2015-16 : Κύπελλο Ελλάδας : Πανελευσινιακός - ΑΕΛ 1-4

Φάση ομίλων : Πανελευσινιακός - ΑΕΛ 1-4

29 Οκτωβρίου 2015 

Σκόρερς: 48' Κακαράς - 22' Κρητικός, 46', 78' Κάπος, 60' Σουλιώτης

Πανελευσινιακός: Μανιάτης (51' λ. τρ. Στεργιώτης), Παληγεώργος, Δημόπουλος, Λίτσος, Γκεμίσης, Ταμπάκης, Κακαράς, Κορνελάτος, Τζώρτζης (46' Μπαρμπόσα), Ναούμ (46' Μπλάνκο), Γιαννιτσάνης.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μονιάκης, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Μασούρας, Χάμος, Χοτζάλι, Πάτο (57' Μπόγιοβιτς), Κρητικός Τ., Ροβίθης (70' Καμπλιώνης), Καπός.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
Επόπτες: Σπυρίδων Νικολάδος (Αθηνών), Παναγιώτης Κορτέσης (Αθηνών)
4ος: Άγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης (Αχαιάς)

Γήπεδο: Δημοτικό Ελευσίνας
Εισιτήρια: 400

Αν και με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα της, η ΑΕΛ πήρε εύκολη νίκη κόντρα στον Πανελευσινιακό με 4-1 και ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 22΄με σουτ του Κρητικού έξω από τη μεγάλη περιοχή. Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ σημείωσε και δεύτερο γκολ με όμορφο πλασέ του Καπό. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Στο 48' ο Πανελευσινιακός μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά του Κακαρά, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στην Ελευσίνα όμως, η ΑΕΛ έκανε το 1-3 με γκολ του Σουλιώτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Στεργιώτη. Στο 67' η ομάδα του Ντόστανιτς είχε την ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ, ωστόσο ο Μπόγιοβιτς δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 79΄ο Καπός.






Κύπελλο 2015-16


Η 74η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, για την περίοδο 2015-16, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 34 συλλόγων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ. Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015, με τον προκριματικό γύρο και αναμενόταν να ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου του 2016, με τη διεξαγωγή του τελικού, στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης, υπό προϋποθέσεις, εξασφαλίζει μία θέση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2016–17.

Η ολοκλήρωση του θεσμού πέρασε από πολλές δοκιμασίες καθώς μετά από βίαια γεγονότα φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε την διακοπή της διεξαγωγής του Κυπέλλου. Στις 12 Απριλίου, ωστόσο, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση της διοργάνωσης. Το κύπελλο κατέκτησε η ΑΕΚ νικώντας τον Ολυμπιακό με 2–1 στο τελικό.

Η ΑΕΛ πέρασε επιτυχώς απο την φάση ομίλων αν και γνώρισε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα απο την ΑΕΚ με 0-5 και συνέχισε στην φάση των 16 όπου και αποκλείστηκε απο τον θεσμό, γνωρίζονας ακόμη 2 ήττες σε διπλό αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εντός και εκτός ήττες με 0-3 και 3-0 αντίστοιχα. 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων