2021-22 : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 1-2

15η αγωνιστική : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 1-2

23 Ιανουαρίου 2022 

Σκόρερ: 47' Στάμου - 6', 64' Όγκμποε

Ολυμπιακός Βόλου (Βασίλης Βούζας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Κόλα, Κουντουριώτης (90' Μαρκοπουλιώτης), Ντιαμπί (64' Κατσούκης), Χατζής, Βερνάρδος (74' Νάνι), Γκαργκαλατζίδης (74' Ασαμόα).

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ομάρ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς (54' Ραμίρεζ), Παπαγεωργίου Κ. (54' Παπαγεωργίου Θ.), Koλομπίνο (54' Γιάκος), Γλυνός (73' Mαυριάς), Ακούνια (90' Μιλτιάδης), Όγκμποε.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Επόπτες: Χρήστος Κορώνας (Πειραιώς), Παναγιώτης Χριστάκος (Πειραιά)
4ος: Θεόδωρος Πουλόπουλος (Πειραιά)
Παρατηρητής: Ιωάννης Κρίκης (Τρικάλων)

Γήπεδο: Δημοτικό Νεάπολης Βόλου

Νικήτρια στη θεσσαλική μονομαχία με τον Ολυμπιακό Βόλου αναδείχθηκε η ΑΕΛ!
Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν την ομάδα της Λάρισας στη Νεάπολη, πάλεψαν το ματς όμως γνώρισαν την ήττα με σκορ 1 – 2, με απόλυτο πρωταγωνιστή για τους «βυσσινί» το Μάριο Όγκμποε.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΛ, η οποία πήρε προβάδισμα στο σκορ από πολύ νωρίς. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Όγκμποε πίεσε τον Φιλίποβιτς, έκανε το κλέψιμο και μπήκε στην περιοχή, νικώντας με δυνατό σουτ τον Ξενοδόχοβ για το 0 – 1.
Παρά το γρήγορο γκολ ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πτοήθηκε και ανέβασε στροφές, απειλώντας την εστία του Θεοδωρόπουλου στις προσπάθειες των Βερνάρδου, Κόλα και κυρίως του Κουντουριώτη στο 16ο λεπτό.
Στο 22′ οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Βερνάρδο να σουτάρει από καλή θέση πάνω στον κίπερ των «βυσσινί». Στο 25ο λεπτό η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 0 – 2 σε δυνατό σουτ του Ακούνια, όμως ο Ξενοδόχοβ βρήκε απάντηση στην προσπάθεια του Ουρουγουανού. Στο 35′, μετά από εκτέλεση του Κόλα, η μπάλα κόντραρε, πήρε περίεργη τροχιά και λίγο έλειψε να έχουμε την ισοφάριση όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε εκτός.
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Όγκμποε. Ο Έλληνας φορ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση στο 45′ με τον Ξενοδόχοβ εξουδετερωμένο, σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Φιλίποβιτς επενέβη σωτήρια την τελευταία στιγμή αποσοβώντας τη διεύρυνση του προβαδίσματος. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0 – 1.
Όσο καλά ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΛ, τόσο καλά ξεκίνησε το δεύτερο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μόλις στο 46′ ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Στάμου μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 1 – 1.
Το γκολ «αφύπνισε» τους «βυσσινί» που ανέβασαν στροφές και στο 58′ άγγιξαν το 1 – 2, με τον Ξενοδόχοβ να σώσει την εστία του από πιθανή παραβίαση σε κοντινό σουτ του Γκοτζαμανίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Τελικά το γκολ για την ΑΕΛ ήρθε στην επόμενη φάση. Σκόρερ για τους φιλοξενουμένους και πάλι ο Όγκμποε, ο οποίος με το κεφάλι αυτή τη φορά διπλασίασε στο 63′ τα προσωπικά του τέρματα και της ομάδας του για το 1 – 2.
Στο 70′ ο Ξενοδόχοβ μπλόκαρε το καλό σουτ του Ακούνια, ενώ στο 85′ ο Όγκμποε σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για τρίτο γκολ, όταν το σουτ του από καλή θέση πέρασε μόλις άουτ.
Κάπως έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να έχουμε κάτι το αξιοσημείωτο, με την ΑΕΛ να φεύγει με το «διπλό» από το γήπεδο της Νεάπολης. Δεύτεροι στο -1 από την κορυφή οι «βυσσινί», 15ος με 9 βαθμούς ο Ολυμπιακός Βόλου.


Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης: 
«Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια πλέον θα είναι πολύ δύσκολα, όπως ήταν και το σημερινό πιστεύω. Αυτό έχει δείξει και η χθεσινή ημέρα, ότι πλέον δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες. Κάθε μια ομάδα αγωνίζεται για τον ξεχωριστό στόχο και πραγματικά από εδώ και πέρα τα παιχνίδια θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς πραγματικά θέλαμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, γιατί είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη, το κάνουμε αυτό. Δεν ήμασταν τόσο καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να ξαναφρεσκάρουμε με κάποιες αλλαγές την ομάδα. Πιστεύω στο δεύτερο ημίχρονο τα καταφέραμε. Βάλαμε το δεύτερο γκολ και από εκεί και πέρα η ομάδα έδειξε ότι είχε την ψυχική ηρεμία, έτσι ώστε να κρατήσει το αποτέλεσμα, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα από τον αντίπαλο».
Τα συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή πόσο προβληματίζουν και εσάς σαν ομάδα γιατί θα δούμε πολλά μέχρι το τέλος της χρονιάς: 
«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλες τις ομάδες και ειδικά όταν ομάδες που δεν έχουν μεγάλο ρόστερ. Πολλές φορές θα δείτε κάποιες ομάδες μία Κυριακή να είναι πολύ καλές και το επόμενη της Τετάρτης να βλέπετε άλλο πρόσωπο. Δυστυχώς, θέλει καλή διαχείριση, θέλει ρίσκο στη διαχείριση των παικτών, για να μπορέσουν οι ομάδες να βγάλουν αυτόν τον γολγοθά».
Θέλουμε ακόμα κάποια παιχνίδια για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, πιστεύετε ότι έχει ξεκαθαρίσει η κορυφή, οι τρεις, τέσσερις ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πρωτιά: 
«Κοιτάξτε ακόμη είναι νωρίς. Πιστεύω πρέπει να τελειώσει ο πρώτος γύρος, να δούμε τι θα μαζέψει κάθε ομάδα και από εκεί και πέρα έχει έναν ολόκληρο γύρο, που μπορούν να γίνουν τα πάντα. Πάντως μέχρι τώρα, δείχνουν ότι οι ομάδες αυτές που είναι μπροστά, αυτές θα διεκδικήσουν».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων