2016-17 : Κύπελλο Ελλάδας : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0

Φάση ομίλων : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0 

26 Οκτωβρίου 2016 

Σκόρερς: 28' Μυστακίδης, 41' Περέϊρα

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Γιαννούλης (74’ Κοροβέσης), Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κάνιας (62’ Τσίμιροτ), Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (59’ Τιάμ), Περέιρα, Κουλούρης.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο, Λαμπρόπουλος, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος (67’ Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (46’ Αβραάμ), Μαρουκάκης, Βαρέλα (59’ Ντέλετιτς).

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
Επόπτες: Νικόλαος Κωτούλας (Σερρών), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)
4ος: Γεώργιος Μηχαϊλίδης (Βοιωτίας)
Παρατηρητής: Βασίλειος Γαβριηλίδης (Θράκης)

Γήπεδο: Τούμπας
  
Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της ΑΕΛ, με σκορ 2-0 στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο αγώνας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του άτυχου φιλάθλου, Χαράλαμπου Μπλιώνα, ο οποίος σαν σήμερα, είχε χάσει τη ζωή του 30 χρόνια πριν, σε αγώνα των δύο ομάδων στο στάδιο Αλκαζάρ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν δυνατά το ματς και δημιούργησαν αρκετές φάσεις. Στο 28’ με τον Μυστακίδη ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστό σουτ. Στο 41’ ο Φακούντο Περέιρα, για τον ΠΑΟΚ με πλασέ στην κίνηση, διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει.

Λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ-ΑΕΛ που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου, Χαράλαμπου Μπλιώνα, ο οποίος σαν σήμερα, είχε χάσει τη ζωή του 30 χρόνια πριν, σε αγώνα των δύο ομάδων στο στάδιο Αλκαζάρ.

Δηλώσεις 

Άγγελος Αναστασιάδης:
«Έγινε ένα παιχνίδι που και εγώ και ο Ίβιτς είχαμε την ευκαιρία να δούμε παιδιά που είχαν καιρό να παίξουν. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο βάθος από εμάς. Είμαι ευχαριστημένος από το δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από εμάς στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησε το παιχνίδι. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ εύχομαι».
Για τη διαφορά της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος: 
«Δεν μπορείς να παίζεις με δέκα παίκτες και με εννιά. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά αν ήταν ένα παιχνίδι που θα μας ενδιέφερε περισσότερο δεν θα το αφήναμε. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».
Για το γεγονός ότι και πάλι η ΑΕΛ δέχθηκε γκολ στο πρώτο μέρος:
«Ναι είναι το τρίτο παιχνίδι που γίνεται αυτό. Εμείς είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να κάνει βήματα, έχουμε παιδιά που δεν έχουν μεγάλη η καθόλου εμπειρία από Ά Εθνική και είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΛ μπορεί να κερδίσει τον καθένα και να χάσει από τον καθένα. Τόσο με την ΑΕΚ, όσο και με τον ΠΑΣ αυτοκτονήσαμε. Αυτά συμβαίνουν. Η θέληση υπάρχει από την πλευρά των παιδιών. Η εικόνα μας δεν είναι για να χάνουμε με τέτοιο τρόπο. Με μηδέν τελικές τρώμε γκολ, αλλά έτσι θέλει η Παναγιά. Μας ταλαιπωρεί λίγο ή πολύ, αλλά στο τέλος όλα θα γίνουνε καλά. Δουλεύουμε πάρα πολύ και πιστεύω πως στο τέλος θα μας τα δώσει. Εγώ έχω υπομονή και περιμένω. Το Σάββατο παίζουμε τρεις η ώρα το μεσημέρι, εμείς δεν έχουμε 72 ώρες μετά από κάθε παιχνίδι, αλλά 65 ή 68».
Για το που θα κριθεί φέτος ο τίτλος: 
«Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει πρόβλημα την Κυριακή. Είναι καλύτερη ομάδα. Βλέποντας τις ομάδες αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Αν γινόταν ένα καλό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Αυτά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά βλέπετε ότι όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλες τς ομάδες και αυτό έχει αποδειχθεί. Υπάρχουν καλοί προπονητές και καλές τακτικές. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, πιστεύω καλύτερους από την ΑΕΚ, αν μιλάμε για το παιχνίδι της Κυριακής».
Για το αν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον τίτλο: 
«Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό, μόνο μία ευχή κάνω... Ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή που γνωρίζει την κουλτούρα της ομάδας, είναι μέσα από τα αποδυτήρια κι αυτό είναι καλό».

Βασίλης Κουτσιανικούλης:
«Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο μέρος και δίκαια προηγήθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι αλλά ήδη είχε κριθεί. Πλέον όλη η προσοχή στο ματς είναι στον αγώνα με τον Πανιώνιο».
Για την εικόνα του γηπέδου της Τούμπας είπε: 
«Ένα τελείως διαφορετικό γήπεδο ειδικά μέσα στα αποδυτήρια. Θα μπορούσε να είχε περισσότερο κόσμο βέβαια, άλλα η μέρα είναι ιδιαίτερη για την πόλη».






Κύπελλο 2016-2017



Η 75η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, για την περίοδο 2016-17, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 34 συλλόγων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ.
Κυπελλούχος 2016–17 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας της AEK με 2–1

Η ΑΕΛ αποκλείστηκε απο τον θεσμό του Κυπέλλου, απο την φάση ομίλων. Οι αγώνες της ΑΕΛ για το Κύπελλο 2016-2017:

Φάση ομίλων : 26/10/2016 : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0
Φάση ομίλων : 30/11/2016 : ΑΕΛ - Πανελευσινιακός 2-1
Φάση ομίλων : 14/12/2016 : Τρίκαλα - ΑΕΛ 1-0




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων