28η αγωνιστική 2018-19 : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019


Scorers: 64' Γιακιμόβσκι - 55' Πέλκας

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Γκόϊκοβιτς (29’ λ.τ. Ζίζιτς), Μόρας, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπέρτος (43’ λ.τ. Καρανίκας), Σικάβκα, Νούνιτς, Γιακιμόβσκι (86’ Γκόλιας).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (36’ λ.τ. Γιαννούλης), Σάκχοφ, Ολιβέιρα (79’ Ζαμπά), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λημνιός (84’ Καρέλης), Σφιντέρσκι.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας) 
Επόπτες: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Ψάρρης (Ζακύνθου) 
4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 4.082


Η Α.Ε.Λ. έπαιξε μαχητικά, πήρε ένα πολύτιμο βαθμό (1-1) και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος στο AEL FC Arena.

Έχοντας τη στήριξη από χιλιάδες οπαδούς, η Α.Ε.Λ. έβγαλε πάθος και ψυχή στο παιχνίδι και πήρε ένα βαθμό πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει για να σφραγίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Τα τέρματα σημείωσαν ο Γιακιμόβσκι στο 64' για την Α.Ε.Λ., ενώ νωρίτερα για τον ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ ο Πέλκας στο 55'.

Ο Τζιανλούκα Φέστα, έχοντας ελάχιστες μεσοεπιθετικές επιλογές για μία ακόμη φορά παρέταξε μία «σφιχτή» ομάδα, με τις γραμμές να βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη, προσπαθώντας να μην επιτρέψουν στον αντίπαλό τους να κάνει το παιχνίδι του και να βγάλει επιθέσεις στην εστία της.

Μάλιστα ξεκίνησε την αναμέτρηση με πίεση ιδιαίτερα ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, πίεση που δεν κατάφερε να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεχίζοντας όμως οι παίκτες της να έχουν καλές αλληλοκαλύψεις και να μην επιτρέπουν τους φιλοξενούμενους να φτάνουν εύκολα μπροστά από την εστία του Κρίστινσον.

Ο Ισλανδός κήπερ της ΑΕΛ πάντως όπως χρειάστηκε ήταν εκεί και κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, σ’ ένα πρώτο ημίχρονο που είχε ρυθμό (μετά από καιρό είχε και παλμό στις κερκίδες), αλλά δεν είχε τις μεγάλες φάσεις, κυρίως από την πλευρά της λαρισινής ομάδας.

Στην επανάληψη η Α.Ε.Λ. ξεκίνησε πιο «ζεστά» και στο 51ο λεπτό είχε την πρώτη της καλή στιγμή. Ο Γιακιμόβσκι μετά από εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να πέσει στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν. Ο Πέλκας από τον άξονα και αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της Α.Ε.Λ. έπιασε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνάει από αρκετά πόδια και να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Ισλανού τερματοφύλακα.

Η απάντηση όμως από τους «βυσσινί» ήρθε αμέσως χάρη σε μια υποδειγματική αντεπίθεση. Στο 64′ οι παίκτες της Α.Ε.Λ. άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα και ο Ζίβκοβιτς τροφοδότησε τον Γιακιμόβσκι, ο οποίος από τα αριστερά έπιασε ένα διαγώνιο σουτ με τον Πασχαλάκη να μην αντιδρά και έτσι να γίνεται το 1-1.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ. Στο 88′ το σουτ του Πέλκα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κριστινσον.








#ΑΕΛSTATISTICS#ΠΑΟΚ
1Goals1
1Ασίστ0
5Τελικές Προσπάθειες17
1Σουτ εντός μεγάλης περιοχής3
4Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής11
0Κεφαλιές3
5Αποκρούσεις2
32Επεμβάσεις8
19Κλεψίματα11
15Φάουλ15
2Οφσάιντ0
1Κόρνερ2
25Λάθη35
2/10Γεμίσματα7/38


Δηλώσεις


Φέστα:


«Ήταν πολύ σημαντικό που πήραμε τον ένα βαθμό. Παίξαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αξίζαμε να πάρουμε το βαθμό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Θέλουμε κάποιους βαθμούς ακόμα γιατί δεν έχουμε εξασφαλιστεί ακόμα, αλλά πήραμε ένα χρυσό βαθμό σήμερα».
Συνέντευξη τύπου:
«Είναι ένα πολύ σημαντικός βαθμός ο σημερινός κόντρα σε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι από την αρχή και καταφέραμε να κάνουμε το 1-1 όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Είμαι χαρούμενος με τους παίκτες κι ένα ευχαριστώ σ’ αυτούς που δεν έπαιξαν. Όλοι ήταν συγκεντρωμένοι. Πιστεύω πως χρειαζόμαστε ακόμα 1-2 πόντους για να σωθούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος».
Για τους τραυματισμούς: «Θα μάθουμε αύριο από το ιατρικό τιμ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα».
Για την νίκη του ΟΦΗ: «Δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή ένας βαθμός είναι αρκετός για την παραμονή αυτή τη στιγμή. Είμαστε χαρούμενοι σήμερα για τον έναν βαθμό, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο ματς».



Γιακιμόφσκι:


Για το γκολ που σημείωσε: «Ήθελα να σκοράρω. είδα τον γκολκίπερ στο πρώτο δοκάρι και αποφάσισα να την στείλω στο δεύτερο δοκάρι. Με βοήθησε η τύχη και ήρθε αυτό το γκολ. Ήταν ένα γκολ όλης της ομάδας, ήταν συνολική η προσπάθεια, παλέψαμε 90 λεπτά και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».
Για την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ: «Πήγαμε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα που έχει αποδεδειγμένα ποιότητα. Καταφέραμε να σταθούμε απέναντι σε αυτή την ομάδα και να πάρουμε την ισοπαλία. εμείς θέλουμε και άλλους βαθμούς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πάρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στα δύο τελευταία παιχνίδια που έχουμε».
Για την επόμενη αναμέτρηση της ΑΕΛ με την ΑΕΚ: «Αφού πήραμε βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ που είναι καλύτερη ομάδα, γιατί να μην πάρουμε βαθμό και απέναντι στην ΑΕΚ».



Καρανίκας:


«Θεωρώ ότι τα τελευταία αποτελέσματά μας είναι σημαντικά γιατί εδώ που έχουμε φτάσει παίζει μόνο αυτό ρόλο, οι βαθμοί. Στην ουσία οι τελευταίοι πόντοι μας κρατάνε στη θέση που είμαστε. Δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμα. Παίζουμε τα τελευταία δύο παιχνίδια με άλλους δύο δυνατούς αντιπάλους. Η πόλη και η φανέλα μας είναι μεγάλη και θέλουμε να δείξουμε ότι δεν αξίζει να είμαστε εδώ που είμαστε. Έχουμε καλούς παίκτες και ποιοτικό ρόστερ. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα παιχνίδια που απομένουν».
Οι πρώτες σκέψεις: «Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει εύκολα. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, χάσαμε μέσα στον ΠΑΟΚ με ανατροπή, με μία κόκκινη που δέχτηκα. Μέσα στον Παναθηναικό με δέκα παίκτες πήραμε βαθμό και μόνο μέσα στο Καραισκάκης ηττηθήκαμε εύκολα, όμως δεν είναι τυχαία ότι χάνουμε δύσκολα. Ίσως κάτι γίνεται και σωστά τελικά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε».
Για το σημερινό ματς και τη... μάχη με τους τραυματίες: «Θέλω να αναφερθώ στον Ζίφκοβιτς, ο οποίος έχασε τη γιαγιά του μέσα στην εβδομάδα και μας το έκρυψε και αγωνίστηκε κανονικά στεναχωρημένος. Όλοι μία ομάδα μία οικογένεια, είμαστε μαζί του. Πριν μπούμε στο γήπεδο κάνουμε το σταυρό μας και θέλουμε να έχουμε υγεία. Όλοι αγωνιζόμαστε για τις οικογένειές μας και τα συμβόλαια και αυτό είναι το σημαντικότερο, η υγεία».
Για τον τραυματισμό του Βιειρίνια που φαίνεται σοβαρός: «Θεωρώ ότι ο Βιειρίνια είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες στην Ελλάδα. Ήταν άτυχος και ελπίζω να είναι ότι λιγότερο και να απολαύσει με υγεία τις υπόλοιπες στιγμές της καριέρας του».
Για τις τελευταίες... στροφές του πρωταθλήματος:  «Θεωρώ ότι για να σώσεις την κατηγορία αν δεν κάνεις καλή άμυνα δεν έχεις κάτι να ελπίζεις. Ο ΠΑΟΚ μπορεί σε μία εβδομάδα να είναι πρωταθλητής, όμως 11 παίζαν αυτοί, 11 εμείς. Όλοι μαζί αν παλεύουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή μέρα. Δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ αρκετοί παίκτες. Το πήγαμε στη δύναμη και την ψυχή με τον κόσμο μας και θεωρώ ότι ήμασταν καλά στο ματς. Είναι σημαντικό μία ομάδα να αντιδράει στον πρωταθλητή, στην ουσία, ΠΑΟΚ και γιατί όχι να τον απειλεί κιόλας. Σίγουρα από αυτό παίρνουμε ψυχολογία».
Το σχόλιο για το πρωτάθλημα: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει πολλούς καλούς παίκτες με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στα ντέρμπι επικράτησε και γενικά στις λεπτομέρειες κερδίζονται τα πρωταθλήματα». 

Μόρας:


«Προσπαθήσαμε, όλοι πίστευαν ότι σήμερα ο ΠΑΟΚ θα έρθει εδώ και θα κερδίσει άνετα και από δηλώσεις άλλων παικτών λέγανε ότι δεν είναι και η πιο δύσκολη ομάδα η ΑΕΛ, οπότε θεωρώ ότι όλα αυτά ήταν κίνητρα για εμάς, γιατί ότι και να λέμε η παραμονή είναι ανοιχτή ακόμα, οπότε ξέραμε ότι πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς, οπότε θεωρώ ότι μπήκαμε, παλέψαμε επί 90 λεπτά, δώσαμε τα πάντα και ξέρεις δεν είναι εύκολο όταν βρίσκεσαι και πίσω στο σκορ με μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις, αλλά θεωρώ ότι με την βοήθεια του κόσμου σήμερα πραγματικά ήταν κάτι καταπληκτικό, καταφέραμε και το γυρίσαμε. Πήραμε έναν βαθμό ο οποίος είναι πολύτιμος και θα φανεί στην πορεία ότι είναι πραγματικά πολύτιμος». 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη