2008-09 : Play Off 4η : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-1

Play Off 4η  : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-1

20 Μαΐου 2009

Scorers: 68' Μουν

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τόμισλαβ Βράνιτς, Ναΐμ Ααράμπ, Νίκος Νταμπίζας, Στέλιος Βενετίδης, Κρίστιαν Βέμπερ, Γιώργος Φωτάκης (69′ Σάσα Ιλιτς), Ματίας Ιγκλέσιας (75′ Θανάσης Τσίγκας), Στέλιος Γιαννακόπουλος (81′ Τάσος Κυριάκος), Μαρτσέλο Σαρμιέντο, Φακούντο Πάρα, Ματσέι Ζουράφσκι

Παναθηναϊκός (Χεν Τεν Κάτε): Μάριο Γκαλίνοβιτς, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος , Μπράις Μουν, Ροντρίγκες Γκάμπριελ, Μαρσέλο Μάτος, Γιώργος Καραγκούνης (85′ Ντέιβιντ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (71′ Σίλβα Κλέιτον), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (77′ Χρήστος Μελίσσης), Αντε Ρουκάβινα

Διαιτητής: Κύρκος Δ. (Ηπείρου)
Επόπτες: Τάτσης Δ. (Ηπείρου), Γούκος Δ. (Ηπείρου)
4ος: Ντάκος Μ. (Ξάνθης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3.286

H 4η σερί ήττα και η τελευταία θέση, χωρίς πόντο, στη βαθμολογία των πλέι οφ συνθέτουν μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην παρουσία της ΑΕΛ.
Όπως στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ έτσι και σήμερα στο Αλκαζάρ κόντρα στον Παναθηναϊκό οι «βυσσινί» άξιζαν να πάρουν βαθμούς ή τουλάχιστον βαθμό, ήταν ανώτεροι από τους «πράσινους» στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες, αλλά έφυγαν ηττημένοι με σκορ 1-0, που διαμορφώθηκε από γκολ του Μουν στο 66ο λεπτό. Κυρίως πριν (στο 5’ με τον Ζουράφσκι, στο 51’ με τον Πάρα, στο 54’ και στο 65’ ξανά με τον Πολωνό), αλλά και μετά το γκολ του Παναθηναϊκού (στο 82’ με τον Νταμπίζα) έφτασαν στην… πηγή, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Έμεινε στο τέλος η πίκρα για την ήττα, αλλά και το ιπποτικό χειροκρότημα της πλειοψηφίας των οπαδών της ΑΕΛ που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ.


Δηλώσεις

Νταμπίζας:
«Δεν νοείται για εμένα ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα της ΑΕΛ στο στήθος, να αποδοκιμάζεται επειδή δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ. Όσο φοράει τη φανέλα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και την τιμάει, είναι απαράδεκτο να τον βρίζουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο Φωτάκη για τα τρία χρόνια της προσπάθειας, της διάθεσης, το ίδρωμα της φανέλας. Ένα παιδί που βοήθησε τα μέγιστα χωρίς να να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Ενας καλός άνθρωπος, ένας άριστος επαγγελματίας», τόνισε αρχικά ο Νταμπίζας και κατέληξε αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι: «Βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, δεν δικαιούμασταν να χάσουμε. Μπορούσαμε να είχαμε βάλει νωρίτερα γκολ, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να τα έχεις όλα».

Η ΠΑΕ Λάρισα τιμωρήθηκε για τα υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της με χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δηλώσεις 

Ουζουνίδης:
«Σήμερα δεν μπορώ να πω ότι τα παιδιά δεν προσπάθησαν. Τους αδικεί το αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση ο αντίπαλος δεν ήταν καλύτερος από μας. Δυστυχώς εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις να φτάσουμε στο γκολ, δεν το πετύχαμε και στην αντεπίθεση το έκαναν οι αντίπαλοί μας. Την προηγούμενη Κυριακή υπήρχαν κάποια παράπονα για την προσπάθεια ορισμένων παικτών κυρίως αλλά σήμερα δεν μπορούμε να πούμε κάτι ανάλογο. Εμείς πλέον θα δούμε με διαφορετικό μάτι τα δύο παιχνίδια που απομένουν και πιθανόν θα δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής, θέλοντας όμως να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια αυτή τη διαδικασία. Δεν μας τιμά ότι δεν πήραμε αλλά θεωρώ ότι με ΑΕΚ και σήμερα δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε με βάση την απόδοσή μας στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:
-Γιατί χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που είναι γνωστό ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα;
«Αυτό που είπα και πριν είναι ότι θέλαμε να πάρουμε βαθμούς και γι’ αυτό το λόγο ήθελα και σήμερα αλλά και την Κυριακή να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί».
-Τι συνέβη μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Νταμπίζα;
«Είχαμε πει ότι θα είμαστε η ομάδα με τους λιγότερους κραδασμούς σε περίπτωση αποτυχίας στα πλέι οφ, αλλά συνέβη το αντίθετο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν οι παίκτες μετά από την μεγάλη προσπάθεια μίας ολόκληρης χρονιάς που έχουν κάνει οι παίκτες να έχουμε αυτή την εικόνα. Ναι μεν μπορεί να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες αλλά ιδίως σήμερα δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για την παρουσία τους. Δέχομαι να υπάρχουν κάποιες αποδοκιμασίας όταν δεν υπάρχει η ανάλογη προσπάθεια αλλά σήμερα κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Είναι αδιάνόητο να συμβαίνει απέναντι στον Γιώργο, έναν παίκτη που έχει προσφέρει στην ομάδα και πάντα είτε ήταν καλός είτε όχι έδινε το 100%.»
-Θεωρείτε ότι για τη φετινή ΑΕΛ, η 5η θέση ήταν το ταβάνι της;
«Ναι θεωρώ ότι αυτό ήταν το ταβάνι μας. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε φτάσει ψηλά. Περίμενα ότι θα είχαμε πολύ καλύτερη παρουσία από πλευράς αποτελεσμάτων στα πλέι οφ. Το ματς με την ΑΕΚ και το σημερινό δεν ήταν παιχνίδια για να χαθούν».
-Άρα γι’ αυτό προχωρά η ομάδα σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της;
«Όταν μία ομάδα πάει καλά είναι λογικό οι παίκτες να διεκδικούν περισσότερα. Όχι όμως να τους κατηγορούμε γι’ αυτό από τη στιγμή που έχουν καλύτερες προσφορές. Το αν κάποιοι παραμείνουν ή όχι εξαρτάται από τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας συνολικά».
-Ο Πηλαδάκης είπε ότι αυτούς που θέλουμε τους κρατάμε, άρα τους υπόλοιπους δεν τους θέλουμε;
«Να μην μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι όσο περνούν οι μέρες ρίχνουμε όλο καιμεγαλύτερο βάρος στην προσπάθεια να βρούμε τους αντικαταστάτες. Νομίζω ότι θα φτιάξουμε καλύτερη ομάδα τη νέα χρονιά»
-Για τον Κοσίριν
«Ξέρω τον παίκτη. Είχε πάει άνθρωπος μας να τον δει από κοντά. Περιμένω αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσω οριστικά. Είναι καλός παίκτης. Αν αποκτηθεί ή όχι θα δούμε».
-Πόσο εύκολο είναι να καλυφθούν τα κενά μέχρι τις 22 Ιουνίου που θα ξεκινήσει η προετοιμασία;
«Όλοι που είμαστε στην ομάδα ψάχνουμε και κινούμαστε καλά. Πιστεύω ότι κάποιες περιπτώσεις παικτών σύντομα θα ανακοινωθούν. Δεν μπορείς να έχει το ρόστερ έτοιμο τόσο νωρίς. Πιστεύω ότι θα έρθουνε καλοί παίκτες ίσως και καλύτεροι από αυτούς που έχουμε».
-Μήπως έχει κάνει κακό το γεγονός ότι ασχολούνται με τη μεταγραφολογία;
«Υπάρχει και γίνεται ακόμη καλύτερο από τη στιγμή που δεν πήραμε βαθμούς. Αν παίρναμε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».
-Ποιος πιστεύεται ότι θα βγει δεύτερος;
«Η παρουσία τους δεν ήταν καλή στα ματς που παίξαμε. Δεν έδειξε κάποια ομάδα ότι ήταν καλύτερη από την ΑΕΛ».

Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Αλκαζάρ, φαίνεται πως τα νεύρα στους πράσινους είναι ιδιαίτερα... τεντωμένα, καθώς μετά τη λήξη του αγώνα οι Ρουκάβινα και Γκαλίνοβιτς είχαν έντονο διάλογο μεταξύ τους!
Οι δύο Κροάτες πηγαίνοντας προς τη φυσούνα - για άγνωστο λόγο - είχαν έναν έντονο διαπληκτισμό, χωρίς πάντως τα πνεύματα να οξυνθούν ιδιαίτερα...


Ακόμα χειρότερα ήταν τα πράγματα στο "στρατόπεδο" της ΑΕΛ, καθώς παραλίγο ο Νίκος Νταμπίζας να έρθει στα χέρια (!) με οπαδούς της Λάρισας, οι οποίοι τον έβριζαν και τον αποδοκίμαζαν... Ο αρχηγός των βυσσινί κινήθηκε απειλητικά προς την κερκίδα, αλλά τον συγκράτησαν οι Μαρσέλο Σαρμιέντο και Φακούντο Πάρα.
Ολα ξεκίνησαν από μια μερίδα οπαδών της Λάρισας που ξεκίνησε να βρίζει τον Φωτάκη, εξαιτίας της φημολογίας που υπάρχει πως έχει υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Ο Νταμπίζας πήγε να τον υπερασπιστεί και εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια...τόνισε μεταξύ άλλων ο έμπειρος άσος, ο οποίος λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με ορισμένους οπαδούς!

Τους λόγους για τους οποίους δεν έδωσαν το παρόν στις εξέδρες του Αλκαζάρ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό εξήγησε ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Λάρισας, «Monsters», με ανακοίνωση που εξέδωσαν

Αναλυτικά, οι εννέα λόγοι των "Monsters" που δε βρέθηκαν στο γήπεδο:

• Γιατί δεν δέχεται καμιάς απόχρωσης αντίπαλους ποδοσφαιριστές να τραμπουκίζουν φιλάθλους μας στην πόλη μας με την ανοχή διοικητικών.
• Γιατί δεν δέχεται την νοοτροπία ραγιαδισμού μέσα στο σπίτι μας, στην έδρα μας με κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον με αντιπάλους που απροκάλυπτα δεν μας σεβάστηκαν και χρησιμοποίησαν κάθε μέσο να μας μειώσουν.
• Γιατί δεν δέχεται να παγιδεύεται αναγκασμένος να ανεχτεί μπράβους, τραμπούκους οπαδούς προσκλήσεων που εκμεταλλεύτηκαν την ανεπάρκεια της διοίκησής μας αλλά και τις ανεξήγητες διευκολύνσεις από μέλη της οικογένειας της Α.Ε.Λ.
• Γιατί δεν δέχεται να μην τηρούνται οι συμφωνίες για παραχώρηση κερκίδας σε αντίπαλους οπαδούς, δίνοντας η ομάδα μας την εντύπωση πως τσαλακώνει μόνη της την αξιοπρέπειά της.
• Γιατί δεν δέχεται τις προκλήσεις και ύβρεις μισθωμένων ξενόφερτων σεκιουριτάδων που φυγαδεύονται μετά τα αίσχη τους με την ανοχή των υπαλλήλων της ΠΑΕ.
• Γιατί δεν δέχεται την διοικητική απουσία στην κατάχρηση εξουσίας της αστυνομίας που χρησιμοποιώντας παραπλανητικά τους τύπους κυνηγά και στοχοποιεί ακόμα και μέλη του συνδέσμου που προσπαθούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ταραχών.
• Γιατί δεν δέχεται την διοικητική απόσταση στο φλέγον πρόβλημα της στοχοποίησης των οργανωμένων που διώκονται χωρίς πραγματικά περιστατικά μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
• Γιατί δεν δέχεται τις συμφωνίες με άλλες διοικήσεις για μη ανταλλαγές εισιτηρίων από τη στιγμή που όλες μας οι εκδρομές ήταν άψογες και στήριξαν την ομάδα μας χωρίς προβλήματα.
• Γιατί δεν δέχεται να βάζει σε κίνδυνο την ελευθερία των μελών του και των υπόλοιπων φιλάθλων απέναντι σε περίεργες τακτικές…


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων