2020-21 : Play Out 2η : ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-1

Play Out 2η : ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-1

Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Scorers: 44' Ντουρμισάι - 50' Βέργος

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Χουσίνο (46’ Ηλιάδης), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόφσκι (85’ Τσότσιτς), Ντουρμισάι (85’ Νούνιτς), Μπεν Χατίρα (88’ Γκράουρ),  Πινακάς (67’ Μουκάντζο), Ακούνια.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Τσιγγάρας (79’ Μεντίνα), Εντινγκά (85’ Ντάλσιο), Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (85’ Μανθάτης), Αριγίμπι (73’ Μαλής), Βέργος.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Επόπτες: Βασίλειος Νικολακάκης (Έβρου), Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)
VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
AVAR: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19.

Χωρίς νικητή (1-1) ολοκληρώθηκε το ματς «ζωής και θανάτου» στο Αλκαζάρ, ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό, για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.

Οι γηπεδούχοι, αφού έχασαν πέναλτι στο 9΄ με τον Πινακά, προηγήθηκαν στο 44΄ με τον Ντουρμισάι, αλλά ο Βέργος ισοφάρισε στο 50΄ και κράτησε τα «καναρίνια» ένα βαθμό πάνω από τη σημερινή αντίπαλό τους, που παραμένει στην τελευταία θέση.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρωτοβουλία και να κερδίζουν πέναλτι μόλις στο 9ο λεπτό, σε χέρι του Καρασαλίδη. Ο Πινακάς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κνετ έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Το χαμένο πέναλτι «χάλασε» την ψυχολογία των «βυσσινί» και ο Παναιτωλικός σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο 30΄ ο Βέργος μετά από εξαιρετική ενέργεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, γιατί ο σκόρερ ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κνετ εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Μπεν-Χατίρα.

Τελικά, η ΑΕΛ πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, με σκόρερ (για άλλη μία φορά) τον Φιορίν Ντουρμισάι. Ο διεθνής επιθετικός υποδέχθηκε στο 44΄ τη μπάλα μετά από πλάγιο άουτ, γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Κνετ, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Στο β΄ μέρος τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν εκ νέου, αφού ο Παναιτωλικός ισοφάρισε πολύ γρήγορα. Ο Βέργος στο 50΄ αξιοποίησε την ωραία μπαλιά του Μεντόσα και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Νάγκι, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να φτάσουν σε ολική ανατροπή στο 60΄, όταν ο Μεντόσα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το γύρισμά του έδιωξε ο Γιακιμόβσκι.

Στο δίλεπτο 70΄-71΄ η ΑΕΛ «άγγιξε» τρεις φορές το γκολ. Πρώτα με τον Ακούνια, στην κοντινή προβολή του οποίου πρόλαβε ο Τσιγγάρας να βάλει την κόντρα και να παραχωρήσει το κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του Μπέρτου από το ημικύκλιο της περιοχής βρήκε σε αμυνόμενο και «έξυσε» το δεξί δοκάρι του Κνετ, για να λήξει η... πολιορκία με άστοχη κεφαλιά του Ακούνια από καλή θέση. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 81΄ για κράτημα του Μουκάντζο από τον Τσότσαλιτς, αλλά διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση, για να ολοκληρωθεί το ματς με μία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 89΄, με κεφαλιά του Βέργου που μπλόκαρε ο Νάγκι.

"πηγή κειμένου: ΑΠΕ ΜΠΕ"

Δηλώσεις

Τζιανλούκα Φέστα: 
"Προσπαθήσαμε και κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε, είχαμε πολλές ευκαιρίες, όμως θα μπορούσαμε και να χάσουμε, γιατί στο τέλος είχε και ο Παναιτωλικός κάποιες ευκαιρίες. Γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, πρέπει να κάνουμε άλλη μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας. Η ομάδα δουλεύει σκληρά, έγιναν κάποια λάθη, αλλά έχω ακόμα μεγάλη πίστη στην ΑΕΛ".

Μανώλης Μπέρτος:
"Ήταν μια άτυχη στιγμή το γκολ που δεχθήκαμε από τον Παναιτωλικό. Δεν δεχθήκαμε μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο. Χάσαμε και ένα πέναλτι. Παλέψαμε μέχρι το τέλος του αγώνα και ήμασταν άτυχοι. Το πέναλτι ήταν σε κομβικό σημείο, αλλά πετύχαμε ένα γκολ και προσπαθήσαμε".

Θεοχάρης Ηλιάδης:
"Βάση εικόνας δικαιούμασταν τη νίκη, μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, χάσαμε το πέναλτι, πιέσαμε και σκοράραμε σε ένα καλό σημείο. Στο δεύτερο μέρος πέρα από το γκολ που δεχθήκαμε, ο αντίπαλος είχε άλλη μια καλή φάση σε αντίθεση με μας που είχαμε αρκετές καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Κρατάμε την καλή εμφάνιση για τα επόμενα πέντε παιχνίδια, τα οποία είναι όλα τελικοί για μας". 
Για το χαμένο πέναλτι: 
"Καλό είναι να σκοράρεις στην αρχή ενός αγώνα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καταφέραμε να σκοράρουμε στη συνέχεια, επομένως είναι το ίδιο πράγμα".
Για τη συνέχεια: 
"Έχουμε το επόμενο παιχνίδι, θα κοιτάξουμε μόνο τη νίκη. Από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε, τουλάχιστον δεν χάσαμε". 










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων