29η αγωνιστική 2018-19 : ΑΕΚ - ΑΕΛ

ΑΕΚ - ΑΕΛ 0-1

Κυριακή, 21 Απριλίου 2019


Scorer: 28' Μπράλιτς


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (46' Χουλτ), Κλωναρίδης (71' Μπακάκης), Κρίστιτσιτς, Αλέφ (71' Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς (75' Γκόλιας), Σετσέροβιτς, Μπάλλας (72' Ακόστα ), Σικάβκα (90+5' Γρομητσάρης), Γιακιμόβσκι, Νούνιτς.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΕπόπτεςΔαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)
4οςΕυάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Εισιτήρια: 6.556 
Εισπράξεις: 30.269 ευρώ










#ΑΕΚSTATISTICS#ΑΕΛ
0Goals1
0Ασίστ1
16Τελικές Προσπάθειες2
6Σουτ εντός μεγάλης περιοχής1
9Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
1Κεφαλιές0
0Αποκρούσεις8
1Επεμβάσεις40
12Κλεψίματα18
16Φάουλ14
3Οφσάιντ0
10Κόρνερ2
28Λάθη30
11/49Γεμίσματα1/5




Χάρις σε μια ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ (0 – 1), η ΑΕΛ εξασφάλισε και… μαθηματικά τη παραμονή της στη Super League. «Χρυσός» σκόρερ ο Σλάβκο Μπράλιτς στο 28ο λεπτό για την ΑΕΛ, μετά από φάουλ – ασσίστ του Γιακιμόφσκι!

Η ΑΕΛ κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ΑΕΚ εκτός έδρας, μια νίκη η οποία της εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στη Super League και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στο 28ο λεπτό η ΑΕΛ πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τον Σλάβκο Μπράλιτς. Ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε ένα φάουλ από τον άξονα η μπάλα πέρασε πάνω από τον Μόρα και κατέληξε στη «καρδιά» της άμυνας στον Σλάβκο Μπράλιτς που με κοντινή προβολή αιφνιδίασε τον Τσιντώτα που δεν μπόρεσε να αποκρούσει από κοντινή προβολή, ανοίγοντας έτσι το σκορ στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΛ.

Στην επανάληψη και στο 53′ ο Πόνσε απείλησε τον Κρίστινσον, βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Ισλανδό κίπερ της ΑΕΛ. Ο Γκάλο εκτέλεσε ένα φάουλ, φέρνοντας τη μπάλα στη περιοχή της ΑΕΛ με τον Πόνσε να πλασάρει στη κίνηση με τον Κρίστινσον να είναι σωστά τοποθετημένος και να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά στο κέντρο της εστίας του.

Ενώ στο 68′ ο Μπογέ εκτέλεσε ένα φάουλ σε εξαιρετική θέση για την ΑΕΚ, με τον Κρίστινσον για μια ακόμη φορά να δείχνει πως είναι σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας στην αριστερή του γωνιά.

Τη μεγαλύτερη στιγμή στην αναμέτρηση η ΑΕΚ την είχε στο 72ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Ροντρίγκο Γκάλο από δεξιά, ο Σβάρνας έκανε τη προβολή, στέλνοντας τη μπάλα όμως λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον.

Σημαντική στιγμή για την ΑΕΚ ήταν και στο 82ο λεπτό, όταν ο Πόνσε με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ. Αρχικά βρήκε απέναντί του, τον Κρίστινσον, ενώ στο δεύτερο σουτ που επιχείρησε ο Σλάβκο Μπράλιτς ήταν πάνω στη γραμμή, απ΄ όπου και απομάκρυνε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή, διατηρώντας το 0 – 1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.



Δηλώσεις


Φέστα:
«Ήταν μια νίκη που την θέλαμε για τον κόσμο και τον σύλλογο. Ήταν ικανοποιητική εμφάνιση και μεγάλη νίκη. Πετύχαμε τον στόχο μας. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής της ΑΕΛ. Για την επόμενη σεζόν μιλάμε με τη διοίκηση και βλέπουμε».

Συνέντευξη τύπου

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα γιατί είμαστε και την επόμενη σεζόν στη Super League. Ευχαριστώ τους παίκτες μου γιατί απέναντι στην ΑΕΚ δεν είναι εύκολο. Παίξαμε καλά αμυντικά και δεν είναι εύκολο να πάρεις τη νίκη με μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Σήμερα αλλάξαμε τέσσερις παίκτες λόγω τραυματισμών και καρτών. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Παίξαμε σαν σύνολο, είχαμε πολύ καλή συνοχή. Είπα στους παίκτες μου ότι έπρεπε να τρέξουμε πιο πολύ από αυτούς, να είμαστε πιο επιθετικοί στα μαρκαρίσματα, λόγω της ποιότητας των παικτών της ΑΕΚ. Πιστεύω ότι αξίζουμε το αποτέλεσμα γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά για να το πάρουμε».
Για το τι είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια: «Τους είπα ότι όταν έχεις αυτοπεποίθηση και δουλέψεις σαν μονάδα μπορεί να κάνεις τέτοιες νίκες. Όταν παίζεις απέναντι σε ομάδες με μεγάλη ποιότητα πρέπει να παίξεις σαν μονάδα».


Μόρας:


«Δεν ήξερα ότι η Λάρισα δεν είχε κερδίσει ποτέ την ΑΕΚ στην έδρα της. Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε για να τελειώσουμε το θέμα παραμονής. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής μας έφεραν να κυνηγάμε βαθμούς. Οι βαθμοί που μαζέψαμε ήταν παραπάνω από τους στόχους μας. Οι 4 βαθμοί που πήραμε με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν περισσότεροι. Δεν είχαμε σκοπό σήμερα να κάνουμε ρεκόρ ή να γράψουμε ιστορία, αλλά να πάρουμε τους βαθμούς για να μην εχουμε στο μυαλό μας τι γίνεται σε Ηράκλειο και Νέα Σμύρνη. Χρειάζονταν κι άλλοι βαθμοί. Γι’ αυτό κάναμε υπέρβαση σε αυτά τα δυο τελευταία παιχνίδι. Μας το… χρωστούσε από πέρυσι; Μπορεί. Πέρυσι κλαίγαμε (σ.σ. προφανώς εννοεί το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στα ημιτελικά), σήμερα χαμογελάμε».
Για τον προπονητή του και το στήσιμο;
«Ό,τι εχουμε καταφέρει φέτος αξίζει και μας έβγαλε ο προπονητής. Του δίνω συγχαρητήρια. Κατάφερε να βγάλει και από τους 34 παίκτες το 200% από κάθε παίκτη. Μπορεί σε κάποια εκτός έδρας ματς να μην ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε χαρακτήρα. Βγάλαμε καρδιά, πάθος, διάθεση και να μην καταφέρει κανείς να μας «κλέψει» την προσπάθειά μας. Πάμε για το επόμενο».
Για τον τίτλο που θα έβαζε φέτος στη Λάρισα;
«Δεν είμαι καλός σε αυτά. Ομάδα με πάθος και καρδιά… Πραγματικά κερδίσαμε παιχνίδια όχι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, αλλά βγάζοντας ό,τι είχαμε και δεν είχαμε».
Για τον ίδιο;
«Η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη. Όπως θα την ήθελα. Από θέμα επιτυχιών ήταν καλά γιατί σωθήκαμε. Το λάθος το δικό μου ήταν ότι δεν χειρίστηκα καλά τον τραυματισμό μου. Κάποιοι βιάστηκαν και έλεγαν ότι μεγάλωσα ,ότι πρέπει να παρατήσω. Δεν τα παρατάς έτσι. Είχα έναν τραυματισμό που δεν χειρίστηκα σωστά. Ειχα 4 υποτροπές. Όταν ηρέμησα έβγαλα τη χρονιά. Είναι ωραίο να ακούς τέτοια πράγματα, με πεισμώνουν. Όταν βλέπεις έναν 37 ετών να χαίρεστε που τον βλέπετε. Δεν θέλω να πάρω άλλα από το ποδόσφαιρο. Να δώσω μόνο. Τελείωσε, το ευχαριστηθήκαμε, το χαρήκαμε. Υγεία σε όλο τον κόσμο».

Μπάλλας:


«Πριν από το παιχνίδι κοιτούσαμε τα στατιστικά, τόσα χρόνια που έχουμε να κερδίσουμε μέσα στην ΑΕΚ, εμείς ήρθαμε να πάρουμε από 1 έως 3 πόντους, γιατί είχαμε το μυαλό μας αν μπορέσουμε να πάρουμε κάτι σήμερα για να σωθούμε και μαθηματικά, καταφέραμε και πήραμε μια πολύ μεγάλη νίκη, σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και μια ιστορική ομάδα».


Μπράλιτς:


«Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή αυτό το γκολ σημαίνει πολλά για την ομάδα μας, επειδή ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι 3 πόντοι σε αυτό το παιχνίδι που θα μας κρατήσει στην super league. Στην αρχή θα ήμασταν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία αλλά με το που μπήκε το γκολ νοιώσαμε ότι είχαμε δύναμη να πάρουμε την νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήταν συνολική η προσπάθεια από όλη την ομάδα και αξίσουν συγχαρητήρια σε όλους».





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη