2021-22 : Θεσπρωτός - ΑΕΛ 0-0

11η αγωνιστική : Θεσπρωτός - ΑΕΛ 0-0

19 Ιανουαρίου 2022 

Θεσπρωτός (Χουαν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Βαλιέντε, Ντι Αλέσσιο, Βασιλάκης, Σαραντίδης (80' Διγκόζης), Λύγκας (72' Ρομέρο), Κωνσταντίνου, Ραμίρεζ (80' Γώγος), Γεωργούσης (64' Μπονίγια), Ζιώγας, Γκανσιέρ.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Ομάρ, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Κολομπίνο, Γλυνός (91' Μαυρίας), Νικολιάς (59' λ. τ. Ραμίρεζ), Όγκμποε, Γιάκος (82' Παπαγεωργίου Κ.), Ακούνια.

Διαιτητής: Ανδρέας Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)
Επόπτες: Αθανάσιος Δέλιος (Πέλλας), Μιχαήλ Μανάσης (Τρικάλων)
4ος: Στυλιανός Λεωνίδας (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Νικόλαος Κούλιας (Κέρκυρας)

Γήπεδο: Δημοτικό Ηγουμενίτσας

Η Α.Ε.Λ. αν και ήταν σαφώς καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα δεν βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Θεσπρωτού και έτσι μοιραία έμεινε στο 0-0, σκορ το οποίο δεν είναι καθόλου καλό αναφορικά με τον στόχο πρωταθλητισμού που έχει η λαρισινή ομάδα.

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, ο Θεσπρωτός του Ρότσα κατάφερε να "μπλοκάρει" την Α.Ε.Λ., που ...σπατάλησε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς σε μία έδρα που θα μπορούσε να περάσει, βάση αγωνιστικής αξίας, με τρίποντο.

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Οι "βυσσινί είχαν την πλήρη κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Θεσπρωτού, ο οποίος κράτησε χωρίς πρόβλημα το “μηδέν” στην εστία του.

Ο Κωνσταντίνου προσπάθησε να απειλήσει με δύο εκτελέσεις φάουλ, στο 10′ και το 15΄, οι οποίες σταμάτησαν στον Θεοδωρόπουλο, με την Α.Ε.Λ. να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 16΄, όταν ο Όγκμποε πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Κολομπίνο απείλησε τον Κίναλη με κοντινό σουτ που κατέληξε στα χέρια του Κίναλη, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 30΄ η ατομική προσπάθεια και το σουτ του Νικολιά και στο 34΄ η κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη.

Στο ίδιο στυλ ξεκίνησε και κυμάνθηκε και το β΄ ημίχρονο με τον Ακούνια στο 54΄ να έχει εκτέλεση φάουλ πάνω από τα δοκάρια.

Δύο λεπτά πιο μετά οι Γεωργούσης και Κωνσταντίνου είχαν διπλή φάση για κάτι καλό, για τους γηπεδούχους.

Η Α.Ε.Λ. είχε την πρώτη σημαντική της φάση στο 68΄, όταν ο Σπύρος Γλυνός βρέθηκε απέναντι από τον Κίναλη, όμως το σουτ του κατέληξε πάνω στον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού.

Ο Χάρης Ηλιάδης στο 85΄ είχε την πιο μεγάλη στιγμή της Α.Ε.Λ. στο β΄ μέρος για να σκοράρει, αλλά το σουτ του Ηλιάδη μετά την κεφαλιά πάσα του Όγκμποε έφυγε εκτός εστίας.

Ο Μπονίγια στις καθυστερήσεις είχε ένα άστοχο σουτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, όμως η Α.Ε.Λ. με τον Ακούνια στο 94΄ έφτασε μια "ανάσα" από το 0-1,  όμως ο Ουρουγουανός σπατάλησε κλασική ευκαιρία σε τετ-α-τετ, για να αποδράσουν οι Λαρισαίοι με τη νίκη από την Ηγουμενίτσα!



Δηλώσεις

Παναγιώτης Γκουτσίδης :
«Ήταν ένα παιχνίδι πραγματικά που δεν μπορούσες να ζητήσεις κάτι παραπάνω από τις δύο ομάδες. Ένα παιχνίδι που στηρίχθηκε στη δύναμη, στις μεγάλες πάσες και στη διεκδίκηση εκεί στις μονομαχίες των παικτών. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος, ένα πολύ ωραίο γήπεδο, μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δυστυχώς αυτό το γήπεδο ήταν τραγικό. Δε μπορούσε ούτε η μία ομάδα, ούτε η άλλη να προσπαθήσει να παίξει μπάλα. Αυτό αναγκάστηκαν οι δύο ομάδες να παίζουν ένα ανορθόδοξο παιχνίδι, να μεταφέρουν μεγάλες πάσες στην αντίπαλη ομάδα, να γίνονται διεκδικήσεις και να καταφέρουν έτσι να κάνουν γκολ. Δυστυχώς σε τέτοια γήπεδα δεν πρέπει να γίνονται παιχνίδια. Αυτό είχαμε, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε, έστω και στο 90. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες του γηπέδου, αυτά έχει το ποδόσφαιρο». 
Το παιχνίδι εννοείτε ότι κρίθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο;
«Ε βέβαια. Αδικεί και τις δύο ομάδες, γιατί και ο Θεσπρωτός θεωρώ ότι έχει μια ομάδα που έχει παίκτες ποιοτικούς, ειδικά μεσοεπιθετικά, θα μπορούσαν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Δε λέω μόνο για τη δικιά μας την ομάδα. Όποιος περπατούσε στο γήπεδο θα καταλάβαινε, ανά πάσα στιγμή σε πουλούσε η μπάλα και αναγκαστικά οι παίκτες από το να κάνουν το λάθος, προσπαθούσαν τουλάχιστον να τελειώσουν τη φάση, μ' ένα γέμισμα, με μια μεγάλη μπαλιά, ένα διώξιμο. Αν αυτό εσείς το λέτε ποδόσφαιρο, εγώ το λέω κάτι άλλο».
Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείτε είναι δίκαιο για τις δύο ομάδες;
«Κοιτάξτε στο ποδόσφαιρο κάποια ομάδα έχει παραπάνω ευκαιρίες, κάποια λιγότερες, πιστεύω είχαμε τις πιο κλασικές ευκαιρίες, αν και δε βρήκαμε εστία. Από εκεί και πέρα αν εξαιρέσουμε αυτές τις δύο ευκαιρίες ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».





Στο ημίχρονο του παιχνιδιού στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. για την μεγάλη προσφορά της, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από την αντίστοιχη του Θεσπρωτού.
Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο μεγαλομέτοχος των “βυσσινί”, Αλέξης Κούγιας, από τα χέρια του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων