2014-15 : Κύπελλο Ελλάδας : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 0-0

Α' γύρος : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 0-0

12 Σεπτεμβρίου 2014 

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντελής): Κολίτσι, Γιαλούσης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης, Κορνέλατος, Πινάρες, Μπιτάνγκ, Νικολιάς (70’ Ρόβας), Μέζα (85’ Θέος), Κούτσι (90+2’ Διαμαντόπουλος)

ΑΕΛ (Κώστας Παναγόπουλος): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Πινδώνης (67' Μάινζ), Νεμπεγλέρας, Μπλέντι (46' Αναστασάκος), Σουάνης (55' Καρανίκας), Περίκο, Στεφανίδης.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Επόπτες: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας)
4ος: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)
Παρατηρητής: Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας)

Γήπεδο: ΕΑΚ Βόλου
Εισιτήρια: Κεκλεισμένων των θυρών
Εισπράξεις: χωρίς έσοδα

Η λευκή ισοπαλία μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και ΑΕΛ, ευνόησε τον πρώτο που σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη στο πρώτο παιχνίδι στη Λάρισα, εξασφάλισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στη Λάρισα, έφερε και την αλλαγή προπονητή στη σημερινή φιλοξενούμενη ομάδα, καθώς την απομάκρυνση του Αλέκου Βοσνιάδη διαδέχτηκε η επιστροφή του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου.

Στο Βόλο, ήταν η ΑΕΛ που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τους Στεφανίδη και Μπλέντι στο 2' και στο 16' αντίστοιχα, αλλά ο γηπεδούχος Ολυμπιακός Βόλου, αυτός που έφτασε πιο κοντά στο να ανοίξει πρώτος το σκορ με τον Μπιτάνγκ δύο φορές, να απαντά ουσιαστικά στις επισκέψεις της ΑΕΛ.
Και οι δύο ευκαιρίες του Ολυμπιακού Βόλου προήλθαν από αδράνεια των αμυντικών της ΑΕΛ, με τον Μπιτάνγκ να αστοχεί ισάριθμες φορές, τη δεύτερη εκ των οποίων πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, από πλεονεκτική θέση.
Με τη έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ κατάλαβε ότι τα περιθώρια στένευαν καθώς είχε σπαταλήσει ανώφελα το πρώτο, και απείλησε με την... αλλαγή. Ο Ηλίας Αναστασάκος απέτυχε με δύο προσπάθειες σε διαδοχικά λεπτά (46',47') να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του, καθώς Μακρυδημήτρης και Κολίτσι απομάκρυναν τον κίνδυνο.
Ο Νικολιάς απάντησε στο 55', υπενθυμίζοντας την παρουσία των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο μετά από δέκα λεπτά παθητικού παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Μπιτάνγκ συνέχιζε να πυροβολεί από όποιο αφύλακτο από την άμυνα της ΑΕΛ σημείο έβρισκε, αλλά στόχο δεν έβρισκε, όπως στο σουτ που επιχείρησε στο 69'.
Η ΑΕΛ στο τελευταίο τέταρτο ξεκίνησε να πιέζει ασφυκτικά και στο 82' ο Νεμπεγλέρας έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, με τον Κολίτσι να του αρνείται το γκολ.

Η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΛ δεν άλλαξε δραματικά προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου κάθισε πάνω στο προβάδισμα που είχε, παγίδευσε τη φιλοξενούμενη ομάδα και τελικά ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση.

Δηλώσεις

Κωνσταντίνος Παναγόπουλος:
«Υπήρχε μια ομάδα που ήθελε την νίκη και αυτή ήταν η ΑΕΛ. Κατεβήκαμε από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι με σκοπό το γκολ. Αυτό δεν ήρθε και δεν πήραμε την πολυπόθητη πρόκριση. Δουλέψαμε μόνο δύο μέρες και γι αυτό είμαι ευχαριστημένος από την σημερινή εμφάνιση. Είχαμε έξι κλασικές ευκαιρίες, όπου η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στεναχωρεί το αποτέλεσμα. Σκύβουμε το κεφάλι όμως και σκοπός είναι να δούμε την ΑΕΛ του χρόνου στην Superleague». 

Πασχάλης Μελισσάς:
«Μπήκαμε με διάθεση να σκοράρουμε και χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Είχαμε αρκετές τελικές προσπάθειες όμως η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. Μας πεισμώνει το αποτέλεσμα όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Σκύβουμε το κεφάλι για να είμαστε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος. Η ομάδα βρέθηκε σε κακή ημέρα στο πρώτο παιχνίδι. Από εδώ και πέρα όμως θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι».







Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ ήταν και πάλι κοντά στην ομάδα σε ένα ακόμη εκτός έδρας αγώνα, μάλιστα σε κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδος. 30 περίπου φίλαθλοι των «βυσσινί» που πήραν τις προσκλήσεις που δικαιούταν από την διοίκηση της ΑΕΛ, βρέθηκαν στο ΕΑΚ Βόλου έδωσαν βροντερό παρών και κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της εξέδρας στο άδειο λόγω τιμωρίας, Εθνικό Στάδιο Βόλου.



Μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με την ΑΕΛ στο ΕΑΚ Βόλου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Οι φίλοι των «βυσσινί» που βρέθηκαν στο γήπεδο, επιχείρησαν να φτάσουν στα ειρωνικά πανό που είχαν αναρτήσει οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε. Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε και εκτός του γηπέδου, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου που είχαν μαζευτεί έξω από το γήπεδο για να περιμένουν τους Λαρισαίους φιλάθλους, ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη κροτίδων. Κάηκαν κάδοι και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσει η Αγίου Δημητρίου μετά το ματς και να υπάρχουν επεισόδια, στην προσπάθεια της αστυνομίας να απομακρύνει τους φιλάθλους.



Κύπελλο Ελλάδος 2014-15

Η 73η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2014-15 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 46 συλλόγων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ.

Χαρακτηρίστηκε από την πρόκριση αρκετών εκπρόσωπων της τελευταίας σε βάρος αντίστοιχων της ανώτερης, σε σημείο να παρομοιαστεί με το αγγλικό ποδοσφαιρικό κύπελλο FA Cup, όπου παραδοσιακά σημειώνεται πλήθος τέτοιων (ή και μεγαλύτερων) εκπλήξεων. Συγκεκριμένα, 7 από τους 18 συλλόγους της Σούπερ Λιγκ αποκλείστηκαν στη φάση των 32, με τέσσερις να κατατάσσονται μόλις στην τέταρτη και τελευταία θέση του ομίλου τους. Ισάριθμοι εγκατέλειψαν τη διοργάνωση στη φάση των 16, οι τέσσερις αποκλειόμενοι από αντίπαλο της Φούτμπολ Λιγκ, οι δε τρεις μέσω εντός έδρας ήττας και έχοντας εξασφαλίσει ευνοϊκό αποτέλεσμα κατά τον πρώτο αγώνα. Είναι ενδεικτικό ότι για τρίτη μόνο φορά στην ιστορία του θεσμού (δηλαδή σε 73 κύπελλα), οι μισοί τουλάχιστον από τους 8 συμμετέχοντες στα προημιτελικά δεν εκπροσωπούσαν την ανώτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (με οποιαδήποτε μορφή αυτής). Τέσσερα σωματεία της Β' Εθνικής είχαν επίσης προκριθεί την περίοδο 1998-99, πριν 16ετία, ενώ εκείνη του 1984-85 ήταν τρία, αλλά με ταυτόχρονη παρουσία δύο από την τότε Γ' Κατηγορία (επομένως, το δεδομένα σπάνιο γεγονός συμβαίνει ανά περίπου 15 χρόνια και μόνο τα τελευταία 30). Κυπελλούχος για την περίοδο 2014-15, αναδείχτηκε για 27η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός, νικώντας στον τελικό του θεσμού, τη Skoda Ξάνθη (πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό), με 3-1.

Ο πρώτος γύρος διεξήχθη από τις 28-8-2014 έως τις 14-9-2014. Συμμετείχαν μόνο οι 28 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.

Η ΑΕΛ αποκλείστεικε απο τον πρώτο γύρο μετά απο διπλό αγώνα που έδωσε κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. 

1/9/2014 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 0-1 [Σκόρερ: 86' Νικολιάς]
12/9/2014 : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 0-0


 

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων