2021-22 : ΑΕΛ - Νίκη Βόλου 1-0

14η αγωνιστική : ΑΕΛ - Νίκη Βόλου 1-0

16 Ιανουαρίου 2022 

Σκόρερ: 45' Μαυριάς

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Μαϊδανός (23' Παπαγεωργίου Κ.), Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Παπαγεωργίου Θ., Κολομπίνο, Μαυριάς (72' Γλυνός), Όγκμποε, Γιάκος (86' Ραμίρεζ), Ακούνια.

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τσιμπούκας (54' Βλαχομήτρος), Ανδρέου, Αλατίδης (67' Γρομιτσάρης), Πάνος (54' Βασιλείου), Κάσσος, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Μέτσε (54' Τζιόρας), Γκαρσία, Ροχάνο.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Επόπτες: Κωνσταντίνος Λιόντος (Ηπείρου), Λάμπρος Διαμαντής (Ηπείρου)
4ος: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Βασίλειος Σταμούλης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Ο Δημήτρης Μαυριάς χάρισε ένα σημαντικό τρίποντο στην ΑΕΛ στη 14η αγωνιστική της Super League απέναντι στη Νίκη Βόλου, με τους βυσσινί να επικρατούν 1-0 και να ανεβαίνουν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα του Α' ομίλου.
Νωχελικά μπήκε η ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο με έλλειψη δημιουργίας και κυκλοφορίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκροτημένοι είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες. Ο Γκουτσίδης αντιλήφθηκε έγκαιρα το θέμα που υπήρχε και με αλλαγή απο πολύ νωρίς (στο 23' Μαϊδανος με Παπαγεωργίου), προσπάθησε να ισσοροπήσει τον αγώνα, αλλά στο 26ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι για “ανατροπή” του Γκαρσία από τον Γκοτζαμανίδη, ο Θεοδωρόπουλος όμως απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κυριακίδης. Μετά απο αυτο η Νίκη συνέχισε να πιέζει και να κάνει ευκαιρίες αλλά ο Θεοδωρόπουλος ήταν πάλι παρών και αποσόβησε όποια επιθετική προσπάθειά έκαναν οι φιλοξενούμενοι, ώσπου φτάνοντας στο 45ο λεπτό σε μια αντεπίθεση ο Μαυριάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν μουδιασμένα και μετά το 65ο λεπτό και το δοκάρι έπειτα απο κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη, η ΑΕΛ απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με οργανωμένες επιθέσεις πίεσε τα καρέ της Νίκης χωρίς όμως να μετουσιώσει κάποια ευκαιρία σε τέρμα. Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας ήταν ισσοροπημένος χωρίς όμως κάποια ομάδα να σημειώσει κάποιο τέρμα μέχρι τέλους της αναμέτρησης.  

Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης: 
«Ξέραμε ότι ο αντίπαλος είναι πλούσιος σε ποιότητα και εμπειρία, ανεξαρτήτως από το ότι η Νίκη Βόλου δεν έχει πάρει τους βαθμούς που δικαιούταν να έχει. Ταυτόχρονα ήταν και ένα ντέρμπι. Είχαμε απέναντί μας μία επικίνδυνη ομάδα. Αιφνιδιαστήκαμε με το παιχνίδι της αν και το ξέραμε. Είχε ευκαιρίες αλλά ευτυχήσαμε και δεν δεχθήκαμε το γκολ και μας βοήθησε και ο Θεός και σκοράραμε. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι όσο καλύτερα γινόταν. Δεν ήμασταν καλοί αλλά για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να παίρνεις πόντους και όταν δεν είσαι καλός. Όταν έχασε ο αντίπαλος το πέναλτι, η ψυχολογία μας ανέβηκε γιατί δεν είχαμε την πίεση που θα είχαμε αν έμπαινε το γκολ».

Δημήτρης Μαυριάς:
«Πιο πολύ χαρούμενος είμαι για τη νίκη της ομάδας και είναι σημαντική η κατάκτηση των τριών βαθμών που μας δίνει και ψυχολογία. Πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ γιατί σήμερα δεν ήμαστε καλοί. Η Νίκη Βόλου είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, μας έβαλε δύσκολα αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη».

Νίκος Γκοτζαμανίδης:
Για τη φάση του πέναλτι «Κράτησα τον Γκαρσία όμως αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα μπήκαμε μέσα στην περιοχή και αυτός πέφτει μόνος του και μετά με παρασέρνει πάνω του. Δεν υπήρξε καμία παράβαση, έκανε λάθος ο διαιτητής».
Για το δοκάρι «Ήταν χαμηλά η μπάλα, ήρθα με φόρα και ήμουν άτυχος γιατί πήγε στο δοκάρι. Πίσω μου ήταν ο Παπαγεωργίου, αλλά δεν τον είδα από τη φόρα που είχα. Αν κάναμε το 2-0 θα είχαμε λιγότερο άγχος. Πάντως χαρήκαμε αυτήν τη νίκη, γιατί αν και δεν παίξαμε καλά πήραμε τους βαθμούς της νίκης. Μας έχει βοηθήσει πολύ ο Παναγιώτης Γκουτσίδης».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων