2014-15 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Α' γύρος : ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Σεπτεμβρίου 2014 

Σκόρερ: 86' Νικολιάς

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Περίκο, Νεμπεγλέρας, Τζούνιορς (76' Πινδώνης), Σουάνης, Αναστασάκος (49' Στεφανίδης), Τσιλιγκίρης (67' Δεινόπαπας).

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης): Κολίτσι, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Κορνελάτος, Μέζα (91' Ζέρης), Μπιτάνγκ, Μαρτίνεθ (55' Νικολιάς), Πινάρες, Κούτσι (80' Διαμαντόπουλος).

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)
Επόπτες: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Γεώργιος Κελαζόγλου (Χαλκιδικής)
4ος: Ισαάκ Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Παρατηρητής: Βασίλειος Σταμούλης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το χαρακτηριστικό που κυριάρχησε, ήταν η ένταση. Τόσο στην εξέδρα, όσο και στον αγωνιστικό χώρο τα νεύρα ήταν τεντωμένα. Οι δυνατές μονομαχίες, οι διαμαρτυρίες στον διαιτητή της αναμέτρησης και όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα ντέρμπι, συνέθεσαν το σκηνικό στο «Αλκαζάρ». Οι φίλοι της Λάρισας από την πλευρά τους, έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό.

Οι «βυσσινί» σε όλη τη διάρκεια του ματς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν και θέλησαν να φτιάξουν φάσεις με κύριους εκφραστές τους Σουάνη και Αναστασάκο, όμως, δεν τα κατάφεραν. Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη και έφτιαξε ευκαιρίες με τους Μπιτάνγκ, Κούτσι αλλά και τον Νικολιά που αντικατέστησε τον Μέτσα ένα τέταρτο πριν το φινάλε. Στο 85’, ο τελευταίος πήρε την ασίστ από τον Μπιτάνγκ για να διαμορφώσει το τελικό 0-1. Όπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος του ματς ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού Βόλου πανηγύρισαν μπροστά στη Θύρα 1 όπου ήταν οι οπαδοί τους, μαζί με τους οποίους ήταν και ο Αχιλλέας Μπέος.

 









Κύπελλο Ελλάδος 2014-15

Η 73η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2014-15 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 46 συλλόγων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ.

Χαρακτηρίστηκε από την πρόκριση αρκετών εκπρόσωπων της τελευταίας σε βάρος αντίστοιχων της ανώτερης, σε σημείο να παρομοιαστεί με το αγγλικό ποδοσφαιρικό κύπελλο FA Cup, όπου παραδοσιακά σημειώνεται πλήθος τέτοιων (ή και μεγαλύτερων) εκπλήξεων. Συγκεκριμένα, 7 από τους 18 συλλόγους της Σούπερ Λιγκ αποκλείστηκαν στη φάση των 32, με τέσσερις να κατατάσσονται μόλις στην τέταρτη και τελευταία θέση του ομίλου τους. Ισάριθμοι εγκατέλειψαν τη διοργάνωση στη φάση των 16, οι τέσσερις αποκλειόμενοι από αντίπαλο της Φούτμπολ Λιγκ, οι δε τρεις μέσω εντός έδρας ήττας και έχοντας εξασφαλίσει ευνοϊκό αποτέλεσμα κατά τον πρώτο αγώνα. Είναι ενδεικτικό ότι για τρίτη μόνο φορά στην ιστορία του θεσμού (δηλαδή σε 73 κύπελλα), οι μισοί τουλάχιστον από τους 8 συμμετέχοντες στα προημιτελικά δεν εκπροσωπούσαν την ανώτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (με οποιαδήποτε μορφή αυτής). Τέσσερα σωματεία της Β' Εθνικής είχαν επίσης προκριθεί την περίοδο 1998-99, πριν 16ετία, ενώ εκείνη του 1984-85 ήταν τρία, αλλά με ταυτόχρονη παρουσία δύο από την τότε Γ' Κατηγορία (επομένως, το δεδομένα σπάνιο γεγονός συμβαίνει ανά περίπου 15 χρόνια και μόνο τα τελευταία 30). Κυπελλούχος για την περίοδο 2014-15, αναδείχτηκε για 27η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός, νικώντας στον τελικό του θεσμού, τη Skoda Ξάνθη (πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό), με 3-1.

Ο πρώτος γύρος διεξήχθη από τις 28-8-2014 έως τις 14-9-2014. Συμμετείχαν μόνο οι 28 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.

Η ΑΕΛ αποκλείστεικε απο τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, μετά απο διπλό αγώνα που έδωσε κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. 

1/9/2014 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 0-1 [Σκόρερ: 86' Νικολιάς]
12/9/2014 : Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 0-0



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων