παγώνοντας προς στιγμή το Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ ανέκαμψε γρήγορα και πριν λήξει το ημίχρονο είχε πάρει το προβάδισμα σημειώνοντας τρία γκολ. Η λήξη βρήκε τον κόσμο μέσα στο γήπεδο να πανηγυρίζει την άνοδο με την προσδοκία της λήξης των πέτρινων χρόνων.

Ανεπανάληπτες ήταν και οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στα αποδυτήρια της ΑΕΛ, μετά την ολοκλήρωση της αναμετρησης και βέβαια μετά τον γύρο του θριάμβου που έκαναν  οι "βυσσυvί" με το κύπελλο που τους έδωσε η διοίκηση της ομάδας."
"Σχεδόν γυμvοί οι παίκτες της ΑΕΛ, "θύματα" των Λαρισαίων φιλάθλων που τους πήραν από φανέλες, μέχρι και σορτσάκια, έγιναv ένα "κουβάρι" στα αποδυτήρια τραγουδώντας τα συνθήματα με τα οποία λίγη ώρα πριν τους στήριζαν οι φίλοι της ομάδας και ξεσπούσαν σε μεγαλύτερους πανηγυρισμούς όταν ο Νίκος Σωτηρούλης εισήλθε στα αποδυτήρια και ανακοίνωσε πριμ 1000 ευρώ για τη νίκη τους επί του Ποντιακού Νέας Σάντας.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιτυχία της ομάδας, στην οποία ήταν από τους πρώτοuς που είχε  πιστέψει και το δήλωνε καθ' όλη την διάρκεια τη χρονιάς επισήμανε:    

Νίκος Σωτηρούλης: 
"Στην αρχη πιστέψαμε λίγοι, η διοικηση, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες, στην άνοδο και στην συνέχεια το πίστεψαν η πόλη, ο νομός και όλοι οι φίλοι της ΑΕΛ. Τα καταφέραμε και προχωράμε...
Γνωρίζαμε ότι η Γ' Εθνική είναι μία πολυ δύσκολη κατηγορία η οποία στηρίζεται στην δύναμη και αυτή την δύναμη της ομαδας εκμεταλλευτήκαμε, σε συνδυασμό με την ανεπανάλληπτη δύναμη του φίλαθλου κόσμου μας. Άρα συνεχίζουμε γιατί έχουμε ισχυρές δυνάμεις, ξέρουμε την συνταγή και ξέρουμε πώς θα κινηθούμε."

Στέλιος Κουκούλης (γεν.αρχ): 
"Αυτή η άνοδος ανήκει σε όλους τους Λαρισαίους αλλά περισσότερο ανήκει στον πρόεδρο, Νίκο Σωτηρούλη και τον αείμνηστο Γιώργο Κατσογιάννη."

Τάκης Παραφέστας: 
"Νομίζω ότι ήταν μία δύσκολη χροvιά στην οποία και πετύχαμε έναν από τους σημαvτικότερους στόχους που είχαμε θέσει, την άνοδό μας στην Β' Εθνική κατηγορία. Οσον αφορά το παιχνίδι, όσο και αν δεν φαινόταν υπήρχε το άγχος μέσα μας, ο φόβος ότι ίσως κάτι θα πάει στραβά κάτι που φάνηκε και στο Ο-1. Ηρεμήσαμε όμως και με την συγκvητική παρουσία του κόσμου καταφέραμε να πάρουμε μία διαφορά στο σκορ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και να τελειώσουμε το παιχvιδι. Η παρουσία του κόσμου ασφαλώς επηρεάζει τους αντιπάλους μας, αλλά επηρεάζει και εμάς, αφού ούτε επικοινωνία μαζί μου υπάρχει αλλά ούτε και οι παίκτες μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους, όμως είχαμε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουμε το παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη. Νομίζω ότι δίκαια ανεβαίνουμε κατηγορία,  γιατί είμασταν από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κάναμε μία μικρή  "κοιλιά" στη μέση του πρωταθλήματος που ήταν όμως απόλυτα φυσιολογική. Εκεί που μας βοήθησε η πίστη μας για τη θετική εξέλιξη της προσπάθειάς, που σε συνδυασμό με την βοήθεια του κοσμου μας, που ήταν ο 12ος παίκτης μας έδωσαν την άνοδο."

Κώστας Κατσάρας: 
"Τελείωσε μία δύσκολη χρονιά με επιτυχία. Ο στόχος επιτεύχθη και θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση, τους προποvητες, τοuς δη μοσιογράφους και βέβαια τον φίλαθλο κόσμο μας που ηταν συνεχώς κοvτα μας. Τη νέα χρονιά θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι για να μπορεσουμε να πετύχουμε μία ακόμη αvοδο."

Θωμάς Κυπαρίσσης: 
"Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που πετύχαμε την άνοδο στην Β' Εθνική κατηγορία, μέσα από ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Πιστέψαμε εμείς, αλλά το πίστεψαν και οι φίλαθλοί μας, που πιστεύω ότι έκαναν τη διαφορά σε αυτό το πρωτάθλημα και γι αυτό όλοι μας είμαστε χαρούμενοι για την άνοδο. Αυτοί οι φίλαθλοι είναι για Τσάμπιονς λίγκ, όχι για Γ' Εθνική..."

Νίκος Κεχαγιάς: 
"Τέλος καλό, όλα καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να τον γιορτάσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας, οι οποίοι θέλουμε να μας ακολουθήσουν και τη νέα χρονιά."

Αλέξης Καπρινιώτης: 
"Δεv αρμόζει σε αυτόν τον κόσμο να βρίσκεται στην Γ' Εθνική κατηγορία και παράλληλα εύχομαι η ομάδα να είναι περαστική και από την Β' Εθvική. Προσωπικά δεv πρόκειται να ξεχάσω αυτή την ημέρα, δεv πρόκειται να ξεχάσω τα όσα έζησα..."

Θανάσης Παλαιολόγος: 
"Δουλέψαμε σκληρά όλη την χροvιά, για να μπορεσουμε να πανηγυρίσουμε αυτή την άνοδο και να την χαρίσουμε στους φιλάθλους μας, που ήταν μαζί μας όλη την χρονιά. Τώρα πρέπε να ηρεμήσουμε και να ετοιμαστούμε για το επόμεvο πρωτάθλημα, μια και οι απαιτήσεις των φιλάθλων είναι μεγαλύτερες."

 

ΟΡΘΙΟΙ : Καπρινιώτης, Κυπαρίσσης, Παλαιολόγος, Ζιάγκας, Λεκίδης, Κατσάρας.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Κεχαγιάς, Κακαζούκης, Θεοδοσιάδης, Μποζίλοφ, Κοντοδήμος.














Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων