2008-09 : Play Off 5η : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0

Play Off 5η  : ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0

24 Μαΐου 2009

Αποβολή: 45' Ιγγλέσιας (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Νταμπίζας, Ααράμπ, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Βλασόπουλος, Γιαννακόπουλος (90’ Μιούλερ), Πάρα (75’ Κυριάκος), Τσίγκας (65’ Ζουράφσκι).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Ενσαλίβα (51’ Μαντούκα), Τζεμπούρ (87’ Παυλής), Κουτρομάνος, Μπλάνκο (75’ Εντίνιο), Πελετιέρι, Γεωργέας, Σκόκο, Χετεμάι.

Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. (Θεσσαλονίκης)
Επόπτες: Σαραίδάρης Δ. (Θεσσαλονίκης), Βασιλειάδης Λ. (Θεσσαλονίκης)
4ος: Παμπορίδης Β. (Κιλκίς)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.328

Τον πρώτο της βαθμό στα πλέι οφ πήρε η ΑΕΛ που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την ΑΕΚ στο Αλκαζάρ. Ένας βαθμός παλικαρίσιος για μια ΑΕΛ που αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με 10 παίκτες, αλλά υπερείχε του αντιπάλου της, δημιούργησε τις κλασικότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Ο Πάρα απέτυχε να βρει δίχτυα με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος στο 17ο λεπτό, στο 38’ ο Σαρμιέντο με σουτ-φωτοβολίδα σημάδεψε το δοκάρι του Σάχα και στο 71’ο Πάρα και πάλι δεν μπόρεσε προ κενής εστίας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή μετά από γύρισμα του Γιαννακόπουλου. Την πρώτη τους επίσημη παρουσία με τα βυσσινί έκανε ο Ντίνο Σέρεμετ κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΛ και ο Μίλτον Μιούλερ που μπήκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις, ενώ για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός ο Νίκος Βλασόπουλος. Στο τέλος του αγώνες οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ δέχτηκαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για την άκρως επιτυχημένη φετινή πορεία που έκλεισε αφήνοντας μια γλυκιά γεύση στο τελευταίο ματς στο Αλκαζάρ.
O Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε το 4-3-3, με τον Σερεμέτ στο τέρμα, τους Νταμπίζα και Ααράμπ στο κέντρο της άμυνας και τους Κατσιαρό και Μπουκουβάλα να αγωνίζονται στα δύο άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Στη μεσαία γραμμή, κινούνταν οι Ιγκλέσιας (κέντρο), Σαρμιέντο (αριστερά) και Βλασόπουλος (δεξιά), ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Πάρα (αριστερά ), Γιαννακόπουλος (δεξιά) και Τσίγκας (κορυφή).
Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε σύστημα 4-4-2 με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια, τους Μαϊστόροβιτς και Αλεξόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τους Κουτρομάνο-Γεωργέα στα δύο άκρα (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, Ενσαλίβα και Πελετιέρι είχαν ρόλο αμυντικών χαφ, ενώ Χετεμάι και Σκόκο κάλυψαν τις δύο πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Τέλος, το δίδυμο της επίθεσης συνέθεσαν οι Τζιμπούρ και Μπλάνκο.

Η ΠΑΕ Λάρισα τιμώρήθηκε για τα υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της με χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
«Θεωρώ ότι σήμερα ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας σε όλο το ματς. Και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μου είχε τις ευκαιρίες. Ακόμη και στην επανάληψη η ΑΕΚ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά εμείς ήμασταν πιο επικίνδυνοι σε κάθε επίθεση, δημιουργήσαμε και χάσαμε πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουμε το ματς, Από τα δύο ματς με ΑΕΚ πήραμε μόνο έναν βαθμό αν και πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και θεωρώ ότι ο ένας βαθμόςπου κατακτήσαμε μας αδικεί πάρα πολύ. Όλοι φυσικά κρινόμαστε από το αποτέλεσμα αλλά αν δούμε όλα τα ματς, μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ευχηθώ σε κάποια παιδιά που ήταν το τελευταίο τους παιχνίδι καλή συνέχεια και τους ευχαριστούμε για όσα έδωσαν στην ομάδα. Εμείς πλέον έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, μιας και ο χρόνος δεν είναι αρκετός και θα πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα. Θέλουμε να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια τα πλέι οφ και το ξαναλέω ότι θεωρώ ότι ο ένας βαθμός που έχουμε ως τώρα στη συγκομιδή μας είναι λίγος. Έχουμε πολλές απουσίες και για το τελευταίο παιχνίδι και έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε και πάλι παίκτες νεαρούς σε ηλικία», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ και ακολούθως δέχτηκε τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.
-Από τον Σέρεμετ είστε ικανοποιημένος;
«Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά. Τον Σέρεμετ, τον Βλασόπουλο και είναι βέβαιο ότι και στο επόμενο παιχνίδι θα δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά να δείξουν το ταλέντο του».
-Ένα σχόλιο για τη διαιτησία;
«Σίγουρα στα πλέι οφ δεν ήμασταν το «βαρύ» όνομα, αλλά πιστεύω ότι δικαίως έχουμε κάποιο παράπονα. Θα μπορούσε να μας δοθεί ένα πέναλτι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και επίσης μια αποβολή αντιπάλου στο ματς με τον Παναθηναϊκό».
-Τι έχετε να πείτε για τον κόσμο;
«Ο κόσμος μας αποθέωσε γιατί η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είχε σήμερα ως κίνητρο για να φτάσει τη νίκη την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λίγκ, εμείς όμως θέλαμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας για τη βοήθεια που μας πρόσφερε όλη τη χρονιά. Πιστεύω ότι στο τέλος έφυγαν τουλάχιστον. Αυτό που έχω να τους υποσχεθώ είναι ότι και τη νέα χρονιά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή ομάδα, γιατί και φέτος η καλή ομάδα έκανε την διαφορά και όχι μόνο οι καλοί παίκτες».
-Υπάρχουν δηλώσεις του προκατόχου σας στον πάγκο της ΑΕΛ, Γιώργου Δώνη, ότι ήσασταν τυχερός που βρήκατε μια ομάδα έτοιμη και ότι η φετινή που έφτασε στην πεντάδα ήταν ουσιαστικά ίδια με την περσινή
«Είδατε εσείς καμία ομάδα να έχει την ίδια αγωνιστική παρουσία με την περσινή; Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι κάθε ομάδα είναι ξεχωριστή, όπως και ότι ο κάθε προπονητής βάζει σε μια ομάδα δικά του στοιχεία. Δηλαδή εγώ μπορώ να πω ότι ο ΑΠΟΕΛ που πήρε φέτος το πρωτάθλημα είναι ίδια ομάδα;»
-Χθες πήγατε στη Ρουμανία. Ποιον ποδοσφαιριστή παρακολουθήσατε;
«Όντως βρέθηκα στη Ρουμανία και παρακολούθησα την αναμέτρηση της Ραπίντ με την Κραϊόβα και είδα κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές. Μακάρι να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιους εξ αυτών. Παράλληλα θα συζητήσω με τον Κοσίριν μιας και θέλαμε να τον δούμε και αυτή την εβδομάδα που οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, αλλά η ομάδα του δεν επέτρεψε την παράταση της παραμονής του. Ίσως καταφέρουμε να τον δούμε σε κάποιον αγώνα με την ομάδα του. Δεν προβλέπεται να κάνω κάποιο ταξίδι εντός της εβδομάδας ίσως όμως να πάει ο συνεργάτης μου για να δει κάποια παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση θα συζητήσουμε μαζί του στο ξενοδοχείο απόψε».
-Αναφέρατε πριν ότι το σημερινό ματς ήταν το τελευταίο για κάποιους παίκτες. Ποιους εννοούσατε;
«Για τον Μαρσέλο Σαρμιέντο ήταν το τελευταίο ματς, ενώ είναι γνωστό ότι ο Ζουράφσκι έκλεισε σε άλλη ομάδα. Βέβαια αυτό που θα πρέπει να επισημάνω είναι ότι το ρόστερ μας θα αλλάξει αρκετά αν κι αυτό δεν είναι και το καλύτερο. Οι πολλές αλλαγές δεν ξέρουμε πόσο θα μας βοηθήσουν αλλά παράλληλα δεν προβληματίζομαι για την γρήγορη έναρξη. Είμαστε επαγγελματίες και δεν μπορούμε να μένουμε μακριά από το γήπεδο».
Τέλος αποκάλυψε ότι η ΑΕΛ θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και ότι εντός της εβδομάδας θα κλείσει και το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και μία σειρά από φιλικά παιχνίδια

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων