2008-09 : Play Off 3η : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 3-1

Play Off 3η  : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 3-1

17 Μαΐου 2009

Scorers: 10' Σαλπιγγίδης, 25' Καραγκούνης, 73' Ρουκαβίνα - 54' Μετίν

Παναθηναϊκός (Χεν Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Φεράρι, Ααράμπ, Ιγκλέσιας, Ιλιτς, Φωτάκης, Τουμέρ Μετίν, Πάρα, Ζουράφσκι.

Διαιτητής: Σταθόπουλος Γ. (Αχαΐας)
Επόπτες: Μπαλτάς Χ. (Αχαΐας), Σωτηρόπουλος Χ. (Αχαΐας)
4ος: Κατσιδώνης Ε. (Δωδ/νήσου)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 9.727

Την ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League μια ΑΕΛ με αρκετές απουσίες και αλλαγές στην ενδεκάδα της. Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, αφού οι «βυσσινί» βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 μόλις στο πρώτο 25λεπτο. Παρά την αρνητική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, όμως, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη. Επανήλθαν βελτιωμένοι στο β’ ημίχρονο, μείωσαν με κεφαλιά του Μετίν στο 54’ και μέχρι το γκολ του Ρουκάβινα στο 73’ παρέμεναν «ζωντανοί» στο παιχνίδι «καρδιοχτυπώντας» τους «πράσινους». Είχαν, μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία στο 64’ να ισοφαρίσουν με τον Φωτάκη, μια φάση που θα μπορούσε να είχε αλλάξει την εικόνα του αγώνα.
Ο Χενκ τεν Κάτε παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1. Μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς η άμυνα αποτελούνταν από τους Μουν, Σπυρόπουλο, Βύντρα και Σαριέγκι. Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνης (αντί του τιμωρημένου Σιμάο) οι αμυντικοί μέσοι, με τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά, τον Γκάμπριελ δεξιά και τον Ρουκάβινα πίσω από τον Σαλπιγγίδη.
Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης, παρέταξε τη Λάρισα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το 4-3-3 είχε τους Μπουκουβάλα, Κατσιαρό, Ααράμπ και Φεράρι στην άμυνα (στον πάγκο οι Βέμπερ, Νταμπίζας, στη... Λάρισα ο Κώτσιος σε σχέση με το ματς με τον «δικέφαλο»), τους Ιγκλέσιας, Φωτάκη και Ιλιτς στη μεσαία γραμμή και τους Πάρα, Τουμέρ Μετίν και Ζουράφσκι στην επίθεση.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Χωρίς, βέβαια, να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, οι παίκτες του έδειξαν εμφανώς μεγαλύτερη διάθεση, έτρεξαν, κάλυψαν χώρους και είχαν καλύτερη κυκλοφορία. Ανέλαβαν εξαρχής τα ηνία, κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ και προηγήθηκαν μόλις στο 10’ με κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, ενώ είχαν απειλήσει και στο 6’ με τον Καραγκούνη. Παρά το γρήγορο προβάδισμα, δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, δημιουργώντας δύο καλές φάσεις (16’ Σαλπιγγίδης, 22’ Καραγκούνης), πριν φτάσουν στο 2-0 με φάουλ του Καραγκούνη στο 25’. Και πάλι συνέχισαν σαν να είναι το σκορ ισόπαλο, περιόρισαν την ΑΕΛ και είχαν άλλες δύο ευκαιρίες με τους Καραγκούνη (40’) και Χριστοδουλόπουλο (44’). Στο ίδιο διάστημα, η Λάρισα έδειξε αμυντικά προβλήματα (ιδίως στα στημένα) και δεν κατάφερε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο τις επιθετικές αρετές της. Οι παίκτες της «έκρυψαν» την μπάλα στο 15’ (με την ευκαιρία του Φωτάκη), αλλά ουσιαστικά άλλη φορά δεν απείλησαν (μιας και ο Μουν έδωσε τη λύση στο 28’), παρά τις προσπάθειες που έκαναν για να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Γκαλίνοβιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα έδειξε πιο επιθετικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα στο πρώτο 10λεπτο ο ρυθμός να ανέβει. Οι δύο ομάδες έχασαν από μία ευκαιρία (49’ Γκάμπριελ, 51’ Τουμέρ) και η ΑΕΛ έφτασε στο γκολ με τον Τουμέρ στο 54’. Αμέσως ο Ουζουνίδης «φρέσκαρε» τη μεσοεπιθετική λειτουργία της Λάρισας, με τον Σαρμιέντο αντί του Ιγκλέσιας και τον Γιαννακόπουλο (αποδοκιμάζονταν σε κάθε του επαφή με την μπάλα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού) αντί του Ιλιτς. Ο Stelios πήγε στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Τούρκο να οπισθοχωρεί στο αριστερό της μεσαίας γραμμής. Η Λάρισα κέρδισε το χώρο του κέντρου και αφού δεν δέχθηκε γκολ από τον Σπυρόπουλο στο 55’, έχασε δύο ευκαιρίες με τους Τουμέρ (60’) και Φωτάκη (64’).
Βλέποντας τη μάχη του κέντρου να χάνεται, ο Τεν Κάτε έκανε διπλή διορθωτική κίνηση στο 67’. Εβαλε τον Μάτος δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Νίνη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, αποσύροντας τους Γκάμπριελ και Καραγκούνη (απόρησε και έδειξε δυσφορία για την αλλαγή του, γεγονός που ενόχλησε τον Τεν Κάτε στον πάγκο). Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε την κατάσταση, βγήκε με νέα πνοή μπροστά, απείλησε στο 69’ με τον Μάτος και έφτασε στο 3-1 με τον Ρουκάβινα στο 73’. Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε, καθώς οι «πράσινοι» έλεγξαν το ρυθμό στη συνέχεια, ενώ η ΑΕΛ, παρά τις προσπάθειές της, δεν κατάφερε να αντιδράσει (έχασε και τον Τουμέρ λόγω τραυματισμού). Πάρα (84') και Κλέιτον (καθυστερήσεις) έχασαν από μία ευκαιρία, αλλά το 3-1 δεν άλλαξε.


Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
«Δεχτήκαμε δύο πολύ εύκολα γκολ και ήταν φυσικό από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός, χωρίς να πιεστεί να ελέγχει το ματς. Εμείς ίσως πιστεύουμε ότι με την είσοδό μας στα πλέι οφ τελείωσε η δουλειά μας, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν προσπαθούμε στο αμυντικό κομμάτι. Στα τελευταία 5 ματς του πρωταθλήματος δεν δεχτήκαμε ούτε ένα γκολ, ενώ σε τρία ματς πλέι οφ έχουμε ήδη δεχτεί 8. Αυτό κάτι σημαίνει. Έχουμε κακή συγκέντρωση και δεν δείχνουμε διάθεση να τρέξουμε. Μας ενδιαφέρει να τρέξουμε μόνο όταν έχουμε τη μπάλα στην κατοχή μας. Όταν χάνεις τις μονομαχίες, όμως, δεν είναι εύκολο. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια παρότι μας δόθηκε ευκαιρία στο 2-1, να ισοφαρίσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε στα δύο επόμενα ματς στην έδρα μας να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη βοήθεια που μας προσέφερε όλη τη χρονιά, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και κερδίζοντας. Το ματς της Τετάρτης θα είναι διαφορετικό. Η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη από σήμερα», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αναφορικά με την εικόνα της ομάδας πρόσθεσε πως «κατά κάποιο τρόπο δικαιολογούνται. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις στο γήπεδο χωρίς στόχο και να δίνεις το 100%. Όμως, αυτό που τους είπα είναι ότι πρέπει να σεβαστούν και τον εαυτό τους και την ομάδα».
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:
-Σκοπεύετε να δώσετε ευκαιρίες σε άλλους παίκτες στα προσεχή παιχνίδια;
«Θα αλλάξουν αρκετοί παίκτες στην ομάδα ενόψει της νέας σεζόν, είναι κοινό μυστικό αυτό. Κάποιοι έχουν συμφωνήσει με άλλες ομάδες. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι μπορώ να βάλω παίκτες που θα τους έχω και την άλλη χρονιά. Έχουμε επικεντρωθεί μαζί με τη διοίκηση στην προσπάθεια να ενισχύσουμε την ομάδα, αλλά θα φύγουν παίκτες που ήταν στηρίγματα της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να δώσω ευκαιρίες γιατί δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες – εκτός αυτών που αγωνίζονται – που θα μείνουν και τη νέα χρονιά».
-Είστε ευχαριστημένος από την παρουσία των νεαρών παικτών;
«Η παρουσία του Ναϊμ ήταν το μόνο θετικό στοιχείο στο σημερινό παιχνίδι. Ξέρουμε τις ικανότητές του. Σίγουρα, του χρόνου θα διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις θέση στη βασική ενδεκάδα».

19/5/2009 Ανακοίνωση Monsters
"Ο σύνδεσμος εκτιμώντας και εξετάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα γεγονότα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αλλά και όσα ακολούθησαν την επόμενη αυτού και αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο την απόσταση της αντίληψης για εξαιρετικά σοβαρά θέματα με τους διοικητικούς χειρισμούς της ΠΑΕ , όσο και την ανεξήγητη καταδίωξη ακόμα και σε αγώνες με ανάξια λόγου περιστατικά από την αστυνομία, αποφάσισε με σκοπό να δημοσιοποιήσει τα προβλήματα αλλά και να προστατέψει τα μέλη του από απρόβλεπτες παγίδες, να απέχει αρχικά από τον αγώνα της Τετάρτης. Πρόθεση και απαίτηση μας είναι να μείνει η θύρα 8 άδεια και ζητάμε τη συμπαράσταση και τη σύμπραξη όλων. Αύριο μετά τις έξι θα γίνεται ενημέρωση στα γραφεία του συνδέσμου για κάθε ενδιαφερόμενο. Επίσης άμεσα τις επόμενες μέρες θα αναλυθούν με κάθε λεπτομέρεια οι θέσεις μας και οι ενστάσεις μας".


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων