2015-16 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 0-3

Φάση των 16 : ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 0-3

5 Ιανουαρίου 2016 

Σκόρερ: 18' Γιαννούλης, 64' Φούντας, 90' Μουκάμ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (69’ Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο (75’ Ναγιάρ), Πάτο, Μπουντόπουλος (57’ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού (23’ λ.τρ. Χαμντανί), Κουρμπέλης (79’ Τορμένα), Δημούτσος (46’ λ.τρ. Φούντας), Τσοκάνης, Μούκαμ, Παπαδόπουλος.

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
Επόπτες: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Γεώργιος Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC Arena

Την ήττα με 3-0 γνώρισε η ΑΕΛ από τον Αστέρα Τρίπολης στο AEL FC ARENA για τον πρώτο αγώνα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Αστέρας Τρίπολης αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που είχε και πήρε τη νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Τυπικής διαδικασίας η αναμέτρηση ρεβάνς στην Τρίπολη την Τετάρτη (13/01). Για πέναλτι φωνάζει η ΑΕΛ σε ανατροπές του Πάτο και του Μπόγιοβιτς. Στην πρώτη του φάση στο 18' ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με ένα πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ του Γιαννούλη που έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Καβουσάκη. Στο 64 λεπτό σε μια αντεπίθεση του Αστέρα Τρίπολης ο Παπαδόπουλος βρήκε τον Φούντα και αυτός με διπλή προσπάθεια, έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 για τον Αστέρα Τρίπολης έγινε στις καθυστερήσεις του αγώνα, στην τελευταία φάση, ο Παπαδόπουλος βρήκε τον Μουκάμ και αυτός μέσα από την περιοχή, με πλασέ πέτυχε το τρίτο τέρμα για την ομάδα της Αρκαδίας.








Κύπελλο 2015-16


Η 74η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, για την περίοδο 2015-16, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 34 συλλόγων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ. Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015, με τον προκριματικό γύρο και αναμενόταν να ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου του 2016, με τη διεξαγωγή του τελικού, στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης, υπό προϋποθέσεις, εξασφαλίζει μία θέση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2016–17.

Η ολοκλήρωση του θεσμού πέρασε από πολλές δοκιμασίες καθώς μετά από βίαια γεγονότα φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε την διακοπή της διεξαγωγής του Κυπέλλου. Στις 12 Απριλίου, ωστόσο, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση της διοργάνωσης. Το κύπελλο κατέκτησε η ΑΕΚ νικώντας τον Ολυμπιακό με 2–1 στο τελικό.

Η ΑΕΛ πέρασε επιτυχώς απο την φάση ομίλων αν και γνώρισε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα απο την ΑΕΚ με 0-5 και συνέχισε στην φάση των 16 όπου και αποκλείστηκε απο τον θεσμό, γνωρίζονας ακόμη 2 ήττες σε διπλό αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εντός και εκτός ήττες με 0-3 και 3-0 αντίστοιχα. 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων