2015-16 : Κύπελλο Ελλάδας : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 3-0

Φάση των 16 : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 3-0

13 Ιανουαρίου 2016 

Σκόρερ: 13' Στανισάβλιεβιτς, 29' Χαμντάνι, 85' Μάζα

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78' Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεβιτς (57' Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (69' Γκρόσιος)

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61' Χάμος), Κρητικός Τ., Μαρουκάκης (73' Καπός), Μπουντόπουλος (61' Χοτζάλι), Ροβίθης.

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
Επόπτες: Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών), Αντώνιος Διπλάρης (Καρδίτσας)
4ος: Ιωάννης Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο νίκες επί της ΑΕΛ, της οποίας επιβλήθηκε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας επαναλαμβάνοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, δηλαδή 3-0.
Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το παιχνίδι της Θεσσαλίας, ο Στάικος Βεργέτης είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για εκτενές rotation και φυσικά δεν την έχασε.
Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής έως τώρα, μεταξύ των οποίων και τον νεοαποκτηθέντα Στανισάβλιεβιτς, ο οποίος άνοιξε... λογαριασμό στη νέα ομάδα του μόλις στο 13΄, όταν άνοιξε το σκορ με αριστερό σουτ.
Στο 28ο λεπτό ο Χαμντανί διπλασίασε, για να κλείσει το σκορ στο 84΄: από ελεύθερο του Θεοδωρόπουλου η μπάλα έφτασε στον Μάσα και ο Αργεντινός με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 3-0, σημειώνοντας το πιο ωραίο γκολ στο παιχνίδι. 






Κύπελλο 2015-16


Η 74η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, για την περίοδο 2015-16, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 34 συλλόγων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ. Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015, με τον προκριματικό γύρο και αναμενόταν να ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου του 2016, με τη διεξαγωγή του τελικού, στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης, υπό προϋποθέσεις, εξασφαλίζει μία θέση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2016–17.

Η ολοκλήρωση του θεσμού πέρασε από πολλές δοκιμασίες καθώς μετά από βίαια γεγονότα φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε την διακοπή της διεξαγωγής του Κυπέλλου. Στις 12 Απριλίου, ωστόσο, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση της διοργάνωσης. Το κύπελλο κατέκτησε η ΑΕΚ νικώντας τον Ολυμπιακό με 2–1 στο τελικό.

Η ΑΕΛ πέρασε επιτυχώς απο την φάση ομίλων αν και γνώρισε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα απο την ΑΕΚ με 0-5 και συνέχισε στην φάση των 16 όπου και αποκλείστηκε απο τον θεσμό, γνωρίζονας ακόμη 2 ήττες σε διπλό αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εντός και εκτός ήττες με 0-3 και 3-0 αντίστοιχα. 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων