2020-21 : Play Out 5η : ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1

Play Out 5η : ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Scorer: 33' Ντε Γκουζμάν

Αποβολή: 84' Γιαννούλης

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Στίφλερ, Μιλοσάβλιεβιτς (65' Γλυνός), Ντουρμισάι (78' Μουκαντζό), Μπεν-Χατίρα (55' Πινακάς), Γιακιμόβσκι, Τσόσιτς, Μπέρτος (77' Καρανίκας), Μαξιμένκο, Ακούνια, Νικολιάς (55' Κολομπίνο).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Σακόρ (81’ Στάρτζεον), Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Γιάννου (87’ Βαφέας), Σαρδινέρο (81’ Σολίς), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (90’+7’ Ουές), Κοροβέσης.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Επόπτες: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)
4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
VAR: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)
AVAR: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)

Γήπεδο: Αλκαζάρ 
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19.

Με μόλις μία εντός έδρας νίκη σε 15 έως τώρα ματς ήταν άκρως επικίνδυνο να παίζεις το ματς της χρονιάς στο γήπεδό σου…
Αυτό λοιπόν συνέβη στην ΑΕΛ, που χάνοντας σήμερα στο στάδιο Αλκαζάρ από τον ΟΦΗ, απλά επιβεβαίωσε ότι δεν μπορούσε να φτάσει στο όνειρο και πλέον για να μην υποβιβαστεί θα πρέπει να κερδίσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με τον ΝΠΣ Βόλος και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά παράλληλα θέλει να μην κερδίσουν κανένα από τα ματς που απομένουν Παναιτωλικός και ΟΦΗ, ελπίζοντας δηλαδή να φτάσει αυτή στους 30 βαθμούς και να μην ισοβαθμήσει με κάποια άλλη ομάδα μιας και δεν «έχει» τις ισοβαθμίες, έχοντας ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και, μάλιστα, έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Τόσο, όμως, στο σουτ του Άντριαν Σαρδινέρο (7’) όσο και σε αυτό του Ντε Γκουζμάν (9’), ο Γκέργκελι Νάγκι φώναξε «παρών».
Η ΑΕΛ ισορρόπησε, με τον Φιορίν Ντουρμισάι να «σπαταλά» την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 15’. Βαγιεμπάχ Σακόρ και Ντε Γκουζμάν συνεργάστηκαν υπέροχα στο ημίωρο, αλλά ο τελικός αποδέκτης, Νίκος Μαρινάκης, λειτούργησε ως… αμυντικός, με τον ΟΦΗ να χάνει νέα ευκαιρία.
Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε στην επόμενη φάση, με τον Κοροβέση να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Ντε Γκουζμάν με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι να πετυχαίνει το 0-1 στο 33’! Το φάουλ του Ματίας Ακούνια «έβγαλε» με τρομερή επέμβαση ο Βάτερμαν στο 41’, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.
ο άγχος ήταν εμφανές στο δεύτερο ημίχρονο. Φάσεις με το σταγονόμετρο, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Σαρδινέρο στο 57’, έπειτα από το γύρισμα του Κοροβέση.
Ο τελευταίος, δυο λεπτά αργότερα, βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής από μαρκάρισμα του Μανώλη Μπέρτου, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να δείχνει αρχικά την άσπρη βούλα, αλλά αφού είδε τη φάση στο βίντεο, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Ο Τζιανλούκα Φέστα πέρασε ό,τι είχε σε επιθετικό στο χορτάρι, όμως οι «βυσσινί» δεν μπορούσαν να φτάσουν στην εστία του Βάτερμαν.
Κι όταν το έκαναν, όπως στο 76ο και 79ο λεπτό, δεν βρήκαν δίχτυα (Ακούνια εις διπλούν). Η αποβολή του Κώστα Γιαννούλη με απευθείας κόκκινη στο 84’ για πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Σπύρο Γλυνό δεν είχε αντίκρισμα, αφού ο παίκτης της ΑΕΛ δεν μπόρεσε να συνεχίσει.
Τίποτα δεν άλλαξε στα σχεδόν δέκα (!!!) λεπτά των καθυστερήσεων, με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη – στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού – στο Στάδιο Αλκαζάρ επί της ουραγού, πλέον, ΑΕΛ.

πηγή κειμένου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δηλώσεις

Τζιανλούκα Φέστα: 
«Ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι είναι πιο δύσκολη η κατάσταση, αλλά μπορούμε να πάρουμε έξι βαθμούς στα δύο επόμενα παιχνίδια. Θα είναι δύσκολα, αλλά θα παλέψουμε και πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έπρεπε να έχουμε αυτή την προσέγγιση σε τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ίσως νιώσαμε πολλή πίεση. Επέλεξα κάποιους έμπειρους παίκτες για να αποφύγουμε αυτού του είδους τις καταστάσεις, αλλά δεν παίξαμε, δεν προσπαθήσαμε… Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνιστήκαμε καλύτερα, με πιο πολύ πάθος και μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία, αλλά δεν ήταν αρκετό για να κερδίσουμε».

Αλέξανδρος Νικολιάς: 
«Ήταν το πιο καθοριστικό παιχνίδι, δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Τέτοια ματς τα κερδίζεις στο γήπεδο, τους βάζεις από κάτω και παίρνεις κεφάλι για την υπόθεση της παραμονής. Δεν το καταφέραμε και τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Είναι δύσκολο για μας, για την ομάδα και την πόλη. Μένουν δύο παιχνίδια, θα παλέψουμε ότι πιθανότητες έχουμε. Τα άλλα αποτελέσματα δεν μας ευνόησαν, όπως παρατηρούμε και τις τελευταίες αγωνιστικές και όσες ελπίδες έχουμε θα τις διεκδικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια».

Μανώλης Μπέρτος: 
«Ήταν ένα παιχνίδι τελικός για μας και τον ΟΦΗ, όποιος θα έκανε το λάθος θα έχανε και το παιχνίδι. Ήμασταν καλοί σε γενικές γραμμές, τώρα τι να λέμε… Ότι έγινε, έγινε… Έχουμε δώσει τα πάντα ως ομάδα και θα το δείτε και στη συνέχεια. Προσπαθούμε να παίρνουμε τις νίκες σε κάθε ματς, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα, όχι αγωνιστικά. Βλέπετε, άλλες ομάδες… Βοηθά ο ένας τον άλλον. Εμείς είμαστε μόνοι μας, όπως λέει και ο πρόεδρος μας! Εντάξει, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Συνεχίζουμε, εμείς είμαστε υπεύθυνοι που φέραμε την ομάδα εδώ που βρίσκεται. Σηκώνουμε το κεφάλι, δουλεύουμε καθημερινά, έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και από εκεί και πέρα στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων