2015-16 : Κύπελλο Ελλάδας : ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0

Φάση ομίλων : ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0

2 Δεκεμβρίου 2015 

Σκόρερ: 34' Μπόγιοβιτς

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Βέρτζος, Μασούρας, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος (70' Νικολακάκης), Κρητικός Τ. (28' λ.τ. Ροβίθης), Μπόγιοβιτς (75' Μαρουκάκης).

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός, Λούσερο, Γκόμες, Σολτάνι, Τριάδης, Καπετάνος

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Επόπτες: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Δημήτριος Νατσιόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας)
Παρατηρητής: Σταύρος Φλώτσιος (Βοιωτίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 6742
   
Η εντυπωσιακή ΑΕΛ "πέταξε" εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδας την περυσινή φιναλίστ, Ξάνθη, επικρατώντας με 1-0 στο AEL FC Arena για την 2η αγωνιστική του θεσμού. Ο Μίλαν Μπόγιοβιτς το "χρυσό" γκολ των "βυσσινί".

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η πρωτοπόρος της Football League, ΑΕΛ. Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς ήταν καταιγιστική γι' ακόμη μία αναμέτρηση και δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας στην Ξάνθη. Οι "βυσσινί" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, πίεσαν για το γκολ, αλλά ο Λουίτζι Τσέναμο πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Τελικά στο 34', ο Μανώλης Ροβίθης άφησε με τρομερή προσποίηση την μπάλα στον Μίλαν Μπόγιοβιτς, ο οποίος με άπιαστο σουτ έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ακρίτες, με πιο δραστήριο απ' όλους τον Παντελή Καπετάνο, κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Ζαχαρία Καβουσάκη, που, όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών" κι έσωσε την ομάδα του. Το τελικό σφύριγμα αποτέλεσε την αρχή ένος ξέφρενου "γλεντιού" για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα "κονταροχτυπηθούν" με την ΑΕΚ για την πρώτη θέση του 7ου ομίλου την τελευταία αγωνιστική.









Κύπελλο 2015-16


Η 74η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, για την περίοδο 2015-16, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 34 συλλόγων των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ. Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015, με τον προκριματικό γύρο και αναμενόταν να ολοκληρωθεί στις 7 Μαΐου του 2016, με τη διεξαγωγή του τελικού, στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.). Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης, υπό προϋποθέσεις, εξασφαλίζει μία θέση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ 2016–17.

Η ολοκλήρωση του θεσμού πέρασε από πολλές δοκιμασίες καθώς μετά από βίαια γεγονότα φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό ΠΑΟΚ–Ολυμπιακός, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε την διακοπή της διεξαγωγής του Κυπέλλου. Στις 12 Απριλίου, ωστόσο, ανακοινώθηκε η επανεκκίνηση της διοργάνωσης. Το κύπελλο κατέκτησε η ΑΕΚ νικώντας τον Ολυμπιακό με 2–1 στο τελικό.

Η ΑΕΛ πέρασε επιτυχώς απο την φάση ομίλων αν και γνώρισε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα απο την ΑΕΚ με 0-5 και συνέχισε στην φάση των 16 όπου και αποκλείστηκε απο τον θεσμό, γνωρίζονας ακόμη 2 ήττες σε διπλό αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εντός και εκτός ήττες με 0-3 και 3-0 αντίστοιχα. 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων