30η αγωνιστική 2018-19 : ΑΕΛ - Ολυμπιακός

ΑΕΛ - Ολυμπιακος 0-3

Κυριακή, 5 Μαΐου 2019


Scorers: 24' Χασάν, 50' Ελαμπντελαουί, 86' Καμαρά


ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (67′ Νούσιος), Γκόλιας, Μόρας (79′ λ.τ. Γρομητσάρης), Γιακιμόφσκι, Καρανίκας, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Ζίφκοβιτς, Σικάβκα, Νούνιτς (58′ Κούνιτς).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Λοντίγκιν, Καμαρά, Σισέ, Παπαδόπουλος, Νάτχο (72′ Γκερέρο), Ανδρούτσος, Ελαμπντελαουί (82′ Τοροσίδης), Χασάν (58′ Φορτούνης), Μεριά, Τσιμίκας, Σολδάνο.


ΔιαιτητήςΜανούχος (Αργολίδας)

Επόπτες: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Ακριβός (Αθηνών)
4ος: Γρατσάνης (Τρικάλων)

Γήπεδο: AEL FC arena

Εισιτήρια: 3.101


Οι «βυσσινί» παίζοντας χωρίς άγχος, αλλά παράλληλα και χωρίς πάθος δεν κατάφεραν να δείξουν κάποια καλά αγωνιστικά στοιχεία «πληρώνοντας» παράλληλα και τις πολλές απουσίες τους.
Έχοντας να αντιμετωπίσει μία σειρά από προβλήματα, αλλά κυρίως έχοντας να αντιμετωπίσει την έλειψη στόχου στην αναμέτρηση, ο Τζιανλούκα Φέστα εμπιστεύτηκε και πάλι τον σχηματισμό του 3-5-2 και φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι η ΑΕΛ θα έδινε χώρο στον αντίπαλό της, μιας και μεσοεπιθετικά δεν είχε πολλές επιλογές.
Παρ’ όλα αυτά οι «βυσσινί» ήταν αυτοί που έκαναν την πρώτη τελικά της αναμέτρησης από στημένη μπάλα, όταν ο Γιακιμόβσκι εκτέλεσε ωραία φάουλ στη μικρή περιοχή, εκεί που Μόρας και Σικάβκα προσπάθησαν να κάνουν το σουτ, αλλά η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε άουτ.
Στη συνέχεια το παιχνίδι κύλησε σε πολύ αργούς ρυθμούς, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί καν τελική και την ΑΕΛ να αναζητά κάποια καλή αντεπίθεση θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον κεφάτο Σικάβκα. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Νάτχο έκανε την κάθετη μπαλιά προς τον Χασάν, ο Γκόλιας απέτυχε να απομακρύνει και ο «ερυθρόλευκος» επιθετικός μόνος απέναντι από τον Κρίστινσον δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
Γκολ που… έριξε κι άλλο τον ρυθμό της αναμέτρησης και ουσιαστικά άπαντες ανέμεναν το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη του ημιχρόνου…
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγαλύτερη επιθετιή διάθεση στο παιχνίδι και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο κατάφερε να σκοράρει και να «κλειδώσει» τη νίκη.
Ήταν το 49ο λεπτό όταν ο Νάτχο έκανε την ατομική προσπάθεια από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ελαμπντελαουί που με αριστερό φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κρίστινσον κάνοντας το 0-2.
Γκολ το οποίο πάντως βοήθηκε ν’ …ανοίξει ο ρυθμός του παιχνιδιού  με την ΑΕΛ να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί τις καλές προϋποθέσεις για να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά τις κρίσιμες στιγμές κάτι δεν πήγαινε καλά κι αυτό το γκολ δεν ερχόταν.
Και από τη στιγμή που το παιχνίδι «άνοιξε» και η ΑΕΛ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις προϋποθέσεις της ο Ολυμπιακός διεύρυνε το δείκτη του σκορ στο 86ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης από δεξιά έκανε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο Καμαρά εντελώς μόνος με κεφαλιά έκανε το 0-3.







#ΑΕΛSTATISTICS#ΟΛΥ
0Goals3
0Ασίστ3
4Τελικές Προσπάθειες11
2Σουτ εντός μεγάλης περιοχής4
2Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής3
0Κεφαλιές4
4Αποκρούσεις1
7Επεμβάσεις15
22Κλεψίματα20
12Φάουλ14
4Οφσάιντ1
4Κόρνερ0
44Λάθη53
2/18Γεμίσματα9/16




Δηλώσεις


Φέστα:
«Έχει κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα η ΑΕΛ. Όταν παίζεις με αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να είσαι πλήρως συγκεντρωμένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πρωτάθλημα και την πανέμορφη χώρα της Ελλάδας. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο για την παραμονή μου και θα δούμε».
Συνέντευξη τύπου:
"Δεν μπορώ να πω πολλά για το παιχνίδι, γιατί ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη ποιότητα σε σχέση με εμάς. Είχαμε καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε και θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, το σύλλογο και το τεχνικό τιμ, γιατί μείναμε στην κατηγορία και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Ήταν δύσκολο σεζόν για εμάς. Κερδίσαμε τα παιχνίδια - κλειδιά και δεν χάσαμε κόντρα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτά ήταν τα "κλειδιά" για τη σεζόν. Η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν κάτι καλό για εμάς. Δουλέψαμε σε κάθε παιχνίδι ως ομάδα και όλοι έδωσαν το καλύτερο γι΄ αυτή την ομάδα". 
Για το μέλλον του στην ΑΕΛ
"Θα μιλήσω με το σύλλογο και μετά θα πάρω την απόφαση μου. Όμως το πιο σημαντικό είναι το μέλλον της ΑΕΛ. Είτε με εμένα, είτε χωρίς εμένα, θα δούμε τι θα γίνει". 










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη