2020-21 : 3η : ΑΕΛ - ΠΑΟ

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Scorers: 87' Πινακάς - 26' Μακέντα

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72' Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77' Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σετσέροβιτς (72' Γκαζάλ), Μιλοσάβλιεβιτς (72' Πινακάς), Τόρζε, Τρούγιτς (57' Πλατέλλας), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Χουάνκαρ (75' Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Μπουζούκης (89' Σερπέζης), Καρλίτος (92' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (89' Χατζηγιοβάννης), Μακέντα (75' Σαβιέρ).

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών) 
Επόπτες: Μιχαήλ Δημόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής), Απτόσογλου (Αθηνών) 
4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών) 
VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας) 
ΑVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19 

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι στο Στάδιο Αλκαζάρ κι ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, ο Δημήτρης Πινακάς είχε αντίθετη άποψη και κράτησε όρθια την ΑΕΛ ισοφαρίζοντας σε 1 – 1!

Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε στους «βυσσινί» τον βαθμό της ισοπαλίας που είναι και ο πρώτος στο φετινό πρωτάθλημα της Super League με το τελικό 1 – 1 απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League, με τους «βυσσινί» να επιστρέφουν μετά από δέκα χρόνια στο «θρυλικό» Αλκαζάρ!

Παιχνίδι με λιγοστές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν αυτό ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναθηναϊκό, με το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας στο φινάλε του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε στο 26′ με τον Φεντερίκο Μακέντα μετά από συνδυασμό των παικτών του Παναθηναϊκού έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ.

Οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε μεγάλο βαθμό τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, Διούδη με τις ευκαιρίες των Τόρζε (37′) και Μιλοσάβλιεβιτς (65′) να είναι οι πιο σημαντικές στο ματς.

Ωστόσο, πλησιάζοντας προς το φινάλε, ο Δημήτρης Πινακάς ήταν αυτός που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ΑΕΛ και συγκεκριμένα στο 87′ με τη κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής και στο δεύτερο δοκάρι από την εξαιρετική σέντρα του Γκάμπριελ Τόρζε!




Δηλώσεις

Γρηγορίου:
Όταν ισοφαρίζεις το ματς και δείχνεις διάθεση δεν γίνεται να μην είσαι ικανοποιημένος. Κατέθεσαν την ψυχή τους όλοι οι παίκτες. Πιέσαμε ψηλά όλοι. Αισιοδοξώ για το μέλλον. Είδαμε πως οι Χουανκάρ και Καρλίτος αριστερά είχαν αδυναμίες και λειτουργήσαμε ανάλογα.
Το λόγο που ξέσπασε στους πανηγυρισμούς: Ήταν ένα ξέσπασμα γιατί θα ήταν άδικο να χάναμε το ματς σήμερα.

Πινακάς:
«Μπορούσαμε τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος. Είμαστε μια οικογένεια. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια».

Πλατέλλας:
 «Νομίζω είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε βέβαια να έχουμε δεχθεί και δεύτερο γκολ. Έπειτα όπως πήγαινε το ματς, θέλαμε να πάρουμε έστω έναν βαθμό».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόσο θα βοηθήσει την ομάδα του αυτό το αποτέλεσμα: «Παίξαμε με δύο μεγάλες ομάδες τον ΠΑΟΚ και τώρα τον Παναθηναϊκό και είναι σημαντική η ισοπαλία. Μας αιφνιδίασε ο Παναθηναϊκός, αλλά ήμασταν ψύχραιμοι, πιέσαμε κι έτσι όπως ήταν η εικόνα είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Ήμασταν εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή. Κρατήσαμε το ρευστό 0-1 και πήραμε το αποτέλεσμα. Θα μας δώσει τεράστια ψυχολογία για τη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, είναι σημαντικός ο βαθμός, είμαστε καλά ψυχολογικά και προχωράμε, διότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα».
Ο Πλατέλλας ρωτήθηκε και για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός σίγουρα είναι διαφορετικός, η φιλοσοφία του είναι διαφορετική. Μία ομάδα από την αρχή σίγουρα δεν μπορεί να έχει ομοιογένεια. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει τον δρόμο του και θα είναι καλύτερος».
Ο Πλατέλλας, παράλληλα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για την ΑΕΛ, έπαιξε στο Αζερμπαϊτζάν με τη Νέφτσι Μπακού και είπε για την εμπόλεμη κατάσταση με την Αρμενία: «Δυστυχώς έχω μάθει τι έχει γίνει, έχω κρατήσει επαφές με κάποιους φίλους. Κανείς στον κόσμο δεν θέλει πόλεμο. Εύχομαι να σταματήσει γρήγορα αυτό, όλοι είναι άνθρωποι όποια κι αν είναι η χώρα τους. Ειρήνη πάνω απ’ όλα».


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη